Warhead Junction

Warhead Junction je obrovský battleground ze světa StarCraftu, doplňuje tedy battleground Braxis Holdout a v některých částech je mu podobný. 

Toto terranské testovací zařízení sloužilo pro testování nukleárních bomb. Avšak po čase bylo opuštěno a začalo velmi chátrat. To ovšem nezabránilo vadnému pobočníku (adjutant - umělá inteligence, počítač, který používali terrané) nadále vyrábět nukleární zbraně, k jejichž spušt2ní je třeba najít hlavice, které lze v průběhu času nacházet na několika místech battlegroundu. Silou nukleárních zbraní vás však může nepřítel velmi bezcitně zatlouci do země a to není vše, ve stínech se totiž skrývají zvláštní, radiací infikovaní zergové! 

Tento skutečně velký battleground obsahuje tři lajny. Každý tým sídlí na jedné straně plošiny a narozdíl od jiných battlegroundů, budovy jsou zde pro oba týmy stejné - terranské.

 

Mapa battlegroundu - nejdůležitější místa

A jak tedy battleground vypadá?

  1. Oltář
  2. Core
  3. Spawn point hlavic
  4. Siege camp
  5. Bruiser camp
  6. Boss
  7. Rozhledna    

Hlavní úkol - Collect the warhead

V tomto testovacím zařízení to s úkoly není jiné - cílem hry je zničit nepřátelskou Core, k čemuž mohou napomoct jaderné zbraně, které tady terrané zanechali. Na mapě je celkem 9 míst, kde se mohou hlavice vyskytovat (všechny jsou zaznačeny na mapě) - 3 jsou blízko top linky, 3 blízku mid linky a 3 blízko bot linky. Sebrání hlavice chvilku trvá a není neobvyklé, že se jich na mapě objevuje několik současně (podobně jako je tomu třeba v Towers of Doom). Proto je nutné, hlídat svým parťákům záda.

Všechny události ve hře (objevení hlavic na mapě, posbírání hlavic, spotřebování hlavic,...) vám hlásí záhadný hlas pobočnice, takže občas k orientaci stačí, se zaposlouchat do hry. Pokud ale hrajete se ztlumenými zvuky, je zde i grafické znázornění, kolik hlavic se ještě válí po battlegroundu. Třeba přímo na minimapě hlavici poznáte podle značky toxického materiálu.

Po sebrání hlavice se u hrdinovi hlavy objeví obrázek , který je viditelný pro všechny hráče. Hlavici můžete mít vždy jen jednu za jednoho hrdinu. To znamená že celý tým může držet maximálně 5 hlavic (v případě The Lost Vikings jich je ale 8). 

Nezapomeňte ale na fakt, že hlavici můžete upustit. Po smrti hrdiny, který nese hlavici, mu totiž tato hlavice vypadne a je volně k sebrání. 

Ve chvíli kdy držíte hlavici už začíná zábava. Možná jste si všimli, že na začátku hry se vám odkrylo dosud neaktivní tlačítko F, které ve chvíli, kdy držíte hlavici, slouží k jejímu zaměření. To má samozřejmě nějaký nemalý dosah a po dopadu dokáže udělat opravdovou neplechu. Zraňuje vše - od minionů, přes mercenaries, budovy až po hrdiny. Jak hlavici použijete je samozřejmě na vás, ale pamatujte, že hlavici lze stejně dobře použít na oba mercenaries camps jako na věže a budovy. Co se mercenaries týče, kromě bosse s hlavicí dokážete zlikvidovat vše. 

Vedlejší úkoly

Na této mapě jsou čtyři Mercenaries camps a dvakrát Boss camp.

  • Siege camp - Skupinku Siege mercenaries tvoří dvě jednotky Hellbat. Jsou to vlastně plamenometníci se středním dostřelem. Nejsou příliš silní. 
  • Bruiser camp - Skupinku bruiser mercenaries tvoří tři jednotky Goliath, které střílí na kratší vzdálenost než siege mercenary, ale způsobují větší poškození, spolu s jednou letájící jednotkou Raven, která vysílá naváděnu střelu na svůj cíl.

  • Boss camp – Zde sídlí poněkud zašlý Swarm Host. Není příliš silný, ale pravidelně z něj padají malí broučci, kteří dokáží být nepříjemní. Navíc při pohybu vypouští sliz, který dokáže nepřátele zpomalit.

Na této mapě najdete jednu rozhlednu, umístěnou v horní části mapy.

Shrnutí mapy

Rozestavení hlavic Posbírej hlavice Přivolej hrom
Čas od času se po battlegroundu objeví hlavice.  Posbírej hlavice aby si aktivoval nukleární zbraň. Tu buď použij nebo upusť, jsi-li mrtev. Použij nukleární zbraně ke zničení nepřátelského týmu.

 

Shrnutí doporučované strategie:

  • Pickem pro tuto mapu by měli být hrdinové, kteří mají výbornou pohyblivost a dokáží se rychle přemisťovat - Falstad, Dehaka, Tracer, Brightwing, Abathur, Zagara,...

  • Pokud váš tým nerad hraje některé z výše uvedených hrdinů, alespoň je banujte. Neposkytnete tak výhodu nepřátelskému týmu.

  • Hlavice udělují největší poškození uprostřed, proto je spouštějte tak, aby objekt zasáhly středem. Hlavice spuštěná středem do země je doslova plýtvání.

  • Pokud získáte v jednu chvíli dvě nebo více hlavic, zkuste je spustit na každou linku jednu. Zvláště v začátku hry, kdy byste jimi mohli zničit nepřátelské fontánky. (Nepřítel pak bude méně soakovat na lince, protože bude muset chodit dál pro heal nebo se rovnou recallnout.)

  • První hlavice se aktivují ve druhé minutě hry (tzn. že se 1:40 spouští varování a o 20 sekund později se hlavice aktivují). Další skupiny hlavic se spouštějí v intervalech asi 2:30 až 3:00 minuty.

  • Po aktivaci hlavic nemusíte být první, kdo u ní bude stát. Buďte chytří a trpěliví. Klidně si počkejte v "keříku" a sledujte dění kolem. Lépe tak odhadnete kolik členů nepřátelského týmu pro hlavici přišlo, zda zaútočit ze zálohy nebo je jenom otravovat, abyste získali více času na případné seskupení. Jen dávejte pozor, aby vám protivník nepřišel do zad!


Videa



Naposledy upravil/a Fabien 16.10.2016 v 18:13:03.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet