Storm Leage Bronze 5 Update

  Storm League    Bronze 5   
Blizzard zdroj

Se spuštěním první sezóny Storm League jsme viděli dramatické zlepšení v rozdělovaní ranků. Jednou z hlavních změn v tomto vydání bylo, jak je o ranku rozhodováno. V minulosti byly rank a rating dva zcela rozdílné koncepty, které se po každé hře aktualizovaly nezávisle na sobě. Bylo velmi běžné, že se rank a rating rozcházely, což mohlo způsobovat matchmaking systému problémy s nalézáním vhodných her.

 

Se změnami představenými v této sezóně se rank vždy mění v závislosti na změně v ratingu a určuje odpovídající množství rank pointů pro udělení. Toto ponechává jen velmi málo možností, jak se rating a rank mohou rozejít, a ve výsledku vede k tomu, že většina hráčů uvidí správnou hodnotu odpovídající jejich ranku.

 

Obecně jsme s těmito změnami velmi spokojeni, avšak jsme se vědomi inkonzistencí, které hráči zažívají v Bronze 5. S novým designem budou hráči v Bronze 5 získávat a ztrácet mnohem méně pointů, než hráči v ostatních divizích a ligách. Důvod, proč se toto děje je trochu technický, ale chtěli jsme této příležitosti využít a vysvětlit, co se děje.

 

Matchmaking rating je zjednodušeně jen číslo na křivce normálního rozdělení. Každá liga a divize obsahuje množinu hodnot na stejné křivce. Například, pokud je rozsah této křivky od -10 do 10 a rozsah 1.0 až 1.5 odpovídá Gold 1, tak hráč s ratingem 1.25 bude mít ekvivalent Gold 1 a 500/1000 pointů. Tato čísla jsou záměrně vymyšlená, protože reálná čísla se mění, avšak princip zůstává stejný.

 

Důvod pro snížení obdržených bodů v Bronze 5 je rozsah ratingu, který odpovídá Bronze 5, protože je mnohem větší než rozsah ostatních divizí. Rozdíl je, že tento větší rozsah se poté musí napojit na stejné množství ranked pointů. Výsledkem proto tedy je menší změna v ranked pointech. Toto je znázorněno na grafu níže.

Chápeme, že tato inkonzistence je negativním zážitkem pro zasažené hráče, takže budeme hledat další cesty, jak toto zlepšit.


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet