European Road to Blizzcon #1

European Road to Blizzcon

Souboje o kvalifikaci na Blizzcon jsou v plném proudu. Z Evropy postoupují na závěrečný turnaj v Anaheimu dva týmy, které se musí prokousat jednou ze tří online kvalifikací a poté finálovým turnajem. Ten, jak již jistě víte, se uskuteční 3. – 4. října v Praze mezi osmi nejlepší týmy. Nyní Vám přinášíme ohlédnutí za první online částí, kde také poukážeme na českou stopu.

Ta začala 25. července a účast potvrdilo celkem 113 týmů. Odměny za tento turnaj byly velmi příjemné.

Umístění Obdržená částka
1. $ 5 000
2. $ 2 500
3. a 4. $ 1 000
5. - 8. $ 500
9. - 16. $ 300
17. - 32. $ 100

Největší odměnu samozřejmě dostaly první tři týmy, které si zahrají finále v O2 aréně.

Informace k turnaji:

Formát: Bo3: Single Elimination – tým, který prohraje dva ze tří zápasů proti svému soupeři, vypadává automaticky

Mapy: všechny otevřené (nejnovější Battlefield of Eternity)

Hrdinové: všichni s výjimkou Zeratula

Draft: probíhal přes web HeroesDraft.com

Systém draftu: Ban 1-1, Pick 1 – 2 – 2, Ban 1 – 1, Pick 2 – 2 – 1

Všech osm účastníků čtvrtfinále poté přechází na systém Bo3: Double Elimination. Jedná se o typ vyřazovacích turnajů, kde jsou dva pavouci – Losers Bracket (LB) a Winners Brackets (WB). Tým, který prohraje svůj zápas ve WB, sestupuje do LB. Pokud i zde prohraje, tak v turnaji končí. Výherce LB se ovšem dostane do finále proti týmu, který se tam kvalifikoval z WB. Ten má výhodu, že pokud prohraje svůj první zápas ve finále, tak se hraje znovu. Stačí mu vyhrát jednou ze dvou finálových utkání k výhře na turnaji.
Do této fáze kvalifikace (tzv. Round of 8) byl již byl povolen i Zeratul.

Česká stopa na turnaji:


Inside Games.HotS

Inside GamesSestavu Thrae, Hydax, Derenecko, Xargonus a keksik čekal v prvním kole finský Full Frontal. První mapa Garden of Terror měla jednoznačný průběh od začátku až do konce. Za necelých 15 minut s poměrem zabití 14:1 si český zástupce připsal cenný bod. Následovala Cursed Hollow a dobře zvolená taktika zajistila druhou, postupovou výhru. The Lost Vikings ukázali svou value, sbírali XP na všech lajnách, čímž nabídli ostatním spolubojovníkům velkou výhodu. Ti je nezklamali a po sebrání prvních třech tributů zničili celou prostřední lajnu a po pár dalších minutách byl dole i Core.

Druhým vyzyvatelem se stali Poláci CebulaGejmink. V prvním zápase se zabíjelo jen první 4 minuty, po kterých byl stav 9:1. Finální skóre 15:2 a dva použití Garden Terroři stačili k prvnímu bodu, který opět přinesl lehký klid do duše Thraeho a spol. Druhá mapa nabídla záživnější a delší bitvu, která se pro IG nevyvíjela příliš dobře. Soupeři získávali XP rychleji a dařilo se jim vyhrávat týmové bitvy o temply. Naštěstí se jim nedařilo pushnout žádnou lajnu a po nějakých deseti minutách začalo získávat převahu IG, která vedla k úspěšnému konci. Jeden zajímavý fakt je, že polským hráčům se povedlo 6x (z celkových 11 killů) zabít Abathura.

Další zastávka BO 32 a houževnatý, slavný soupeř Virtus.pro HOTS. Bylo jasné, že tým takového jména nedá českým zástupcům nic zadarmo, což také dokázal na mapě Cursed Hollow, kde se Češi chvíli drželi, ale nakonec jim soupeři nedovolili zničit ani jeden fort a IG šel do dalšího zápasu s bodovou ztrátou. Zvrátit nepříjemný stav se pokusili na mapě Garden of Terror. Sestava Rehgar, Malfurion, Johanna, Leoric a Valla na partu LiLi, Arthas, Muradin, Zagara a Kael’thas bohužel nestačila. Zápas byl o dost vyrovnanější než první, ale ani tento výkon na výhru nestačil. Nutno podotknout, že Virtus.pro HOTS se zastavil až na třetím místě této kvalifikace, čímž postoupil mezi osm nejlepších týmů Evropy.

Komentář Thraeho, kapitána Inside Games.HotS:

„První EU kvalifikaci jsme hráli ještě z Lancraftu. S týmy Full Frontal a CebulaGejmink jsme si v pohodě poradili a postoupili do Top32 kde jsme měli hrát proti Virtus.pro, proti těm jsme bohužel prohráli první hru na Cursed Hollow, kde jsme se dokázali udržet do levelu 10, ale pak jsme dostali totálně přerotováno.“

Black Lotus MinersBlack Lotus Miners

Tým měl nastoupit v sestavě Killjadein, Davsa, Sketa, mikichi a rakel. Bohužel kvůli vzniklým problémům se nedostavili a tým Soul Reapers EU postoupil kontumačně do dalšího kola. Následně se dostal až do Round of 32, kde nestačil na polský tým Gamers2.HotS.

 

Random Kids

Také tento tým se bohužel k zápasu nedostavil, čili jej prohrál kontumačně.

Round of 8

Celkové umístění Europe Open #1

  1.   Natus Vincere HotS - postup do evropského finále
  2.   Team ROCCAT - postup do evropského finále
  3.   Virtus.pro HOTS - postup do evropského finále
  4.   Fnatic
  5.   Gamers2.HotS
      Team Spartanier
  6.   Evil Murkies
      Meet your Makers


Naposledy upravil/a Fredrik 15.09.2015 v 17:55:29.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet