Heroes preview: detailní přehled hrdinů

//pic/2014/03/prevheroes/heroesprev_hrdinove
Blizzard nedávno oznámil blížící se technickou alfu Heroes of the Storm a zároveň s ní přichází také řada detailů, které prozrazují, jak bude celá hra vypadat a fungovat. V prvním větším detailním pohledu si rozebereme systém rotace hrdinů, mounty, získávání zkušeností a progress celé hry.

Hrdinové a měna

V Heroes of the Storm získáte jedinečnou možnost ovládat rozličné charaktery ze všech světů Blizzardu. Tyto hrdiny můžete ve hře získat různými způsoby. Pokud jste nedočkaví a těšíte se na vaše oblíbené hrdiny, máme pro vás dobrou zprávu. Blizzard zpřístupní všechny avizované charaktery hned od počátku hry, střídat se však budou v týdenních rotacích. Každý týden si budete moci vybrat z pěti hrdinů a poté, co ve hře dosáhnete 7. úrovně, odemkne se vám šestý slot pro hrdinu. Rotace se bude posouvat každé úterý a vy tak budete mít možnost hrát za všechny charaktery zcela zdarma.
Pokud se vám tento systém nelíbí a chcete mít svého hrdinu k dispozici permanentně, můžete si jej zakoupit použitím in-game měny, které podobně jako v ostatních Blizzard hrách tvoří goldy. Ty začnete vydělávat po dosažení páté úrovně, a čím větší level budete mít, tím více goldů na vás čeká. Dočkáme se rovněž známých Daily Questů, které se hráčům zpřístupní od šesté úrovně.
Není váš oblíbený hrdina tento týden k dispozici, ale vy si za něj chcete přesto zahrát? Není nic snazšího, než jej vzít na testovací jízdu s příznačným názvem Try Me! Tento systém vám umožní vyzkoušet jednotlivé hrdiny na uzavřené mapě, kde budete mít dostatek prostoru k testování nejrůznějších abilit. Try Me pro vás vygeneruje samostatnou mapu, ve které si můžete navolit libovolný počet minionů, obnovovat životy staveb, anulovat cooldowny vašich schopností a vytěžit z Heroes of the Storm maximum zábavy. Zároveň slouží jako výborný tréninkový systém pro ostrou hru.
Hrdiny si pochopitelně budete moci koupit také za reálné peníze, a hráči, kteří si předobjednají datadisk na Diablo III – Reaper of Souls, obdrží postavu Demon Huntera, Vallu, bez jakýchkoliv dalších poplatků.

Skiny a jejich odstíny

Pokud by se vám zdálo, že počet hrdinů v Heroes of the Storm je nedostatečný, nezoufejte. Během hry si budete moci odemknout celou řadu nejrůznějších barevných odstínů vašich postav, včetně unikátních skinů, které vás zviditelní na bojovém poli Nexu.
Každý hrdina bude mít k dispozici nejméně dva další barevné odstíny a včetně základního barevného značení budete moci volit nejméně ze tří barevných variací. Každá variace bude odemykána na jednotlivé hrdiny zvlášť, pomocí takzvaných Hero Questů. První odstín získáte po splnění druhého Hero Questu, druhý na vás čeká po čtvrtém Hero Questu.
K dispozici bude pochopitelně také celá řada unikátních skinů, které lze ve hře získat mnoha způsoby. Zpočátku budou zpřístupněny pouze za reálné peníze, postupem času je Blizzard začne zapojovat i do jím pořádaných akcí a plánuje také dárek v podobně jednoho skinu pro hráče, který s hrdinou splní šestý Hero Quest. Podobně jako u barevných variací lze i skiny odemykat skrze hru samotnou, opět však získáte pouze dva, a to za druhý a čtvrtý Hero Quest.

Mounty

Toužíte po rychlejším pohybu? Chcete se dostat rychleji k šarvátkám, ale máte před sebou dlouhou cestu? Od toho tu bude náš systém mountů, který se postará o to, abyste se dostali na jakékoli místo v Nexu rychle a pohodlně! Řada zajímavých mountů bude dostupná hráčům k různým úpravám jejich vzhledu. Můžete tak ohromit své spoluhráče nebo prchajícího soupeře. Každý mount bude zahrnovat nejméně tři různé úpravy. První z nich vám bude k dispozici ihned, ale zbývající dva budete muset získat splněním pěti Hero Questů. Všichni hráči budou začínat pouze s koněm, který bude zdarma. Všechny ostatní si budete moci zakoupit za skutečné peníze. Jako bonus zde bude unikátní mount, který hráči dostanou jako odměnu, pokud pomohou vyzkoušet platební model během alfy a bety.

Zkušenosti a postup

Jak můžete vidět, navýšení celkového levelu s sebou přináší skvělé perky, jako možnost získávání goldů, které vám zpřístupní nové hrdiny a vás donutí k tomu, abyste usilovali o splnění jejich individuálních úkolů, díky kterým vás zase odmění novými skiny a barevnými odstíny. Svou úroveň budete moci navyšovat sbíráním zkušeností, a je hned několik možností, jak tyto zkušenosti získat. Pokaždé, když budete hrát Heroes of the Storm, budete získávat zkušenosti na základě vašich úspěchů ve hře, stejně jako bonus pro vítěze hry, případně pro přátele, se kterými hrajete skrze Battle.net.
Hráči budou mít také možnost získat zkušenosti plněním misí. Daily Questy se odemknou na šestém levelu. Od toho momentu získá každá hráč denně jeden Daily Quest. Stejně jako u Hearthstone, i zde budete omezeni na 3 aktivní úkoly, které můžete splnit. To však není konec. Hráči budou moci přijmout výzvu a vydat se na Hero Questy, které se odemknou na levelu 10 a 20. První set těchto úkolů se odemkne na 10. levelu a hráčům umožní dokončit sérii tří Základních Hero Questů (Hero Quests 1, 2 a 3). Po dosažení 20. levelu se odemknout hráčům nové, tentokrát Epické Hero Questy (Hero Quests 4, 5 a 6). Mějte na paměti, že splněním Hero Questů nezískáte pouze zkušenosti, ale dokončení specifických úkolů vám umožní přizpůsobovat si vaše postavy nebo mounty, ať už z Azerothu, Koprulu nebo Svatyni, ale ještě dál!
Doufáme, že vám zapálení do hry vydrží i po mnoho dalších měsíců a že se vám tento náhled některých mechanik ve hře líbil. Mějte však prosím na paměti, že Heroes of the Storm je stále ve fázi alfy a během vývoje se některé plány mohou ještě změnit.

Naposledy upravil/a Bellatrix 13.03.2014 v 21:34:59.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet