Braxis Holdout

 

Braxis Holdout je místo plné nástrah. Je to unikátní battleground ze světa StarCraftu, kde je třeba dávat pozor, kam šlapete. 

Tato vesmírná plošina, sestavená Dr. Cookem, hlavním vědcem, sloužila jako terranský výzkumný ústav. Vědci zde zjišťovali, zda mohou ze zergů udělat vlastní zbraně, které by pak vypouštěli na své nepřátele. Proto je také plošina vybavena několika celami, do kterých se zergové sbírali.  Bohužel, Dr. Cook při svém zkoumání na plošině uvízl a poprvé se snažil použít majáky pro to, aby se uchránil před zkoumanými subjekty. Jak se to povede vám? Rozdrtí vás zerg rush nebo zde dokážete přežít?

Tento battleground obsahuje dvě lajny. Každý tým sídlí na jedné straně plošiny a narozdíl od jiných battlegroundů, budovy jsou zde pro oba týmy stejné - terranské.

 

Mapa battlegroundu - nejdůležitější místa

A jak tedy battleground vypadá?

  1. Oltář
  2. Core
  3. Cely pro zergy
  4. Majáky 
  5. Regen Globe
  6. Siege Camp
  7. Bruiser Camp
  8. Boss

    

Hlavní úkol - Capture the Beacons 

Jak už asi všichni víte, i tato plošina skrývá hlavní úkol, který napomáhá cíli - zničení nepřátelského Core. Tím je zabrání majáků, které se nacházejí jeden poblíž každé linky (nahoře a dole), zhruba uprostřed battlegroundu. Majáky se zabírají podobně jako svatyně v Dragon Shire - stačí si na ně stoupnout a počkat, než se zcela naplní ukazatel barvou tvého týmu. Když maják opustíš tak jej automaticky neztrácíš. Aktivace majáku funguje do doby, než nepřátelský tým nezabere alespoň půlku - pokud tedy nepřítel opustí maják ještě před dosažením poloviny nebo celého ukazetele barvou jeho týmu, maják nezíská. 

Poblíž majáku je však mnoho míst, kde se lze ukrýt, takže buďte při obraně nebo zabírání majáku opatrní a to hlavně v případě, že nevíte, kde je nepřátelský tým.

Abyste plně využili majáků tak musíte současně, v jednu chvíli, mít po kontrolou oba. Pokud kontrolujete oba majáky, rozsvítí se vám v pravo dole kontrolka majáků, a ty spustí nabíjení. Majáky postupně nabíjejí cely, které se plní zergy, takže když začne nepřítel jeden z majáků zabírat a přeruší spojení, nabíjení skončí a nebude aktivní, dokud oba majáky nebude kontrolovat jeden tým. Takže se připravte i na situaci, kdy budete s nepřátelským týmem rotovat mezi horní a spodní linkou a vzájemně si zabírat už zabrané majáky.

Cely jsou na plošině celkem čtyři - dvě pro každý tým, jedna na každé lince. Je důležité zmínit, že cely týmů se naplňují a vypouštějí diagonálně. To znamená, že pokud se nabíjí vaše cela na horní lince, nepřátelům se bude naplňovat spodní a naopak. Jakmile je ukazatel naplnění  cel pro jeden z týmů plný, tak se otevřou brány a salva zergů se vrhne na nepřátelskou základnu, ničící vše, co jim stojí v cestě. Preferují zejména budovy a miniony, ale v případě nutnosti se nebojí vyrazit ani proti hrdinům. V záplavě zergů si můžete všimnout několika zerglingů, bannelingů, hydralisků, guardians a mutalisků. Pokud jeden tým nenabije celu ani z části, tak se z jeho cely vynoří pouze 3 zerglingové. 

 

Poslední fází je samotný zerg rush (pozn.: zerg rush je útok velké skupiny zergů, termín užívaný ve StarCraftu). Můžete buď doprovázet svůj a ničit nepřátelské budovy nebo můžete stát v obranné linii a bránit nepřátelům v postupu vaším územím. 

Některé z doporučovaných taktik a tipů pro Braxis Holdout najdete níže v celkovém shrnutí.

 

Vedlejší úkoly

Na této mapě jsou čtyři Mercenaries camps a jeden Boss camp.

  • Siege camp - Skupinku Siege mercenaries tvoří dvě jednotky Hellbat. Jsou to vlastně plamenometníci se středním dostřelem. Nejsou příliš silní. 
  • Bruiser camp - Skupinku bruiser mercenaries tvoří tři jednotky Goliath, které střílí na kratší vzdálenost než siege mercenary, ale způsobují větší poškození, spolu s jednou letájící jednotkou Raven, která vysílá naváděnu střelu na svůj cíl.

  • Boss camp – Zde sídlí Archangel. Tento boss má silné útoky na dálku, které připomínají Tychova Odina.

Na této mapě nenajdete žádné rozhledny.

Mezi celami nahoře i dole najdete Regen Globe - "srdíčko", které se po sebrání za 45 sekund obnoví. 

 

 

 

Shrnutí mapy
 

Zaberte majáky Naplňte cely Zerg Rush
Zaberte oba majáky abyste mohli nabíjet cely. Zabráním obou majáků plníte cely zergy. Když je cela jednoho týmu plná, vypusťte zerg rush!

 

 

Shrnutí doporučované strategie:

  • Nejlepší pick pro tuto mapu je postava, která umí skvěle pushnout nebo má skvělý wave clear (Zagara, Rexxar, Sylvanas, Xul, Gazlowe, a jiné...)

  • Neztrácejte čas na mercenaries

  • Jakmile se objeví majáky, udržte vždy alespoň jeden z nich a hlavně se hned nerozutíkejte pro druhý - buďte chytří

  • Jakmile se vám podaří vyhladit celý tým, je nejlepší čas pro získání druhého majáku

  • Bosse dělejte pouze ve chvíli, kdy nebudete ohroženi nepřátelským týmem (nemá moc životů, ale je velmi silný)


Videa



Naposledy upravil/a Fabien 27.09.2016 v 09:11:05.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet