Blizzcon - výsledky posledního dne

Semifinále

 

Natus Vincere vs. Team Dignitas, mapa Blackheart’s Bay

Tento zápas měl obrovský šmrnc. Utkali se finalisti evropské části Road to Blizzcon a Dignitas určitě nechtěli dopustit, aby je Na’Vi znovu porazili.

Západ potvrzuje vzrůstající oblíbenost Zagary. Bakery se opět dočkal svého Kharazima, proti kterému se postavil Uther. Na’Vi zabanoval Kerrigan a Sonyu, Dignitas Falstada a Butchera – tedy hrdiny, na které nemají moc dobré vzpomínky.

Sestava:

Natus Vincere: Valla, Sylvanas, Uther, Johanna, Leoric

Team Dignitas: Jaina, Kharazim, Tyrael, Zagara, Arthas

First Blood přišla krátce po první minutě a následně se Dignitas povedlo odevzdat prvních deset mincí. Poté pokračovala vyrovnaná hra, za zmínku stojí záchrana Zagary před jistou smrtí, o což se postaral Kharazim. Po šesti minutách je skóre velmi vyrovnané – Na’Vi má na svém kontě dva killy a pět zbývajících keep, Team Dignitas má na svědomí killy čtyři a nedopustil padnout ani jedné své pevnosti. V jedenácté minutě jsme svědky napínavého souboje, ve kterém se činili hlavně supporti, kteří nedopustili žádnou smrt. Ve dvanácté minutě jsme se dočkali prvního bosse, o kterého se postaral Na’Vi. Oba týmy mají po čtyřech smrtích a polovinu keepů. Hra se zlomila v čase 15:20, kdy hráči Na’Vi prohráli team fight. Zbytečné naběhnutí přímo do nepřátelského týmu, které mělo být původně záchranou dvou členů Na'Vi, je ale nakonec stálo život hrdiny čtyři. Dignitas začal získávat převahu. V čase 20:20 se odehrál skutečně napínavý team fight u bosse, ze kterého vzešel jako vítěz Dignitas. Následoval push až do Core nepřítele a ukončení této hry.

 

Následovala mapa Tomb of the Spider Queen, na které jsme opět mohli těšit na Kharazima v podání Bakeryho. Dignitas zvolil první ban pro Uthera, čímž donutil Na’Vi vzít si Brightwing. Asi největším překvapením picku byl Diablo. Dalšími zabanovanými hrdiny se stali Tyrael, Muradin a Sonya.

Sestava:

Natus Vincere: Jaina, Johanna, Tyrande, Brightwing, Diablo

Team Dignitas: Kharazim, Kerrigan, E.T.C., Kael’thas, Leoric

O první kill se opět postaral Team Dignitas, když ochytl Johannu. Ve třetí minutě se týmy utkaly v prvním souboji, který neustáli Kael’thas a Tyrande. O první pavouky se postaral Dignitas, který si tak zajistil výhodu náskoku jedné úrovně. Soupeři pustili své pavouky v šesté minutě, ale Dignitas dokázal nachytat Brightwing a Jainu v nevýhodných pozicích, čímž zhatil jakékoliv plány na push. Na desátou úroveň se jako první vyškrábali výborně hrající hráči Teamu Dignitas. Díky tomu také zničili horní keep. Vidíme velmi opatrnou hru s minimálním počtem střetů. Team Dignitas se lépe pohybuje po mapě, což jim přináší výhodu už třetí zbourané keep. Ve třinácté minutě jsme svědky jasné převahy Teamu Dignitas, kdy se jim povedlo při team fightu zabít Kael’thase a Jainu. Byla to již sedmá smrt pro tým Na’Vi, kterému se doposud povedlo zabít pouze jednoho hrdinu. V patnácté minutě se Dignitas vydal pro bosse, čemuž se Na’Vi snažil zabránit – marně. Stálo to život dvou hrdinů a získání bosse to tedy jen trošku oddálilo. Konec přišel v sedmnácté – osmnácte minutě, kdy se Dignitas podařilo zabít tři hrdiny. Nic jim už nebránilo zničit nepřátelský Core.

Team Dignitas tedy vrátil Na’Vi prohru z pražského finále a mohl se těšit na finále Blizzconu.

Druhé semifinále přineslo souboj amerického šampiona Cloud9 s korejským Teamem DK.

 

Cloud9 vs. Team DK, mapa Dragon Shire

Zabanováni byli celkem tři warrioři – Tyrael, Sonya a Johanna, ke kterým se připojil Kael’thas. Team DK si vybral silné a odzkoušené hrdiny. Větším překvapením byl pick týmu Cloud9, který si jako svého supporta zvolil Rehgara a zvolil dual-tank kompozici, do které zvolil Leorica a Rexxara, který umí být na této mapě velmi silný, hlavně díky Mishe, která může zabírat svatyni.

Sestava:

Cloud9: Jaina, Sylvanas, Leoric, Rehgar, Rexxar

Team DK: Uther, Muradin, Zagara, Arthas, Valla

Na této mapě velmi často vídáme souboje o prvního Dračího rytíře dlouhé více než pět minut. Tento zápas toto pravidlo porušil a prvními držiteli silného spolubojovníka se stal Team DK již po dvou a půl minutách hry. DK si vedl lépe také v soubojích, poměr zabití a smrtí měl 3:0. Lehce před šestou minutou získal také výhodu jedné úrovně navíc. Další souboj o Dragon Knighta již trval velmi dlouho. Svou cenu tu ukázala hlavně Misha, která stála v jedné ze dvou svatyň a její kolega Rexxar mohl v klidu expit na lajně. Leoric se pokusil Mishu zabít, což se mu vůbec nedařilo. Týmový souboj o horní svatyni dopadl lépe pro Cloud9, kterému se povedlo obětovat jednoho hrdinu, kterého vyměnil za čtyři killy. Díky tomu získal svého prvního Dragon Knighta, se kterým se pokusil zničit Core, což bylo ještě velmi předčasné. Dvacátou úroveň získal jako první Cloud9, díky které zničil spodní, vnitřní keep soupeře. Poslední team fight o vše se odehrával ve dvacáté osmé minutě u spodní svatyně, ze kterého vyšel lépe tým Cloud9. Získal Dragon Altar a ukončil tuto hru.

 

Následovala mapa Cursed Hollow, která přinesla obrovské překvapení již během picků. Toto překvapení roztleskalo všechny přítomné diváky, i nás u streamu – Murky je ve hře! Pokud byste si vsadili, že se Murky v kombinaci s Abathurem objeví na finálovém večeru Blizzconu, asi byste dnes měli velký balík peněz. Mezitím, co Team DK si zvolil klasickou kompozici, kde největší překvapení byl Chen, Cloud9 měl vše navoleno tak, že jediný způsob, jak tuto mapu vyhrát, byla úplná nadvláda nad všemi lajnami a nad objektivem – tedy ziskem Tribute.

Sestava:

Cloud9: Abathur, Tassadar, Leoric, Brightwing, Murky

Team DK: Jaina, Uther, Sonya, Valla, Chen

Už od začátku bylo jasné, že se Cloud9 nebude chtít pouštět do žádných velkých soubojů. Proto až na pár odchytnutých hrdinů, nebylo k vidění žádné velké team fighty. Po osmé minutě měl Cloud9 na svědomí jeden kill, ale smrtí celých pět. Krátce před devátou minutou získal Team DK třetí tribute a nepřátelský tým proklel. Tím zničil dvě pevnosti a přidal další tři killy. V časech 11:50 a 12:40 pustil DK oba dva bosse a ve 13:40 začal zajímavý  a něco přes minutu dlouhý souboj, při kterém dokázal Cloud9 zabít tři nepřátelské hrdiny. Následovala první prokletí teamu DK, následně Abathur pushoval postupně všechny tři lajny a začalo se odehrávat více a více team fightů, ze kterých se převážně radoval Team DK. I přesto měl Cloud9 o jednu stojící keep více, hlavně díky skvěle hranému Abathurovi. Ve dvacáté třetí minutě se po dlouhé době povedl týmový souboj hráčům Cloud9, při kterém dokázali zabít tři hrdiny. Získali třetí tribute a ve dvacáté čtvrté minutě se vydali na core – úspěšně. I když stav kill/deaths hovořil jasně pro Team DK (20/10), nedokázal ustát pushovací sílu Murkyho a Abathura.

 

Finále – BO5

 

Team Dignitas vs. Cloud9, mapa Dragon Shire

Překvapení u picků bylo hlavně na pozici supportů – Cloud9 sebral Bakerymu Kharazima, který si trošku nečekaně zvolil LT. Morales. Zabanováni byli Uther, Kael’thas a Tyrael s E.T.C.

Sestava:

Team Dignitas: Jaina, Sonya, Tassadar, Johanna, Lt. Morales

Cloud9: Muradin, Kharazim, Falstad, Sylvanas, Rexxar

Začátek zápasu hovořil jasně pro Cloud9, který byl ve všem první – první kill ve 4:50, první Dragon Knight (6:00) a první desátý level (6:20). Poprvé na Blizzconu můžeme vidět Kharazima se Seven-Sided Strike. Celý zápas provázelo několik velmi zajímavých momentů – jedním z nejhezčích byl, když Falstad uletěl hrobníkovi z lopaty. Díky svému přesunu na dlouhé vzdálenosti utekl s nějakými padesáti životy daleko od všech nepřátel. Cloud9 si stále udržuje náskok dvou úrovní. Ve dvanácté minutě svou výhodu natáhl už na tři úrovně a konec zápasu přisel poměrně brzy – ve čtrnácté minutě. Tento zápas Teamu Dignitas vůbec nevyšel.

 

Následovala mapa Cursed Hollow, kde Cloud9 opět vsadil na Falstada, Team Dignitas napickoval hrdiny, které kluci umí velmi dobře – ještě aby ne, finálový večer šel do tuhého. Bany: Sylvanas, Jaina / Tyrael, E.T.C.

Sestava:

Team Dignitas: Abathur, Kharazim, Kael’thas, Zeratul, Arthas

Cloud9: Muradin, Uther, Sonya, Falstad, Tassadar.

Po úspěšném gangu od Zeratula padl jako první Uther. V obou týmech panovala menší nervozita, která měla za následek velmi opatrnou hru. V sedmé minutě byly oba týmy na devátém levelu, Cloud9 sice desátý získal o malou chvíli dřív, ale nijak tuto výhodu nevyužil. V čase 8:45 vidíme na obou stranách dva získané tributy, dvanáctou úroveň a jednu smrt. Třetí tribute získal Cloud9, po kterém se oba týmy zaměřily na jednoho bosse. Americký šampion získává náskok jedné úrovně. Ve čtrnácté minutě je to stále vyrovnaná hra – sedmnáctý level a jedna smrt u obou. Cloud9 se ale podařilo zničit tři keepy, Dignitas jen jeden. Team Dignitas jako první dosáhl 20. úrovně, ale žádný větší zvrat to nepřineslo. Hra se zlomila ve dvacáté čtvrté minutě, kdy se týmu Cloud9 podařilo lépe zvládnout týmový souboj a zabil čtyři nepřátelské hrdiny, což znamenalo konec.

 

Třetí hranou mapou byl Garden of Terror, Cloud9 měli v tu chvíli dva vyhrané zápasy, takže vyhrát tento znamenalo stát se vítězem šampionátu. Zabanovanými hrdiny byli Tyrael, Kharazim, Zeratul a Jaina.

Sestava:

Team Dignitas: Muradin, The Lost Vikings, Kael’thas, Brightwing, E.T.C.

Cloud9: Abathur, Uther, Sonya, Leoric, Valla

Týmy nezačaly hru nějak agresivně a v půlce třetí minuty padl první hrdina, kterým byl Baelog. O pár sekund později ho  následoval Erik. Při získávání seedů se odehrálo několik potyček, avšak hra vypadala celkem vyrovnaně - v šesté minutě 3 killy pro oba týmy. Dignitas však nasbíral dostatek seedů jako první a společně s Garden Terrorem vyrazil na push. Zatímco Garden Terror týmu Dignitas vedl push top linkou, Sonya pushovala linku spodní, tudíž stále šlo o vyrovnaný zápas. To se však měnilo se začátkem desáté minuty, kdy se Garden Terrora zmocnil tým Cloud9 a vedl push prostřední linkou. Mezitím Dignitas zabili Leorica a pokračovali ve sbírání seeds pro Garden Terrora, to je ale stálo jednu keep na prostřední lince. Odehrál se menší team fight, ve kterém měli Cloud9 jednoznačně navrch. Jásání diváků přinesl moment, kdy Muradin (Zarmony), utíkal ve snaze  zachránit si život, ale bohužel jej skok, mířený přes terénní překážku do trávy, stál život. Nachystaný tam totiž už byl Leoric, který ho smetl jedinou ranou. V polovině 13 minuty se odehrál další zajímavější team fight, kterému opět kraloval tým Cloud9. Muradin (Zarmony) tady měl opět namále, znovu by mu jediná rána vzala život, ale Brightwing (Bakery) ho stačil uchránit a nakonec dostat do bezpečí i sebe. Následoval push top linky a jedna ztracená keep pro tým Dignitas. Zároveň si odnesli také kill a tak s příchodem noci a 15. minuty zápasu bylo jasné, že blíž k výhře mají Cloud9 (náskok asi půl jedné úrovně, 8 killů a 5 zbývajících keep, narozdíl od Dignitas, kteří měli pouze polovinu keep a 6 killů). Oba týmy se zaměřily na sbírání seeds, k protivníkově keep se však dostal jako první Terror ovládaný týmem Cloud9 a začal tak push na top lince. Týmu Dignitas se podařilo lehce pushnout linku spodní, ale stále to nebylo dost, aby dohnali náskok Cloud9. V polovině osmnácté minuty se podařilo odchytnout The Lost Vikings a na chvíli je vyřadit ze hry, poté začal další push týmu Cloud9. Ten však v zápětí utichl a na bojišti nastal relativní klid - oba týmy čekaly na příchod noci. Se začátkem devatenácté minuty noc konečně nastala a spolu s ní přišel o život Leoric. Oba týmy získaly Garden Terrora. Dignitas toho svého použil jako obranu a podařilo se mu ubránit jednu poslední keep na spodní lince. Cloud9 přišel o Leorica a znovu se stáhl. O něco později si Dignitas odchytli Sonyu a získali pro sebe kill, takže poměr kill/deaths byl vyrovnaný - 9/9. Bohužel, s příchodem noci Leoric úspěšně zbořil poslední keep týmu Dignitas a následný push na Core přinesl ve 26. minutě zápasu týmu Cloud9 jednoznačné vítězství. První šampionát ve hře Heroes of the Storm se tak dočkal úplně první světové jedničky a byl jí tým Cloud9. GG! Blahopřejeme!

Záznam celého finálového večera najdete ve SPOILERU

 

SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ



Naposledy upravil/a Bellatrix 09.11.2015 v 21:00:41.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet