European Road to Blizzcon #3

Poslední příležitost probojovat se do pražského finále přinesla třetí kvalifikace, která přilákala celkem 126 pětic. Opět jsme tu mohli vidět týmy, které již postoupily a šly si zahrát o krásný finanční příspěvek – první tým získal $ 12 000!

Umístění Obdržená částka
1. $ 12 000
2. $ 5 000
3. a 4. $ 2 000
5. - 8. $ 1 200
9. - 16. $ 600
17. - 32. $ 300

Do finále tentokrát postupoval jen první a druhý tým.

Informace k turnaji:

Formát: Bo3: Single Elimination – tým, který prohraje dva ze tří zápasů proti svému soupeři, vypadává automaticky

Mapy: všechny s výjimkou Infernal Shrines

Hrdinové: všichni dostupní – kromě Sylvanas, na které dělal Blizzard nějaké úpravy

Draft: probíhal přes web HeroesDraft.com

Systém draftu: Ban 1-1, Pick 1 – 2 – 2, Ban 1 – 1, Pick 2 – 2 – 1

Všech osm účastníků čtvrtfinále poté přechází na systém Bo3: Double Elimination. Jedná se o typ vyřazovacích turnajů, kde jsou dva pavouci – Losers Bracket (LB) a Winners Brackets (WB). Tým, který prohraje svůj zápas ve WB, sestupuje do LB. Pokud i zde prohraje, tak v turnaji končí. Výherce LB se ovšem dostane do finále proti týmu, který se tam kvalifikoval z WB. Ten má výhodu, že pokud prohraje svůj první zápas ve finále, tak se hraje znovu. Stačí mu vyhrát jednou ze dvou finálových utkání k výhře na turnaji.

V této fázi turnaje byla již povolena mapa Infernal Shrines a Dark Lady Sylvanas.

Česká stopa na turnaji:


eEriness.HotS

Další tým, do kterého mnozí vlévali své naděje a doufali, že uvidí dalšího českého zástupce měřit síly s těmi nejlepšími týmy Evropy. Bohužel, podle neoficiálních zpráv nedorazil týmu eEriness jeden hráč a tak před sebe pustil ukrajinský Net X bez boje, který ve druhém kole nestačil na finský BomB Voyage.

 

 

 

 

 

Envision

Ani v tomto zápase se čeští fanoušci nedočkali postupu svého svěřence a opět to bylo bez boje. Envision ke svému duelu proti týmu Forehead nenastoupil. Rusům to nebylo moc platné, protože skončili v dalším kolem proti francouzskému MadCorps.

 

 

Inside Games.HotS

I tentokrát se čeští fanoušci mohli spolehnout na partu Thrae, Derenecko, Hydex, Keksik a Xargonus. Ta se v prvním kole střetla s řeckým týmem ElysiumGaming. První zápas probíhal na mapě Sky Temple a IG si zvolilo složení Abathur, Tassadar, Tyrael, Illidan a jimi velmi oblíbený Uther. Soupeři šli do často vídané kompozice se dvěma tanky – Anub’arakem, Johannou. Ty doprovázeli Kael’thas, Malfurion a Zagara. Tato sestava slavila úspěch a Řekové si zajistili první bod.

Na mapě Tomb of the Spider Queen šlo ElysiumGaming do kompozice s Azmodanem, Vallou, oblíbeným Malfurionem a opět se dvěma tanky – Tyraelem a Johannou. Ani Češi svůj support nevyměnili a k Utherovi přidali Tyrande, Leorica, Muradina a Kael’thase. Bohužel tato sestava proti skvěle zahranému Azmodanovi nestačila a Řekové přes našeho zástupce postoupili. Nikoho nepřekvapí, že se dostali až do TOP 8, což se stalo pravidlem všech kvalifikací. Kdo porazil Inside Games – ten došel až mezi osm nejlepších týmů!

 

from Zero to Hero

Tento tým se stal naším nejúspěšnějším třetího kvalifikačního kola. Parta ve složení Davsa, Doomed, Herfed, Rothius, c1RcA se dokonce dostala až do TOP16! Kde nestačila na celkového vítěze Team Roccat. První dvě kola kluci postoupili přes ruské týmy NotToKill a BEARIX – HotS. Proti těm zvolili kompozici se třemi tanky – Anub’arakem, Johannou, Arthasem, doplněnou Utherem a Zagarou. Soupeř sice chytře zvolil Tyrande, kvůli její Hunter’s Mark, ale nebylo jim to nic platné a Češi šli na další mapu ve vedení. Tou se stala Tomb of the Spider Queen a from Zero to Hero si v sestavě Muradin, Uther, Zagara, Leoric a Tyrande došli pro postup do další fáze turnaje.

V Top 32 se utkali s polským Death and Taxes, kde určitě stojí za zmínku skvěle zahraný Azmodan. Rothius z něj na mapě Tomb of the Spider Queen udělal ničivou zbraň a po dvaceti šesti minutách ovládl damage tabulky s 219k siege a 132k hero poškozením.

Stopku v turnaji jim vystavil až zmiňovaný Team ROCCAT. Mapa Battlefield of Eternity trvala jen dvanáct minut, ve kterých sestavu Johanna, Rehgar, Kael’thas, Abathur a Murky zdevastovalo složení Zagara, Muradin, Illidan, Sgt. Hammer a Uther. Ve druhém zápase, na mapě Dragon Shire, náš zástupce vzdoroval šestnáct minut.

Tímto týmu from Zero to Hero děkuji za ukázkovou reprezentaci a výborné zápasy!

Round of 8

Na prvních místech se nám umístily tři týmy, které již postup do Prahy oslavily – Team ROCCAT postoupil z druhého místa první kvalifikace, Bob Question Mark a Gamers2 se podělily o druhé a třetí místo té druhé. Postup tedy náleží týmu Fnatic, který zopakoval čtvrté místo z první kvalifikace.

O druhém postupujícím rozhodl zápas na dvě vyhrané mapy mezi Pirates in Pyjaamas a ElysiumGaming. Oba tyto týmy se do TOP 8 dostaly úplně poprvé. Klání, které nemělo žádného jasného favorita, nakonec dopadlo lépe pro švédský tým Pirates in Pyjaamas, který se jako osmí postupující představí v O2 aréně!

Celkové umístění Europe Open #3

  1.   Team ROCCAT
  2.   Gamers2. HotS
  3.   Bob Question Mark
  4.   Fnatic - postup do evropského finále
  5.   Pirates in Pyjaamas - postup do evropského finále
      ElysiumGaming
  6.   Team Spartarien
      Evil Murkies

Pro úplnost uvádíme seznam všech postupujících:

  • Natus Vincere HotS
  • Team ROCCAT
  • Virtus.pro HOTS
  • Team Liquid
  • Bob Question Mark
  • Gamers2. HotS
  • Fnatic
  • Pirates in Pyjaamas

Na závěr jsme si s Johny pRayerem připravili krátký souhrn o postoupivších týmech, české Heroes of the Storm scéně a zeptal jsem se na tým Black Lotus Miners, který se přihlásil na dvě kvalifikace, ale bohužel své zápasy neodehrál.

Shodli jsme se na tom, že finále nebude mít žádného velkého favorita. Proto nás čekají velmi dobré a vyrovnané zápasy. Kdo překvapil svým postupem, jsou Pirates in Pyjaamas, o kterých Prayer dodává: „Nejsou špatný tým, ale nemají zatím pořádnou organizaci. Stejně jako Bob Question Mark, ale ten má stabilní výsledky (druhé a třetí místo v kvalifikacích na ERTB – pozn. autor). Jediné velké překvapení jsou tedy Piráti, kteří se dostali na úkor Meet Your Makers.“ Ti v kvalifikacích skončili na sedmém a pátém místě a jednou se dostali mezi TOP 16.

Nejúspěšnějším českým týmem v této kvalifikaci se stalo Inside Games – 2x Best of 32. Bohužel ostatní české týmy dalece zaostávaly. Proč tomu tak je a jestli uvidíme v brzké době zlepšení, komentuje náš host.

Heroes of the Storm a česká scéna. Ta se má asi takhle. Je zde IG, které konkuruje Evropě dostatečně a je míle a míle před ostatními českými týmy. Tam není o čem diskutovat. Dalších je v Česku doopravdy málo. A pokud jsou, tak o sobě nedávají vědět. BLM se furt nějak dává dohromady. Eeriness se podle posledních informací rozpadlo. Pak je tu Davsův team, který je teda velmi dobrý, ale spíše "for fun". Scéna je mladá, hráči jsou zde velmi dobří, ale vytvořit team není jednoduchá záležitost a to, že není moc z koho vybírat, tomu moc nepomáhá. Možná teď změna Hero League povede k tomu, že lidé budou chtít hrát radši v pěti než ve dvou a uvidíme stabilnější teamy. Rozhodně bych si to přál.“

Takové přání máme určitě všichni a doufáme, že se tato MOBA hra bude stávat více a více populárnější a přitáhne nové, kvalitní týmy. V Heroes of the Storm se musí sejít pět dobrých hráčů, kteří jsou schopni výborné komunikace, organizace a týmové hry.

„Moba hry jako takové jsou hrozně a hrozně o team playi a je to vidět. V teamu je třeba doopravdy dobrá domluva etc. A Heroes je v tomhle ještě více náročný, protože zde nemáme nic víc než právě team play. LoL (League of Legends – pozn. autor) má velice mladou komunitu a když se podíváte na ladder v LoL, tak každý tahá na čistý skill a nějaké obrovské team playe ve smyslu Heroes of the Storm odpadává,“ souhlasí pRayer.

A jak to vlastně bylo s Black Lotus Miners? Vedle IG se jedná o tým, který aktivně hraje na některých turnajích a hlásil se i na dvě kola kvalifikace, do kterých nakonec nenastoupil. Na otázku jak to s týmem vypadá a jestli bude dále pokračovat nám John Prayer odpovídá: „S teamem jsem začal hrát aktivněji, protože kluci nemají vyloženě kapitána a „callera“, takže zastupuji tuto pozici a snažím se kluky tlačit, aby měli silné a rozhodné „cally“ (rozhodnutí ve hře – pozn. autor) a uměli řešit taktické věci. Stále není ustálená pětice, ne každý má vždy čas. Pokud se najde zapálená pětka, viděl bych první cíl aspoň jednou porazit IG! To je takový český dream. Team rank 1 tam bude za chvilku, takže potom uvidíme. Rád bych zůstal jako hráč. Je to pro mě příjemné se cítit jako zamlada v Dotě. Akorát prostě pokud mám i streamovat a komentovat není to možné, takže mám před sebou takové divné rozhodnutí, které nedokáži udělat.“

Také se už do Prahy těšíte?!



Naposledy upravil/a Fredrik 16.09.2015 v 15:11:51.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Fredrik 16.09.2015 15:12

Daralyn
docela by mě zajímalo jak to bude se vztupenkami do prahy.Volné byly v obou vlnách hned pryč a placené pořád na Eventbridu nejsou s tím že snad během tohoto týdne (píší následujícího týdne ale už skoro dvanáct dní)
Zatím ani my nemáme žádné oficiální informace o prodeji vstupnek. Nezbývá nám nic jiného, než být trpěliví.

Daralyn 16.09.2015 14:45

docela by mě zajímalo jak to bude se vztupenkami do prahy.Volné byly v obou vlnách hned pryč a placené pořád na Eventbridu nejsou s tím že snad během tohoto týdne (píší následujícího týdne ale už skoro dvanáct dní)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet