Nové pravidlo pro matchmaking

Možná jste si všimli, že fronty na jednotlivé hry v Quick Match se trochu protáhly. Je to z toho důvodu, že se upravila pravidla pro matchmaking, který by měl být nyní zase o něco kvalitnější. Vzhledem k tomu, že se v jednom týmu dost často objevili jak ostřílení hráči, tak i nováčci (což může vést k celkem nepříjemné hře), rozhodli se vývojáři pro vytvoření nového pravidla, které se snaží spojovat hráče s podobným počtem odehraných her, a to nejen v rámci jednoho týmu, ale také u vašich soupeřů. V případech, kdy spolu hraje více lidí v partě, však může toto pravidlo selhat, pokud mají jednotliví hráči různou úroveň zkušeností. Je možné, že v takových chvílích dostanou jako spoluhráče nováčky (i když oni sami mají s hrou větší zkušenosti), nebo naopak veterány,  i když oni sami jsou nováčky. Toto pravidlo funguje jako dodatek pro již stávající pravidla, primárně tedy určuje sestavu MMR, počet odehraných her je jako sekundární pravidlo a zatím se vztahuje pouze na Quick Match. 

Blizzard ale nepřestává monitorovat hru a stále prochází zpětnou vazbu od hráčů. Co se týká Hero League, prozatím nejsou zveřejněné žádné informace o budoucích úpravách, nicméně Spyrian na fóru ubezpečuje, že vývojáři mají připraveno několik změn i pro ranked hry.

V neposlední řadě byly zmíněny i případy, kdy se objeví ne zcela optimální kombinace hrdinů (2 supporti, nebo support + warrior, zatímco v druhém týmu warrior chybí). Spyrian přiznal, že na něco takového zrovna nemůže odpovědět, ale že i tyto instance jsou na to-do listu vývojářů. Upozornil ale, že takových matchmakingových pravidel nesmí být mnoho, protože pak by došlo k "diktování ideální sestavy týmu pro každou hru", nemluvě o tom, že sestavit tým, kdy by hráči měli stejné zkušenosti a ještě by měli ideální skladbu hrdinů, by neuvěřitelně navýšilo čekací dobu.

A co vy? Jak jste spokojení s novým pravidlem? Nebo jste změny ani nezaregistrovali a přijde vám to stále stejné?



Naposledy upravil/a Bellatrix 25.07.2015 v 12:30:04.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Glea'ar
Michal Křiklava

Glea'ar je autorem 32 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Glea'ar 24.07.2015 17:21

Ceris
ony ty delsi fronty jsou spis tim, ze vsichni chcou vyzkouset Leorika.
Sám Blizzard v blue postu napsal, že tohle pravidlo prodlouží čekání na hru.

Ceris 24.07.2015 17:05

ony ty delsi fronty jsou spis tim, ze vsichni chcou vyzkouset Leorika.

FrozenDeaths 24.07.2015 13:35

Dokud neudělaj pořádně Hero League matchmaking, tak mě to moc netrápí... S rank 1 (MMR 3314) chytat rank 40-30 je vážně otrava...

Megan 24.07.2015 13:13

Tak já jsem to třeba včera zaregistrovala že mně přišlo že v mém týmu byly právě ty 40lvl a bylo to fajn.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet