Shrnutí Western Clash 2018: Maiev, Blaze, Malfurion, kdo…

  HGC    Western Clash    Katovice   

 

V uplynulém víkendu se v polských Katovicích utkalo 8 nejlepších týmů západní polokoule v rámci turnaje Western Clash o prize pool v celkové výši 100,000 USD. Již ze zápasů prvního kola bylo jasné, že letošní ročník bude jiný než obvykle. Team Twelve a Tempo Storm dokázaly porazit své evropské soupeře a Method se překvapivě stal prvním vyřazeným týmem z celého turnaje. Tempo následně přes Fnatic postoupil až do finále větve vítězů, kde však rychle podlehl Dignitas. Dignitas podle očekávání válcoval všechny soupeře a bez problémů došel až do finále. Protože se turnaj hrál systémem double elimination, musel tak Tempo Storm počkat na svého soupeře, se kterým se měl utkat o možnost opět vyzvat Dignitas. Tím se nakonec stal tým Zealots, který se Tempu pomstil za porážku v prvním kole a překvapivě přes něj postoupil.

 

Díky postupu z větve vítězů měl Dignitas ve finále náskok jedné mapy, avšak o ten přišel, když překvapivě ztratil první dvě mapy. Ale favorit celého turnaje se rychle vzpamatoval a dvěma výhrami v řadě sérii otočil, jen aby jeho soupeř opět srovnal. Rozhodnout se proto muselo až v poslední mapě. Na Zealots již byla patrná únava, neboť to ten den byla jejich již 13. hra v řadě. Přestože celou hru na Towers of Doom prohrával, podařilo se mu nakonec postupně na Dignitas dotáhnout a o vítezi celého turnaje tak musel rozhodnout až poslední, chaotický team fight. Z něj po necelé minutě vyšel vítězně Dignitas a vyhrál tak tento turnaj potřetí v řadě.

Co nám Western Clash ukázal

 

1. Dignitas je stále nejlepším týmem západu. I když v poslední mapě zvítězil jen těsně (na core mu zbyly jen 2 životy), dokázal turnaj vyhrát beze ztráty jediné série. Jediným týmem, který s ním má letos pozitivní bilanci tak zůstal díky výhře v HGC EU Zealots.

 

2. Pozice v HGC nemusí odpovídat skutečné síle týmu. Zealots do turnaje vstupoval jako 4. tým v HGC EU a i přesto dokázal porazit tři nejlepší americké týmy, Fnatic, stejně jako potrápit (a téměř porazit) Dignitas. Ukázalo se tak, že narozdíl on online formátu HGC záleží na offline turnajích mnohem více na schopnosti se adaptovat na metu daného turnaje, stejně jako na kvalitní přípravě na své soupeře.

 

3. Amerika se postupně zlepšuje. Po katastrofálních výsledcích amerických týmů na turnajích v loňském roce visel nad jejich výkonem velký otazník. Přestože se na prvních čtyřech místech umístily tři evropské týmy, ukázali američané od minulého roku znatelné zlepšení. Tempo Storm poslal Fnatic a Zealots do větve poražených, HeroesHearth sebral mapu Dignitas a Team Twelve poslal Method domů.

 

Western Clash a statistiky

 

Existuje obrovské množství statistik, které lze porovnat.  Proto jsme pro vás vybrali základní informace v podobě nejpopulárnějších hrdinů, či hrdinů s nejvyšším pick/ban/win rate z uplynulého víkendu. Pro detailní statistiky doporučujeme navštívit web MasterLeague, kde naleznete všechny podrobné informace nebo dokonce i replaye.

 

SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet