Tier list

Lze rozčlenit hrdiny do skupin, podle jejich užitečnosti ve hře? Podle role, či herního přístupu snad, ale podle užitečnosti ve hře? Asi každý hráč namítne, že skládat takový list užitečnosti je hloupost a užitečnost hrdinů se mění v závislosti na složení týmu soupeřů, složení spoluhráčů a dokonce na druhu mapy, která se zrovna hraje. Nicméně, nehledě na všechny tyto komplikace se několik týmů a hráčů rozhodlo složit jakousi tabulku, určující prospěšnost jednotlivých hrdinů.

Hráči se rozhodli vytvořit čtyři taxonomické jednotky, přičemž čím nižší je číslo jednotky, tím vyšší můžeme mít od hrdiny očekávání. Autoři si dokonce dali práci a ke každému hrdinovi sepsali krátký popis jeho silných a slabých stránek. Před tím, než vám odhalím samotný list, musím vám ještě vyložit, podle jakých pravidel byli vlastně jednotlivé celky utvářeny.

Tier 1: Hrdinové mající schopnost zvrátit průběh hry, většinou tito hrdinové mají jednu nebo více silných schopností, na které se v boji spoléhají.

Tier 2: Silní hrdinové, kteří disponují schopností ovlivňovat hru, zatímco se sami příliš nevystavují nebezpečí nebo se z něj snadno dostanou.

Tier 3: Hrdinové, jejichž využití je silně závislé na složení a hře spoluhráčů. Pokud se tito hrdinové nevyužívají v silné kooperaci, není jejich využití nijak valné.

Tier 4: Tito hrdinové nejsou ničím výjimeční sami o sobě a k využití jejich plného potenciálu je zapotřebí nejen extrémně zkušeného hráče, ale i zkušených a kooperujících spoluhráčů.

 

List hrdinů ale není nic neměnného, zpravidla se takovéto listy mění z patche na patch, ale prozatím může sloužit jako dobrá orientační pomůcka.

Tier 1: Arthas, Sonya, Uther, Tychus, Valla, Brightwing, Kerrigan, Tassadar a Stitches.

Tier 2: Falstad, Zerathul, Abathur, Diablo, Malfurion, Tyrande, Sgt. Hammer, Nazeebo, Gazlow

Tier 3: Zagara, ETC, Muradin, Rehgar, Nova, Raynor, Illidan

Tier 4: Murky, Lili

Souhlasíte s listem, nebo máte nápad jak jej vylepšit? Podělte se s námi v komentářích nebo navštivte fórum.



Naposledy upravil/a Nikilangelo 23.08.2014 v 18:51:51.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Nikilangelo 23.08.2014 18:51

Ceris
no rekl bych za Abathur by mel patrit spis do T3, protoze ano, on sam se moc nevystavuje nebezpeci toho, ze by ho nekdo zabil, ale zase je obrovsky zavisly na tom,co dela jeho vlastni tym protoze sam toho moc neudela.
Souhlas, o zařazení Abathura by se dalo těžce polemizovat.

Ceris 20.08.2014 11:24

no rekl bych za Abathur by mel patrit spis do T3, protoze ano, on sam se moc nevystavuje nebezpeci toho, ze by ho nekdo zabil, ale zase je obrovsky zavisly na tom,co dela jeho vlastni tym protoze sam toho moc neudela.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet