Western Clash v Kyjevě začíná již tento pátek

  HGC    Western Clash    Fnatic   

Pátý týden HGC byl plný smutku a euforie pro fanoušky i jednotlivé týmy bojující o poslední místa ve Western Clash. 8 nejlepších týmů ze západní polokoule se od 4. do 6. srpna představí v ukrajinském Kyjevě. Ke třem týmům ze Severní Ameriky a třem z Evropy se připojí šampioni Latinské Ameriky a Austrálie a Nového Zélandu. Zde se spolu utkají systémem na dvě porážky o podíl z Prize pool ve výši 100,000 dolarů.

 

Po úžasném výkonu a výhře v Mid Season Brawl (MSB) bude Fnatic týmem, který budou všichni chtít porazit. Obzvlášť pro Team Expert, kteří se na velkém turnaji představí poprvé. Naproti tomu úřadující šampioni Western Clash, Dignitas budou poprvé po dlouhé době na nějakém turnaji chybět.

 

Nyní si představme jednotlivé týmy:

Fnatic - Evropa #1

Šampioni MSB dominovali ve všech zápasech od výhry nad Dignitas na DreamHack Summer. Od té doby až do minulého víkendu, kdy překvapivě podlehli poslednímu týmu evropského HGC Playing Ducks, neprohráli. I přes tuto porážku budou Fnatic hlavními favority na výhru.

Expert - Evropa #2

Díky skvělým výkonům v druhé fázi HGC, kdy prohráli pouze s Fnatic, Tricked Esports a Dignitas, nahradí na Western Clash právě poslední jmenovaný tým, kterému se zde loni podařilo zvítězit. Expert vedený veteránem a géniem draftování Adrianem „Adrd“ Wojcikem je známý unikátními drafty a hraním netradičních hrdinů. V druhé fázi HGC například neprohrál jedinou hru s Abathurem, Malthaelem nebo Vallou.

Liquid - Evropa #3

V minulém Western Clash, do kterého šli jako velcí favoriti, zklamali. V kvalifikaci na MSB těsně prohráli v posledním kole vyřazovacích zápasů s Dignitas. Avšak hráči Liquid spolu hrají nejdéle ze všech týmů v HGC, a proto se s nimi musí určitě počítat. Díky svým zkušenostem a dobré vzájemné spolupráci mají nad nováčky jako Expert značnou výhodu. Pokud někdo může Fnatic překvapit, pak určitě Liquid.

Gale Force eSports - Severní Amerika #1

Výkon GFE v posledním Western Clash určitě nebyl dobrý, ale to bylo částečně způsobeno těžkým losem. Poté před druhou fází HGC vyměnili 2 hráče a Keiwan „k1pro“ Itakura a Paul „KingCaffeine“ Lopez se ukázali jako správná volba. S nimi od té doby prohráli jen jednou a určitě budou chtít napravit svou mezinárodní reputaci.

Tempo Storm - Severní Amerika #2

Stejně jako GFE se na Western Clash dobře nepředvedli, avšak v MSB ukázali zlepšení a dokázali se alespoň dostat ze základní skupiny. V druhé fázi HGC se jim poté tolik nedařilo, ale s usilovným vypětím dokázali vybojovat druhé místo a postoupit. Ostatní týmy by měly být na pozoru před Harrison „psalm“ Changovým Kael'Thasem, se kterým od začátku HGC v lednu ještě neprohrál.

Freedom - Severní Amerika #3

Ze všech týmů, které se nám tento týden představí, se Freedom v poslední době nejvíce zlepšili. V první fázi se těsně vyhnuli zápasům o sestup a nyní po 5 týdnech druhé fáze pocestují na první mezinárodní turnaj. V poslední době rovněž jednoznačně porazili GFE a 4. tým severoamerického HGC Roll20 esports. K tomu určitě nemalou mírou přispěl i Yusef „Kure“ Sunka známý svým Genjim.

Nomia - Austrálie a Nový Zéland

Nomia je asi nejoblíbenější outsider. V posledním Western Clash šokovali svět vyhranou mapou proti tehdejším favoritům z Liquid. Při MSB zašli ještě dál. Postoupili ze skupiny s týmy jako Fnatic a MVP Black a stali se prvním týmem z ANZ, který se na velkém turnaji dostal ze skupiny. Na tento skvělý výkon budou určitě chtít navázat a zúročit zkušenosti na těchto turnajích získané.

RED Canids – Latinská Amerika

Posledního MSB pro RED Canids zkončil zklamáním a bez jediné vyhrané mapy. Juan „Jschritte“ Passos a kapitán Matheus „Typhex“ Santos se opět vrací se svým týmem, tentokrát bez Diega „haMtarO“ Victoriana, kterého nahradil Túlio „Tulin“ Chebli. Jestli se jim v tomto složení bude dařit lépe než posledně, se dozvíme již za pár dní.

 

Získejte odměny za povzbuzování na Twitch.tv

Jak jsme vám oznámili nedávno, Blizzard si připravil pro své fanoušky odměnu za tzv. cheering na platformě Twitch.tv. Více informací naleznete v našem dřívějším článku.

 

Ani tentokrát nepřijdete o oficiální CZSK stream

Od soboty do neděle si pro vás připravujeme oficiální CZSK komentář Western Clashe. Více informací přineseme brzy!

Již teď si můžete dát follow na twitch.tv/heroes_czsk, abyste nepřišli ani o minutu vysílání!


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet