Startuje BLIZZCON!

Hlavní událost sice startuje až 6. listopadu, ale již dnes ve 21:30 našeho času se konají první zápasy v Heroes of the Storm. Čekají nás dva zápasy obou skupin a následně se spolu utkají vítězové. Stejně jako tomu bylo při finále European Road to Blizzcon, které se odehrálo v Praze, se už ve skupinové části dozvíme jména prvních dvou semifinalistů. V Praze dva týmy rovnou vypadly, což se na Blizzconu nestane. Všichni účastníci se alespoň jednou ukáží na finálovém turnaji.

 

Dnešní zápasy, skupina A:

  1. Cloud9 vs. Logi GIA

Tento zápas má jasného favorita. Málokdo počítá s tím, že by Cloud9 taiwanskému šampionovi podlehl. C9 je dokonce považován za jednoho z největší favoritů na celkové prvenství. Můžeme se těšit na velmi agresivní styl hry v podání hráčů jako k1pro nebo Fan.

Hráči Logi GIA jsou známí především díky výborné strategii při pickování. Často se zaměří na banování Tier 1 tanků a poté ovládnou mapu pomocí Zeratula. Mezi jejich oblíbenou mapu patří Tomb of the Spider Queen, kde často pickují Azmodana nebo Zagaru.

Osobně vidím tento zápas na výhru týmu Cloud9 2:0.

  1. Team Dignitas vs. Team YL

Na příběh Teamu Dignitas si určitě ještě pamatujete. Tři dny před začátkem pražského finále si hráče týmu Bob Question Mark vzala pod svá křídla herní organizace Dignitas a rozhodně nemohou litovat; mezi jejich úspěchy patří druhé místo na šampionátu nebo přímé vyřazení jednoho z největších favoritů – Teamu Liquid. Podle ohlasů se soupeři nejvíce obávají Bakeryho, který vyniká s Kharazimem nebo Utherem.

Team YL se sice kvalifikoval z druhého místa čínského šampionátu, ale kvůli problému s vízy týmu eStar Gaming postoupil z místa prvního. Jejich nejoblíbenější warrior je Anub’arak a velmi často můžeme v rukách Lianga vidět Sylvanas.

Dignitas jsou považováni za lehkého favorita tohoto klání. Pro mě je toto nejzajímavější zápas skupinové části a těším se na jeho sledování.

 

Dnešní zápasy, skupina B:

  1. Team DK vs. Tempo Storm

Jediný zástupce z Koreje a zároveň jeden ze tří favoritů na celkové vítězství Blizzconu. Téměř každý zápas hrají se dvěma tanky – nejčastěji kombinují Johannu s Arthasem. Jako carry hrdinu si CrazymoviNG volí převážně Jainu. Hráči si již vítězstvím na turnajích přišli na částku přesahující 80 000 amerických dolarů. Korejskou kvalifikaci ovládli poměrem 10 výher – 2 porážky.

Tempo Storm byl dlouhou dobu považován za nejlepší a nejúspěšnější tým v krátké historii Heroes of the Storm. Po vynikajícím začátku ovšem přišly problémy, které způsobila změna mety, a TS ztratil pozici prvního týmu Ameriky. Dnes je opět považován za jeden z nejlepších týmů. Podaří se to hráčům na Blizzconu prokázat? Díky tomu, že hráči mají úžasně koordinované týmové souboje, je jejich silnou stránkou late game.

Další zápas, na který se musí každý fanoušek Heroes of the Storm těšit. Dle mého názoru jej vyhraje Team DK v poměru 2:1.

  1. Natus Vincere vs. Brave Heart

Na’Vi se stal fenoménem po evropském turnaji. Jejich agresivní pojetí hry, výborné taktiky, picky a zábavné kombinace jsou dodnes tématem mnoha debat a vzpomínek. Hádáte správně, že právě oni jsou třetím favoritem Blizzconu. Ještě aby ne, když finále evropské kvalifikace hráči Na’Vi vyhráli bez ztráty jediné hry!  

Brave Heart se na Blizzcon dostal díky zmíněnému problému s vízy týmu eStar Gaming. Postoupil tedy až ze třetího místa čínské kvalifikace. Další zajímavostí je, že BH musel pro dva hráče sáhnout do konkurenčního týmu EDward Gaming, aby měl kompletní soupisku. K tomu mu musela být udělena výjimka.

2:0 pro Na’Vi, tady není moc co řešit. Nezkušený tým, který v aktuálním složení hraje jen několik týdnů, na Natus Vincere nestačí.

 

Poté budou následovat zápasy vítězných týmů o přímý postup do nedělního semifinále.

 

Povolení hrdinové a mapy

Z map jsou samozřejmě povoleny všechny, které jsou vydané. To se nedá říct o hrdinech. Ti z vás, kteří čekáte na Artanise, máte bohužel smůlu. Tento hrdina je zakázán.

 

Kde dnešní zápasy sledovat?

Zde přikládám odkaz na battle.net, kde najdete odkazy na streamy této části šampionátu.



Naposledy upravil/a Kinedryl 29.10.2015 v 10:25:46.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet