Jiné MOBA hry - DotA 2

http://heroesfan.cz//pic/uploaded/konkurencelogo

DotA 2

Dota 2 je vyvíjená společností Valve, která ji společně s „IceFrogem“ (hlavní designer původní mapy do Warcaft 3) oznámila 13. října 2010, spuštěna byla v roce 2013 přes službu Steam. Jelikož je DotA 2 nástupce mapy původní mapy z Warcraftu 3, tak můžeme čekat klasické rozhraní MOBA her - dva týmy proti sobě, tři cesty (lajny), každý hráč ovládá jednoho hrdinu a snaží se zničit nepřátelskou základnu.
V Dotě je pouze jedna mapa, to se může někomu zdát málo např. oproti Heroes of the Storm, kde jich má být mnohem více. Momentálně je ve hře 105 hrdinů, kteří jsou rozděleni do tří kategorií – Strength (síla), Agility (obratnost) a Intelligence (inteligence), dále se ještě dělí na dvě frakce, Radiant a Dire. Stejně jako většina MOBA her, i DotA 2 je kompletně zdarma. Pomocí služby Steam Workshop si můžete koupit různé předměty jako např. brnění, zbraně nebo nové zvuky, vstupenky na turnaj a mnoho dalších věcí. Vše je pouze kosmetické a nemá to žádný vliv na hru samotnou. Také můžete vytvořit vlastní předměty a vložit je do „Workshopu,“ pokud uspěje, můžete si vydělat i nějakou tu korunku.
Základna frakce Radiant v plamenech.
DotA je obecně považována za komplikovanější hru než LoLko nebo Heroes of the Storm. Ať už je to tím, že při smrti ztratíte goldy, „rozesetím“ obchodů po mapě nebo tzv. denying (zabití vlastního miniona těsně před tím, než to udělá nepřítel). Hry trvají v průměru 40 minut a celkově jsou zdlouhavé oproti konkurenci. Předměty klasicky vylepšují atributy, ale také je zde mnohem více aktivovatelných předmětů.
Legion Commander - poslední vydaný hrdina.
Progaming je na velmi dobré úrovní stejně jako u League of Legends. Streamy/videa můžete sledovat neustále. Turnaje se také hrají téměř pořád. Jediné, co zamrzí, je absence oficiální ligy, jako můžeme vidět v League of Legends. Na druhou stranu aspoň můžeme vidět ligy pořádané komunitou, jednu z těch větších můžete sledovat na portálu joinDota.
The International Dota 2 - největší turnaj v Dotě.
Pokud jste nerozuměli nějakému pojmu, zeptejte se v komentářích nebo navštivte náš slovníček pojmů a zkratek.

Naposledy upravil/a Daevis 25.01.2014 v 19:25:43.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Therilas 10.02.2014 18:07

V češtině (nevím jak ve slovenštině) jsou oba pojmy adekvátní k tomu co vyjadřují:-)

Daevis 25.01.2014 19:24

Omlouvám se, článek měl původně psát hráč doty, nakonec jsem to musel napsat já, který dotu nemá vůbec nahranou...

YellowFlash 25.01.2014 12:24

Momentálně je ve hře 105 šampionůProsím vás aký šampióni keď už tak Hrdinové je to len maličkosť ale ako hráča Doty 2 a W3 ma to vie dosť naštvať.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet