Easter eggs v Heroes

Není to nic nového, že při tvorbě hry si i vývojáři chtějí užít trochu legrace, a tak často do svých her schovávají všemožná vtipná a zábavná tajemství - v angličtině se jim říká „easter eggs“, tedy velikonoční vajíčka. Heroes v tomto ohledu není žádnou výjimkou. Ostatně, Blizzard je vcelku známý svými vtípky nebo třeba referencemi na filmy, které se v jejich hrách objevují. V následujícím článku se podíváme na takovéto easter eggy ve hře Heroes of the Storm.

Kulturní okénko

Nejprve jen velmi krátce úvodem – co mají vůbec Velikonoce společného s počítačovými hrami? Je to překvapivě snadné. V anglicky mluvících zemích je totiž zvykem, že na se Velikonoce poschovávají po okolí velikonoční vajíčka a děti se je snaží najít, protože nejlepší lovec vajec je na konci po zásluze odměněn. Často jsou odměnou i samotná vajíčka, která mohou být třeba z čokolády. Pokud toto vezmeme v potaz, jsou tedy oněmi dětmi hráči, kteří se ve hrách snaží najít pomyslná vajíčka schovaná tvůrci hry, ačkoliv jedinou odměnu jim většinou je dobrý pocit, trocha smíchu a případná chvilka slávy na internetu.

Všudypřítomný Harrison Jones

Kdo z vás hrál World of Warcraft nebo Hearthstone, dost možná se už setkal s jistým archeologem a dobrodruhem jménem Harrison Jones. Že to všechno zní nějak povědomě? Není divu, jedná se o odkaz na slavnou postavuju Indiana Jonese, kterého ve filmovém zpracování hrál Harrison Ford. A tuto Blizzardí verzi onoho slavného dobrodruha můžeme najít i v Heroes.

Na mapě  Tomb of the Spider Queen se nachází pavoučí drahokam, který se aktivuje, když na něj opakovaně klikáte. Pak už jen stačí sledovat našeho dobrodruha, jak se vpravo spustí dolů na laně, přiběhne, sebere drahokam a po jiném laně vyšplhá zase pryč.

Kdybyste chtěli vědět, kamže to zmizel, musíte zavítat na mapu Sky Temple a najít studnu přikrytou víkem se symbolem egyptského oka. Stačí na ni opět klikat, dokud se víko nerozbije a ze studny nevyleze nikdo jiný než náš Harrison Jones. Ten pak naskočí na přiletivší létající koberec, aby jen těsně unikl natahujícím se pavoučím spárům. Ano, mapa Sky Temple se tedy nachází přímo nad mapou Tomb of the Spider Queen.

Pokud pavoučí drahokam aktivuje hráč vítězného týmu, Harrison se po skončení hry spustí zpět na provaze a zamává. A stejně tak jestli ze studny pustil Harrisona člen vítězného týmu, může být dobrodruh po skončení hry viděn, jak na svém létajícím koberci obkrouží zničený palác nepřátelského týmu.

Mořská fauna v Blackheart’s Bay

Další easter egg se nachází na mapě Blackheart’s Bay. Všimli jste si někdy žraloků chycených a zavěšených na háku? Ať už ano či ne, zkuste na něj někdy zaútočit nějakým skillshotem, nebo na něj klikat myší. Zjistíte totiž, že nebohý žralok se po chvíli osvobodí a skočí rovnou zpět do moře. Škoda, že se nedá rovnou poslat i na nepřítele.

Na stejné mapě na úplně severním konci si můžete povšimnout fialových chapadel. Když zůstanete stát na molu, za chvíli na vás z moře doslova mrkne i jejich majitel, sám velký Kraken.

Satan Diablo

Pokud rádi hrajete za pána děsu Diabla a vždycky vás zajímalo, co se vám snaží říct v jedné ze svých hlášek, které vůbec není rozumět, nezoufejte, protože chvíle poznání konečně nadešla. Přesný přepis této hlášky je: „Teerts eht gnissorc erofeb syaw htob kool nerdlihc doog!“ což se může na první pohled jevit jako text přímo v jazyce pekelném. Takový odhad ostatně není tak daleko od pravdy. Pokud si totiž tento text přečtete pozpátku, vyjde vám věta: „Good children look both ways before crossing the street,“ tedy „Než hodné děti vejdou do silnice, rozhlédnou se na obě strany.“ Zřejmě se jedná o narážku na fakt, že text či zvuk pozpátku je dlouhodobě spojován se všemožnými satanistickými praktikami a uctíváním ďábla. Jaké je pak překvapení, že náš ďábel Diablo má ve skutečnosti srdce ze zlata.

Tajná zpráva ve Sky Temple

Ještě na okamžik se "vrátíme na mapu Sky Temple a koukneme se na kterýkoliv ze tří chrámů. Okolo každého je totiž rozmístěno několik praporků se třemi runami. Když tyto runy zkusíme přečíst, jako by se jednalo o latinku, objeví se nám ale nápis „PWN“. Ti z vás, kteří se na poli online her pohybují už delší dobu, asi výraz „get pwned“ už znají – jde o odvozeninu z anglického „own“ a v tomto kontextu znamená být naprosto rozdrcen nepřítelem. Pokud tedy někoho „pwnujete“, zkrátka to znamená, že mu dáváte pořádnou čočku.

Reklama na Overwatch

Referenci na nadcházející hru od Blizzardu Overwatch, které se už mnozí z nás nemůžou dočkat, najdete na brnění drsňáka Tycha. Když si projdete druhé dvě barevné variace jeho prvního skinu, zjistíte, že na jeho levém rameni je buď obrázek Widow, nebo Tracer.

Potrapte si svého hrdinu

A pro dnešek poslední easter egg najdete v herním obchodě. Pokud si prohlížíte hrdiny nebo jejich skiny, můžete si je díky možnosti jejich otočení prohlédnout ze všech stran. Pokud nějakého hrdinu takto myší chytnete a začnete jím rychle cloumat ze strany na stranu, udělá se mu z vašeho dovádění nevolno a ukáže se jeho „stunned“ animace.

 

A to je prozatím vše. Jak budou přibývat nové mapy, objeví se zcela jistě také nové easter eggy, takže se mějte na pozoru a zkuste je objevit jako první. Teď ale hezky běžte rovnou do hry a vyzkoušejte si některý z těchto vtípků na vlastní kůži. A nepřehánějte to s roztáčením hrdinů!


Update: Velké díky patří Dominikovi Gefingovi za parádní tip na další easter egg. Pokud na hlavní obrazovce s Leoricem několikrát kliknete na letící meotor, objeví se portál a z něj vypadne goblin. Skvělý postřeh!


Zdroje:

https://www.youtube.com/watch?v=TqnmXbZ21EE

https://www.youtube.com/watch?v=Xd3u1ieFvT4

https://www.youtube.com/watch?v=DC1ewRRmJMk

https://www.youtube.com/watch?v=TUvcIHqhTUc

https://en.wikipedia.org/wiki/Pwn

 



Naposledy upravil/a akirafay 10.08.2015 v 16:08:20.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

akirafay 10.08.2015 19:45

Daralyn
na tohle jsem čekal opravduvěděl jsem že tady něco je, něco jsem zaslechl, žraloka jsem i viděl - ale upřímně v MOBA hře obvykle není čas se jen tak flákat a zkoušetdíky moc
Moc děkuji za přečtení a pochvalu, jsem ráda, že jsem se s tématem trefila.

Daralyn 10.08.2015 15:30

na tohle jsem čekal opravduvěděl jsem že tady něco je, něco jsem zaslechl, žraloka jsem i viděl - ale upřímně v MOBA hře obvykle není čas se jen tak flákat a zkoušetdíky moc

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet