Změny v Nexu: rework neviditelnosti, budovy bez nábojů a…

  blizzcon    rework    stealth   

Jak jsme vám shrnuli v článcích z Opening Ceremony a z Heroes panelu, Nexus čekají obrovské změny, které se dotknou několika hrdinů, hratelnosti i pohodlí za monitorem. Pojďme si je všechny rozebrat.

 

Voice Chat

Do hry přijde integrovaný Voice Chat, který spoustě hráčům velmi chyběl.

Voice Chat bude rozdělen do dvou - jeden bude přístupný pro lidi, které máte v Partě a druhý bude přístupný celému týmu.

Rozdíl bude v tom, že jakmile vstoupíte do Party, vstoupíte také do jejího chatu a budete si moc se svými kolegy povídat.

 

 

Po vstupu do hry potom dostanete možnost, se připojit do chatu vašeho týmu, tedy nebudete připojeni automaticky. Ve hře potom uvidíte v pravém horním rohu, kdo právě mluví (můžete znát z Overwatch, tam je indikátor v levém horním rohu obrazovky). Voice Chat bude mít samozřejmě také nějaká nastavení. 

 

 

 

Heroes of the Storm je hra založená na rotacích, soubojích 5v5 a koordinace celé pětice je velice důležitá. Samozřejmě jej musíme brát s rezervou, spousta hráčů jej bude moct používat na trolení a nadávání, ale věřím, že alespoň v Hero League najde své uplatnění - přeci jen, snad každý chce svůj rank navyšovat.

 

Změny UI

Target Info Panel

 

Do hry bude přidán nový rámeček, který bude obsahovat statistiky cíle, jako například sílu útoku, rychlost útoku, dosah útoku, redukci poškození (Armor), sílu schopností (Spell Power) a další.

 

 

Matchmaking Rating

Blizzard se snaží práci s MMR vylepšovat velmi často. Asi každý z nás alespoň jednou ( :-) ) nadával, koho to dostal do týmu a že nechápe, jak někdo takový může hrát na stejné úrovni, jako já. Systém MMR je založený na jednom jediném - poměru výher a proher. Čím více výher máte v řadě, tím více se vám může MMR zvětšit. Blizzard chystá systém, který bude zohledňovat vaše statistiky a obecně to, jak se vám ve hře dařilo, i kde jste se pohybovali během objektivu. Každý hrdina by měl mít svůj vzorec, přes který se bude obdržené MMR počítat. Například u Illidana se bude zohledňovat poškození, počet získaných zkušenostních bodů, počet smrtí a počet zabraných kempů. U Kerrigan se nebudou zohledňovat kempy, ale její práce s crowd control - počet omráčení (Stun).

Výhodou je individuální přístup pro každého hrdinu, protože pokud nějakou hru prohrajete, ale statistika hrdiny ze hry bude na vysoké úrovni, neznamená to, že automaticky díky prohře přijdete o další MMR body. Systém by měl být velmi propracovaný a setkáme se s ním snad už brzy - v další sezóně, která začne v polovině prosince.

Názor redakce: Takový krok je krok správným směrem. Získávaní bodů za výhru a prohru je již dlouhou dobu neefektivní a nedostatečné. Ve hře je strašně moc aspektů, které ovlivňují průběh a výsledek hry. Heroes of the Storm není hra, kde by jeden člověk "tahal". Případy se samozřejmě najdou, ale daleko častěji ovlivní hru správné fungování celé pětice. Hráč tedy bude hodnocen za celý přínos pro tým a to je správně. 

 

Kamera

Možnost oddálit si kameru je také věc, po které komunita prahne již delší dobu. Například Chromie, Genji a Stitches potřebují rozhled. A co si budeme povídat, kamera není vždy v takové situaci, abyste celou situaci zvládli správně vyhodnotit a trefit svůj cíl. Blizzard ještě hledá ideální poměr, jak moc se bude kamera dát přizpůsobit, aby naopak nezpůsobila více škody než úžitku.

 

Neviditelnost

Neviditelnost si zasluhuje vlastní článek, který vám přineseme již brzy! Ve stručnosti, hrdinové budou lépe viditelní při chůzi, ale nebudou vidět vůbec, když budou stát v klidu na místě. Každý neviditelný hrdina navíc dostane nějaké buffy.

 

Lajnování

Opevnění

Blizzard se nechal slyšet, že fáze na lajnách má na hru velmi malý vliv. Aktuálně stačilo pozabíjet miniony a jít pryč s tím, že oni budou plítvat munici z věží. To již nadále bude bezúčelné. Věže totiž budou mít neomezenou munici. Tím budou hrdinové muset být v této fázi hry daleko aktivnější. Aby se poměr síly minionů/budov nezměnil, Blizzard dá našim věrným bojovníkům buff, budou tak silnější než nyní.

Mnozí z vás se určitě divili, že na mapě Volskaya Foundry nejsou u Fort a Keep k dispozici věže, které najdeme na každé jiné mapě. Tedy, brzy už to platit nebude. Tyto věže se budou odstraňovat. Aby se vyrovnal počet zkušenostních bodů, které zničení lajny přinese, tak se tyto body přerozdělí do zbývajících věží a Fort/Keep. Nepřijdete tak ani o jeden zkušenostní bod. Její životy se rovněž budou přerozdělovat, takže všechny ostatní vydrží víc poškození. Budovy Keep/Fort navíc získají stejnou schopnost, jako Core, budou odhalovat neviditelné hrdiny.

 

 

Změna se dotkne i Regenaration Globe. Každý víme, že po zabití Mage miniona z něj vypadne "srdíčko", které můžeme během šesti vteřin vzít a obnovit si tak část životů a many. Nyní to bude tak, že srdíčko budete moct sebrat pouze čtyři vteřiny a na další čtyři se z nich stane neutrální a bude jej moct vzít i hrdina druhého týmu. 

Názor redakce: Papírově vypadají změny velmi zajímavě a jsme zvědaví, jak si s tím všichni poradíme. Změna lajnovací fáze může poměrně dost zahýbat metou a je možné, že některé hrdiny už tolik neuvidíme, jiným se bude velmi měnit talent build, a některé to do hry zase dostane. Vzhledem k tomu, že budovy nebudou mít munici, může docházet k častější ztrátám zkušenostních bodů, pokud u minionů nepřátelského týmu nikdo není. Hraje to do noty určitě hrdinům s globální prezencí, Abathurovi, ale také například Murkymu. Jsem zvědav, jestli se do mety vrátí Zagara, která je ve split soakování (sbírání zkušeností na více lajnách), ale také ve split pushování (aktivní ničení budov na více lajnách) velice silná. 

 

Mechaniky map

Cílem této změny je zatraktivnit hru bez prodlužování její délky. Změna se dotkne objektivů, které se budou aktivovat vždy v 1:30 nebo 3:00. Upozornění, že se brzy bude objektiv aktivovat, budou vždy třicet vteřin od jeho začátku. Vše bude daleko lépe graficky vidět, příklad si vývojáři vezmou z Infernal Shrines. Blizzard chce docílit také toho, aby se týmy měly dostatek času připravit na objektiv a nemuseli při tom rychle utíkat z lajn. 

Názor redakce: Jak je zřejmě ze všech změn, je rozhodnuto změnit lajnovací fázi a s tím bude sjednocení mechanik dobrým krokem. Práce na linkách bude náročnější a určitě bude dobré, že budeme mít více času připravit se na objektiv.

 

Mercenaries

Jejich cílem bylo často to, aby věže vystříleli několik svých nábojů a pak v klidu zemřeli. To se ale změní a tak musí přijít změna i na naše žoldáky. Ty tedy získají nějakou schopnost - Knight Camp bude poskytovat redukci poškození abilitami (Spell Armor),  Hellbat bude zvyšovat obdržené poškození cíle (snížen Armor) a Siege Giant obdrží indikátor útoků, takže se hrdina bude moci útokům neutrálních obrů vyhnout. Všechny ostatní Mercenaries by pak měli obdržet další balance, aby byli nadále prospěšní. Uvidíme, jaké všechny schopnosti Blizzard připraví, tato změna bude live až v roce 2018.

Názor redakce: Je jasné, že se změnou lajnovací fáze musí přijít i změna na Mercenaries. Teď už jen můžeme Blizzardu držet palce, aby zvládl vybalancovat jejich sílu vzhledem ke všem změnám, aby nebyli úplně ignorováni, nebo naopak příliš OP.

 

PTR

Část těchto změn bude v průběhu pár dní zpřístupněna na PTR. LIVE by měl tento balík být 3 týdny od spuštění PTR. Zbytek je v plánu pro rok 2018.


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Zeratul 12.11.2017 09:30

ta neviditelnos chtej jenom zlehčit hraní noobům

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet