Ranked sezóna 2 / 2018

  ranked    sezóna 2    odměny   

Druhá sezóna tohoto roku je u konce a rovnou se překlápíme do další. Blizzard odhalil portréty a všechny další odměny, o které budete bojovat v Hero a Team League.

Změna ranked her

Změny se tentokrát dotknou hlavně tzv. rozmísťovacích zápasů (Placement Matches). Blizzard tak konečně zohledňuje feedback od mnohých hráčů.

Zásadní změna je takové, že systém již nebude zvyšovat úroveň neurčitosti hráčského MMR na začátku sezóny. Dříve toto umělé zvýšení způsobovalo větší pohyblivost v možných rancích na začátku sezóny. Od tohoto odstranění si Blizzard slibuje, že hráčské ranky již nebudou tak značně kolísat při odehrání malého počtu zápasů.

  • Poznámka autora:
    • V praxi by to mělo znamenat, že by s vámi systém měl počítat na +/- ten rank, na kterém jste skončili. 
      • Příklad: Dohrál jsem sezónu jako Gold 5. Dříve, při umělém zvýšení neurčitosti, se mnou systém zacházel jako s hráčem mezi Gold 1 - Platinum 4. Nyní se mnou bude počítat jako Gold 4 - Platinum 1. I nadále bude samozřejmě záležet na rozmísťovacích zápasech.
      • Příklad je smyšlený pro lepší pochopení této změny. Ve skutečnosti nevíme, o jak velkou míru neurčitosti se jednalo.

Další změnou je, že hráči již během rozmísťovacích zápasů nebudou moct postoupit, nebo spadnout, o více než jednu ligu (5 divizí). Toto by měla sama o sobě poskytnout již zmíněná první změna (odstranění úrovně neurčitosti). Ale pro jistotu bylo toto pravidlo doprogramováno, aby se tento případ nevyskytl nikdy.

  • Příklad: Hráč dohrál na úrovni Gold 1, takže po rozmísťovacích zápasech nemůže spadnout pod Silver 1, nebo se vyhoupnout nad Platinum 1. 

Třetí změna se týká hráčů, kteří hrají Ranked poprvé. Ti mohou být před rozmísťovacími zápasy zařazeny maximálně na Platinum 3. Toto je staré pravidlo, ale v kombinaci s předchozími odstavci mohou být zařazeni maximálně na Diamond 3. 

  • Příklad: Hráč, který má Master úroveň MMR v Quick Match, se rozhodne začít hrát poprvé Hero League. Automaticky získá úroveň Platinum 3 a poté bude záležet na jeho rozmísťovacích zápasech. Na jejichž konci může získat rank Gold 3 - Diamond 3.

Časový plán druhé sezóny roku 2018

  • Začátek - 7. 3. 2018
  • Konec - 13. 6. 2018

Odměny

Ať se zvládnete prodrat jakkoliv vysoko, vždy pro vás budou přichystány odměny. Samozřejmě platí, že čím výš se dostanete, tím šťavnatější odměna bude!

Portréty za Hero League

Solo

Portréty za Team League

Team

Sezónní mount

Mount

 

Sólo Rank Odměny
Bronze 500 Goldů
Bronzový Hero League portrét
Silver 750 Goldů
Stříbrný Hero League portrét
Gold 1000 Goldů
Zlatý Hero League portrét
Platinum 1250 Goldů
Mount
Platinový Hero League portrét
Diamond 1500 Goldů
Mount
Diamantový Hero League portrét
Master 1750 Goldů
Mount
Epic Mount
Master Hero League portrét
Grand Master 2000 Goldů
Mount
Epic Mount
Grand Master Hero League portrét

 

 

Týmový Rank Odměny
Bronze 500 Goldů
Mount
Bronzový Team League portrét
Silver 750 Goldů
Mount
Stříbrný Team League portrét
Gold 1000 Goldů
Mount
Zlatý Team League portrét
Platinum 1250 Goldů
Mount
Platinový Team League portrét
Diamond 1500 Goldů
Mount
Diamantový Team League portrét
Master 1750 Goldů
Mount
Epic Mount
Master Team League portrét
Grand Master 2000 Goldů
Mount
Epic Mount
Grand Master Team League portrét

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Cremator 07.03.2018 14:22

Idea je to sice pěkná ale asi máš špatné info, je to nesmysl. Teď mám odehráno 7 her v rankedu nové sezóny a končil jsem promotion na gold 5, tudíž konec silver 1 a za všechny hry potkávám hráče bronze 2-5 v týmu. Tudíž systém počítá ještě větší rozmezí než v minulé sezoně a ne menší. Podle tvé teorie bych se max pohyboval v ranku silver 2 - gold 1.

Fredrik 17.03.2018 17:00

Ahoj, pokud jsi byl na ranku silver 1, tak by ses měl umístit mezi bronze 1 - gold 1 plus/minus. Veškeré info v tomto článku je podle oficiálního zdroje, pokud tu máme systémovou chybu, tak je nejspíše i na webu Blizzardu a spolehlivější zdroj bohužel nemáme.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet