Představení reprezentanta - Rozmex, česká jednička

  nexus games    reprezentace    rozmex   

Dominik "Rozmex" Rozmarýn je již několik sezón na pozici české a slovenské jedničky. V Hero League pravidelně dosahuje ranku Grand Master, kde se dostává i do TOP 100 hráčů Evropy. Dokáže zahrát téměř jakoukoliv roli a je schopný shotcallovat (tj. organizovat a řídit tým v klíčových situacích) i draftovat. Patří do oficiálního komentátorského týmu, který vám tento rok přinášel HGC. Můžete ho sledovat na facebooku nebo na twitch.tv.

 

 

Ahoj Rozmi, prozraď nám, kdy jsi začal Heroes hrát? Sledoval jsi kompetitivní scénu od začátku, nebo jsi si v Nexu chtěl jen tak odpočinout a aktivněji se věnovat jiným hrám?

Ahoj, Heroes jsem začal hrát někdy v listopadu 2014, když jsem dostal alphu na svůj battle net. Heroes mě strašně chytlo, hrál jsem to místo LoLka (League of Legends - pozn. redakce) celé dny po škole. Účastnil jsem se úvodních cz/sk turnajů na playzone. Jeden jsem dokonce s Thraem v týmu vyhrál. Poté, co přišla beta a rankedy, tak jsem přešel zpátky na LoLko. Ke konci 2015 jsem sledoval Blizzcon Opening Ceremony a viděl jsem představení Cho'galla, Lunary a Greymana, to se mi tak zalíbilo, že jsem si pár dní potom šel zkouknout Blizzcon turnaj Heroes a to mě strašně nabaitilo (= navnadilo - pozn. redakce), abych si to zkusil. Po pár týdnech aktivnějšího hraní jsem v té době hitnul rank 1 aka rank, který měl skoro každý.

 

V několika posledních sezonách se držíš na pozici nejlepšího hráče naší komunity - alespoň v ranked HL žebříčku. Jaká je tvá motivace v dlouhodobém měřítku?

Hlavní cíl je dostat se do HGC, víc streamovat a vybudovat si nějakou tu komunitu na cz/sk.

dq33nmijvf_1c8ec7b6a02bd1d64e44f2237d3afad0b74acff8_1510427928_065.jpg

 

Vystřídal jsi několik týmů - do competitive jsi se prodral po boku Shuaria a dalších hráčů, které jsi časem přerostl, poté jsi zakotvil u Nexe ve Fraternitas a nakonec jsi sám vedl a shotcalloval tým. Na které z těchto období vzpomínáš nejraději?

Vzpomínám nejraději na tým Aeon, kde jsme hráli s Nexem, Kennym, dragoNem, Oxeosem ke konci minulého roku. Tam jsme se zkoušeli kvalifikovat do první phase HGC a skončili jsme na 16. místě podle rankingu Gosugamers.

 

Jsi hodně flexibilní hráč, viděl jsem tě plnit roli hlavního tanka, carry i supporta. Na jaké pozici se cítíš nejlépe a jaké hrdiny té pozice upřednostňuješ? 

Nejlíp se citím na melee flex pozici, na hrdinech jako Malthael, Sonya, Dehaka, Arthas. S tím, jaká je meta, tak občas z téhle role hraju druhé supporty, jako Rehgar, Tass, monk (Kharazim - pozn. redakce).

 

Aktivně komentuješ profesionální Heroes of the Storm ligu - HGC. Často tedy nejen sleduješ, ale také analyzuješ profesionální hry. Budeš díky těmto zkušenostem chtít plnit roli reprezentačního shotcallera? Cítíš se na to? Nebo to přenecháš někomu jinému?

Rozhodně se budu snažit shotcallovat a draftovat, HGC tomu strašně pomáhá - mj. časté zápasy jsou výborná věc pro lidi, co zajímá competitive hraní a chtějí se něco naučit. Shotcallování a draftování si momentálně trénuju v jednom Heroes Lounge týmu, takže určitě budu shotcallovat i v reprezentaci. Bude to z pozice melee flex, takže z offlinky (melee flex hrdinové často chodí na vlastní linku a minimálně ze začátku tedy nejsou se zbytkem týmu - pozn. redakce), takže to bude víc náročné než třeba na tank pozici nebo rangedku, ale mělo by to být ok.

ysslndusay_82be232d6d0d1c4e48725301907635d6b4ad995a_1510427936_2795.jpg

 

Česká sestava vypadá velmi dobře, co se týče rolí - máte tanka, supporta, tebe jako melee flexe a dva ranged flex / carry hráče. To je jako cíleně sestavený tým, protože přesně v takovémhle složení jsou postavené i profesionální týmy. Může to být vaše výhoda?

Výhoda to určitě je, teď jde o to jak ji využijeme v draftech. Zkusíme si připravit co nejlepší drafty a překvapit s tím enemy.

 

Z jakých týmů máš největší obavu a jak vidíš vaše šance? Budete bojovat o titul?

Největší obavu mám z Polska a Švédska, oba dva týmy mají docela našlapanou sestavu. Pak třeba i Španělsko kde je dvojice bratrů Lucifron a Vortix. Hodně lidí favorizuje i Francii a Rusko protože tam mají ex-prohráče z první fáze HGC tohoto roku, ale nezdá se mi, že by měli contestovat první trojku (mířit na první tři příčky - pozn. redakce). Naše šance vidím tak 50/50. Ze skupiny musíme porazit dva týmy, s tím, že Nizozemsko by se mělo zvládnout v pohodě. Pak ale potřebujeme vzít právě jednu sérii od Polska nebo Španělska, což bude hodně těžké.

Jestli se dostaneme do play off tak si myslím, že semifinále je hodně nadějné. Budeme hrát proti někomu ze skupiny B, kde si myslím, že jsou ty nejslabší týmy. I když je tam Německo, tak si myslím, že je to v pohodě hratelné, protože jejich sestava je hodně slabá oproti té očekávané.

 

Pár vět nakonec? Co bys chtěl vzkázat čtenářům a fanouškům?

Jsem strašně rád, že se tohoto můžu zúčastnit a budu se snažit o co nejlepší výkon. Pro všechny, co se budou dívat jen protože hraje Česká republika, tak doporučuju sledovat dál, i kdybychom vypadli, dále také sledujte HGC 2018, bude stát za to a to samé čínský turnaj GGWC, který by měl proběhnout před koncem roku.
Můžete také sledovat můj stream, kde budu teď aktivněji streamovat moje soloq ("solo queue" je například Hero League, kam se hráč hlásí jako jednotlivec - pozn. redakce).


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet