Towers of Doom

Raven Lord a Grave Keeper touží po temném a tajemném městě a oba hledají způsoby, jak jej připojit k již obsazeným územím. Nyní jsou oba lapeni v souboji o vládu nad malou gotickou pevností a žádají, aby hrdinové zapojili svou sílu k zisku této pevnosti. Ať už je to skutečně důležité, nebo mezi sebou jen soutěží, jejich zájmy nejsou jasné, důležité však je, že bitva o Towers of Doom musí být vyhrána!

Tento battleground je jako žádný jiný, se kterým se hrdinové v Nexu dosud setkali. Každé Core je chráněno bariérou, která je hrdiny nezničitelná. Místo toho musí týmy svést souboj o aktivací Oltářů, které se zvednou uprostřed města. Jakmile budou Oltáře obsazeny, každá obsazená Bell Tower začne střílet na nepřátelské Core. Tento battleground brání šest Bell Towers, ale dávejte si na ně pozor. Jejich oddanost je vrtkavá. Jakmile jsou zničeny, tak se obrátí proti svým spojencům a přidají víc síly, která bude vypuštěna při aktivaci Oltáře.

Tento battleground obsahuje klasicky tři lajny. Jeden tým bojuje na straně Raven Lorda, druhý pak na straně Grave Keepera. Klasicky to poznáte také podle tvaru vaší Core. 

 

Mapa battlegroundu - nejdůležitější místa

A jak tedy battleground vypadá?

  1. Oltář
  2. Portál
  3. Aktivační Oltáře
  4. Mercenaries 
  5. Boss

     G. Core Grave Keeper

     R.  Core Raven Lord
 

Unikátní budovy:

  • LM - The Lumbermill
  • FARM - The Farm
  • BS - The Blacksmith
     

Hlavní úkol - Altars

Samozřejmě, jako na každé mapě, pokud chcete vyhrát, je zde důležité, abyste zničili protivníkovo Core. Protože je ale chráněno hradbou s věžemi, kterou nelze zničit ani jinak překonat, musíte sbírat "náboje" a aktivovat Oltáře, které se v průběhu hry objeví na mapě. Pokud se dostanete k hradbě příliš blízko, ocitnete se v "Kill Zone" a věže vás začnou nemilosrdně bombardovat. A to bolí.

Aktivací Oltáře se spustí mechanika jednoho z Core, které vystřelí daný počet nábojů na nepřátelské Core. Kolik nábojů máte k dispozici, poznáte podle ikonek v pravém dolním rohu obrazovky. Jejich počet závisí na tom, kolik takzvaných Bell Towers máte obsazených. K tomuto číslu se pak připočítává jeden náboj za vaše Core. Od začátku hry tedy máte k dispozici 4 náboje.

Dá se říci, že každé Core má 40 životů - přičemž jeden náboj ubere jeden život. Hru tedy není možné dokončit dříve, než po několikáté aktivaci Oltářů (pokud budeme počítat maximální možný počet nábojů, což je 7 - 6 za Bell Towers a 1 za Core, potřebujete aktivovat alespoň 6 Oltářů ke zničení nepřátelského Core). 

Pokud se na mapě objeví, že bude Oltář aktivován, je důležité, aby se boje o něj zúčastnili všichni členové týmu. Jen tak můžete efektivně ubránit Oltář před tím, aby jej aktivoval nepřátelský tým. Jednou za čas se objeví více Oltářů současně. Pak je dobré pohlídat, který Oltář se snaží aktivovat nepřátelský tým. Nicméně, pokud se zdá bitva o Oltář ztracená a nepřátelský tým je v plném složení pouze u jednoho z nich, můžete se proplížit k jinému a vynasnažit se jej aktivovat dřív než nepřítel. Nejenže nepříteli uštědříte škodu na Core, ale zároveň zabráníte tomu, aby obdrželo škodu to vaše. 

Jak již bylo zmíněno, zabírání Bell Towers je dalším prospěšným objectivem na této mapě. Bell Towers se nachází na linkách jako normální věže na jiných mapách. Ovšem pokud se jednomu týmu podaří zničit Bell Tower nepřátelského týmu, získává tím dočasnou výhodu. Po krátké chvíli totiž Bell Tower zregeneruje a získává ji tým, který ji zničil. Výhoda plyne hlavně z toho, že za každou vlastněnou Bell Tower získáváte jeden náboj k dobru. Navíc zdržíte nepřátelský tým, který se nejspíš bude snažit získat Bell Tower zpět a zároveň zadrží miniony protiháčů, kteří se sami o sobě přes Bell Tower nedostanou.  

Hra vám samozřejmě oznamuje, o kterou Bell Tower jste přišli, popřípadě kterou jste získali. Na každé lince je jeden druh Bell Towers. Spodní linka jsou "The Farm", prostřední "The Blacksmith" a vrchní "The Lumbermill". Díky hernímu ukazateli ve tvaru kompasu s barevně vyznačenou střelkou (modrá pro váš tým, červená pro nepřátelský) ukazující směr dané Bell Tower je tak orientace na mapě jednodušší. 

 

Vedlejší úkoly

Na této mapě jsou tři Mercenaries camps a jeden Boss camp.

  • Mercenaries – Skupinka tří Sappers, strašáků, kteří páchají sebevražedný atentát na Bell Towers. Je dobré je zničit dřív, než se proti Bell Tower rozběhnou a odpálí se. Způsobují totiž opravdu velkou škodu. Pokud jsou všechny Bell Towers obsazeny jedním týmem, Sappers se rozběhnou do nepřátelské Kill Zone, kde každý z nich vypálí jednu střelu na Core. Na mapě jsou hned třikrát.

  • Boss camp – Zde sídlí postava známá ze světa World of Warcraft - Headless Horseman of Hallow's End. Na rozdíl od ostatních map se po obsazení boss camp otevře cela, která vystřelí 4 náboje do nepřátelského Core. 

Na této mapě nenajdete žádné rozhledny.

Jedinečnost mapy doplňuje také jendosměrný portál, který se otevře ve 12. minutě hry. Tímto portálem je možné se dostat od vaší báze do středu mapy, ovšem mějte na paměti, že je portál jednosměrný a je k dispozici oběma týmům.

 

Shrnutí mapy
 

Chráněné Core Aktivujte Oltáře Obsaďte Bell Towers
Obě Core jsou chráněné bariérou, která nemůže být hrdiny zničena. Pro vítězství musíte aktivovat Oltáře. Oltáře pravidelně vyrostou na bojišti. Aktivujte je, aby vaše Bell Towers mohly střílet na nepřátelské Core. Zničte nepřátelské věže, abyste je dostali pod svou kontrolu. Čím víc věží máte, tím víc poškodíte nepřátelské Core po aktivaci Oltářů.


Videa



Naposledy upravil/a Fabien 26.09.2016 v 19:10:12.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet