Profesionální turnaje pořádané NetEase a HotS komunitou

  Gold Club    Division S    Revival   

 

I přes ukončení podpory profesionálních Heroes of the Storm soutěží ze strany Blizzardu se začaly objevovat první zmínky o potencionálních turnajích pořádaných třetími stranami. Jako první s jedním přišel NetEase, čínský partner Blizzardu. Oznámil, že přese všechna očekávání se Gold Series Heroes League uskuteční i v tomto roce. Následně se přihlásil Heroes Lounge, známý provozováním amatérských soutěží, že otevře novou nejvýšší divizi - Division S. Ta bude sponzorována z crowdfundingu a vybraný obnos bude rozdělen půl na půl mezi EU a NA ligou. Jako poslední hlavní region přišla s informací o pořádání podobného turnaje Korea, když známý korejský komentátor Gclef přinesl informaci o Heroes of the Storm League: Revival. 

 

Níže vám přinášíme krátké shrnutí o jednotlivých soutěžích.

Division S

Region: NA/EU

Pořadatel: Heroes Lounge

Začátek: 9.3.

Prize Pool: 1.místo 30 %, 2.místo 20 %, 3.místo 15 %, 4.místo 10 %, 5.-6.místo 7,5 %, 7.-8.místo 5 % z poloviny částky vybrané do konci ligy pomocí crowdfundingu (k 6.3. se jedná o $16,135)

Formát: Každý tým bude odehraje jednu Bo5 sérii týdně. Po 14 týdnech (každý tým se s každým utká 2x) postoupí 6 nejlepších týmů do play off a 2 nejhorší budou bojovat o udržení v Division S s nejlepšími týmy amatérské divize.

 

Poznámka: V této lize se utká mnoho hráčů zámých z HGC. V NA například Fury, Casanova, Cattlepillar a v EU JayPL, Mene, Cris a další. Evropskou ligu bude komentovat duo Khaldor a Tetcher, zatímco americkou nás provede JHow s Trikslyrem.

Revival

Region: KR

Pořadatel: Gclef

Začátek: 14.3.

Prize Pool: 1.místo: $5000, 2.místo: $1000

Formát: 2 skupiny po 4 týmech se utkají v double elimination formátu. Zápasy se budou hrát stylem Bo5.

 

Poznámka: K 7 kapitánům (Duckdeok, Rich, Hongcono, Alex, Nochat, CrazyMoving, Kyocha) bylo rozlosováno 28 špičkových korejských hráčů. Těchto 7 týmů doplní "Trogg is the best", který se na konci minulého roku probojoval do HGC, ale kvůli jeho zrušení se jej nemohl zúčastnit. Tento tým povede jako kapitán Isaac.

Gold Series Heroes League

Region: CN

Pořadatel: NetEase

Začátek: Neznámý

Prize Pool: ¥552,000 (~$82,000), 1.místo: ¥200,000, 2.místo ¥120,000, 3.místo: ¥80,000, 4.místo: ¥40,000, 5.-8.místo: ¥20,000, 9.-16.místo: ¥4,000

Formát: 4 skupiny po 8 týmech se utkají v double elimination formátu. Zápasy se budou hrát stylem Bo3. 2 nejlepší týmy ze všech skupin se následně utkají stylem Bo3 o 4 postupová místa do play off hraného v Šanghaji.

 

Poznámka: Čínské týmy, které se tohoto turnaje zúčastnily v minulém roce (CE, TheOne, BTG a SPT) se automaticky kvalifikovaly jako nasazené týmy. Poprvé v historii je tento turnaj volně přístupný také zahraničním hráčům, avšak každý přihlášený tým musí mít alespoň 3 rezidenty z Číny. V tomto turnaji tedy nejspíš uvidíme i evropské či americké hráče, mezi nimi například Schwimpiho, Wubbyho a POILKa, kteří se kvalifikovali do Division S, avšak kvůli Gold Series Heroes League se z ní odhlásili.


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet