Garden of Terror

Tento battleground je v podstatě jedna velká zahrada, na nichž naleznete klasicky tři lajny. Speciálním prvkem Garden of Terror je střídání dne a noci. Ve dne je všechno tak, jak jste zvyklí, v noci však vylezají ze svých skleníků shamblers (rostlinné příšery). Pokud nějakou zabijete, vypadne z ní několik semínek. Po sesbírání 100 semínek může na sebe jeden hrdina kousek od vašeho Core vzít podobu Garden Terrora, obrovského rostlinného obra, který může nepřátelské hrdiny měnit na rostliny nebo obří květinou omotat, poškodit a zneutralizovat soupeřovy budovy a miniony. Jakmile je jeden z Garden Terrorů aktivní, není možné zabírat žoldáky, pokud jste s nimi nezahájili souboj předtím, než byl Terror vyvolán (podobně funguje i mechanika na Dragon Shire). Noc je obzvlášť nebezpečná, protože nejen že přibývají na mapě rostlinné potvory, které jsou obzvlášť na začátku hry pro jednoho hrdinu celkem tuhé, ale snižuje se vám viditelnost, tudíž je mnohem těžší odhadovat, co se před vámi zrovna děje.

Mapa battlegroundu - nejdůležitější místa

A jak tedy battleground vypadá?

  1. Oltář
  2. Core
  3. Úrodná půda, kde se vyvolává Garden Terror
  4. Mercenaries - Knights
  5. Mercenaries - Siege Giants
  6. Shamblers - skupinka malých příšer po třech
  7. Garden Terror - jeden velký boss

Hlavní úkol - semínka

Pravá zábava na této mapě začíná po setmění, přičemž vaším hlavním úkolem zde je nasbírat 100 semínek dřív, než vaší protihráči a samozřejmě dobýt nepřátelskou základnu. Semínka lze získat z padlých rostlinných příšer anebo z většího rostlinného monstra, které se nachází po obou stranách mapy přibližně uprostřed. Toto vetší mostrum dává samozřejmě více semínek. Po nasbírání 100 semínek se můžete proměnit v Garden Terrora a to kliknutím na kousek úrodné půdy na vaší základně. Semínka nasbíraná navíc vám zůstávají. Navíc je možné sbírat semínka i pokud váš Terror zrovna likviduje nepřátelské budovy. Pokud nasbíráte dalších 100 semínek, Garden Terror se objeví po krátké prodlevě ve chvíli, kdy váš původní Terror zemře.

Garden Terror disponuje opravdu účinnými schopnostmi, proto ho neváhejte využit při pushování. Například za pomocí jeho schopnosti Plant Horror Overgrowth můžete obalit nepřátelské budovy kořeny, které je oslabují, nebo s abilitou Spore Queen Curse proměnit protivníky v takřka bezmocné zombie rostliny. Garden Terrora se zbavíte buď jeho zabitím, nebo mu vyprší čas, po který může být aktivní.

Rostlinné příšery naleznete označené na mini-mapě fialovými značkami. Noc neskončí, dokud nejsou všechny tyto příšery zabity - přítomnost semínek nemá na střídání dne a noci žádný vliv (je tu tak rozdíl oproti Haunted Mines, kde se golemové spouští ve chvíli, kdy jsou sebrány všechny lebky.

 

Vedlejší úkoly

Můžete zde narazit na dva druhy kempů a to:

  • Siege Giants – Jsou zde na každé straně mapy po dvou. Zároveň jsou blízko vaší i nepřítelovy základny. takže je lze využít jak na bránění tak i na pushování.
  • Knights – Nacházejí se po jednom, taktéž na obou stranách mapy.

Na této mapě nenajdete žádné rozhledny.



Naposledy upravil/a Glea'ar 27.06.2015 v 18:12:55.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet