Jarní šampionát: souhrn první kvalifikace

Tento víkend proběhl první kvalifikační turnaj do evropského finále v Katowicích. Mezi soutěžícími se objevily týmy Fnatic, TCM, mYinsanity, Team Sandwich Monkey, Team Dignitas, Natus Vincere, Virtus.pro a Team Liquid. O kvalitní celky tedy nebyla nouze.

Nejvíce důvěry k postupu měl hlavně Fnatic, který vytěžil maximum z nedávných rozepří mezi konkurenty a představil velmi silnou soupisku – Schwimpi, Atheroangel, QuackNiix, Smexystyle a samozřejmě Breeze. Podle očekávání se dostal až do čtvrtfinále, ve kterém narazil na velké překvapení – tým Go) v RO16 porazil TCM. Pro polský tým to byl první ESL turnaj v historii, takže obrovský úspěch slaví určitě ještě dnes.

Dalším obrovským překvapením byly výkony týmu GoogleIshetZont. Sestavě AndyLendi, Mopsio, Sphyxi, stalk a Unnstable se v RO16 podařilo porazit mYinsanity. Ve čtvrtfinále je čekal Team Sandwich Monkey, což je jeden z nejočekávanějšího týmu tohoto roku. Určitě pamatujeme na Bob Question Mark – parta kolem adrd se probojovala do finále European Road to Blizzcon, kde obsadila druhé místo. I v TSM má prsty polský flex, který je považován za jednoho z nejlepších hráčů světa. Dalšími členy jsou bývalí hráči Teamu ROCCAT SportBiLLy, Virtus.pro bkbgrnrjefek a dvě nové tváře – snow a  shtyr.

Jako třetí čtvrtfinálová dvojice se představily Team Dignitas a Natus Vincere. Oba týmy nastoupily v obměněné sestavě, než jaká byla nedávno představena při jiných turnajích. Za Team Dignitas se kolem kapitána bakeryho, objevil také JayPL, Wubby, diqozoY a Zarmony. Na’Vi představil sestavu AlexTheProG, Crozzby, ethernal, GranPkt a Méné. První jmenovaný narazil na jeden kvalitnější celek – Evil Murkies, ten by se mohl pyšnit titulem týmu, který zůstává těsně před branami postupu. V evropské scéně se pohybuje již velmi dlouho, ale postup a úspěch na větším turnaji mu vždy o chlup uniká. Natus Vincere měl poklidnou cestu. Za zmínku stojí tým MeltingPot, soupeř v  RO16, za který se jim postavil c1rcA.

Poslední dvojice, která se dostala mezi osm nejlepších, byla Team Liquid a Virtus.pro. TL určitě stále oplakává odchod bratrů Moreno Durán – VortiXe a LucifroNa. I ten se v této soupisce ukázal na prvním turnaji. A jak je zvykem, opět jsme svědci zvučných jmen – Cris, GerdamHerd, Jowe, Lowell a Shad. I on měl vcelku klidnou cestu do čtvrtfinále. Jako jeden z vyzyvatelů se představil Xargonus, který si zahrál za tým Elysium Gaming. Virtus.pro prošel přes dva polské a jeden český tým. Na rozdíl od jejich soupeřů se jednalo o velmi mladou a neznámou soupisku, složenou hlavně z bývalých hráčů League of Legends – Lunarn, Neon, PowerOfDream, Toxical a kapitán týmu, který zbyl jako jediný ze staré soupisky, CEBKAJE.

Závěr kvalifikace

Go) měl druhou výzvu. Po porážce TCM chtěl určitě překvapit i Fnatic. Zkušená sestava si ale tento zápas pohlídala a ovládla ho 2:0. Velice napínavá a vyrovnaná byla série mezi GoogleIshetZont a Team Sandwich Monkey. Po třetím zápase se zrodilo velké překvapení. Postup do semifinále totiž slavil GIZ. Ten se svého očekávaného soupeře nezalekl, hrál bez jakéhokoliv stresu, což na nich bylo znát. V hlavě mi utkvělo několik chyb a smolných okamžiků TSM, které je stály výhru zápasu – špatné pozicování adrd proti Stitchesovi nebo lag bkbgrnrjefeka, který stál život celý jeho tým a finální push na core.

Třetí čtvrtfinále dopadlo podle očekávání – silnou sestavu Teamu Liquid nové tváře Virtus.pro zastavit nedokázali. TL si tak došel pro vítězství 2:0. Osobně jsem velmi zvědavý, jestli se VP do Katowic zvládnou s touto sestavou kvalifikovat. Dle mého názoru se jim to nepodaří.

Souboje mezi Teamem Dignitas a Natus Vincere jsou vždy velmi pohledné a zajímavé na týmové kompozice. Rovněž málo kdy můžeme určit jasného favorita. Tentokrát se z vítězství 2:1 radoval Na’Vi, který postoupil do semifinále.

To nám nabídlo dvojice GoogleIshetZont vs. Fnatic a Natus Vincere vs. Team Liquid. Týmy, které vyhrají, postupují do evropského finále v Katowicích. Týmy na 3. a 4. místě dostanou 100 bodů do finální kvalifikace, ze které vzejdou dva zbývající týmy.

Obě BO3 série přinesly výbornou podívanou na třech mapách. Z výher 2:1 se nakonec radovaly Team Liquid a největší překvapení kvalifikace – GoogleIshetZont. Nakonec tedy nebyl adrd, kdo nový tým dostal na evropské finále, ale parta kolem bývalých hráčů Virtus.pro Unnstabla a AndyLendiho.

CZ/SK stopa v kvalifikaci

Friends4fun

F4f byl vylosován ruský tým Outlaws, který se točí kolem hráčky s přezdívkou Gela. Bohužel byl tento soupeř nad jejich síly a prohráli 2:0.

Sestava: Extremis, GreGoReKCZ, Shiro, Layia, BDsochy

BrewCrew

Jeho soupeřem byl polský Pad Club Team. Po velmi vyrovnaných prvních zápasech byla série 1:1. BC poté velmi špatné zahrál poslední mapu – Battlefield of Eternity a na turnaji skončil.

Sestava: Daaronn, Funko, Tyraelsvk, Fabien, Fredrik

Oba týmy si odnáší 4 kvalifikační body.

eSuba.Intel

Hráči věděli, že pokud postoupí z prvního kola, bude je jako soupeř čekat silný mYinsanity, což byla určitě obrovská motivace, zahrát si proti jednomu z nejlepších týmů Evropy. Což se povedlo, tým dokázal první kolo zvítězit 2:0 a poté nabrat zkušenosti při souboji s MYI. Ten si ale oba zápasy pohlídal a postoupil dál.

Sestava: Prayer, Restik, Vakama151, Whaller, Jowkehl

INAE Banana Corp.

Další tým, kterému se povedlo dostat mezi 64 nejlepších. V prvním zápase si poradil 2:0 s Panem et circenses. Další kolo již bohužel bylo nad jeho síly, kde podlehl Teamu Pred1cted.

Sestava: Bax, Jilian, Deli, Iddqd, Pupu

Envision Esports

Jeden ze šťastných týmů, který se z prvního kola dostal bez boje. V RO64 ho čekal český zástupce Fraternitas, kterému podlehl 1:2.

Sestava: HefoN7, Shuario, Verba, har1bo, Rozmex

Winter Hawks

I na tento tým se usmálo štěstí a proklouzl do RO64 bez boje. Tam se střetl se zmíněným MeltingPot, se kterým prohrál 0:2.

Sestava: LaibaCZ, Large, Rymit, Imac, Hlafsi

Tyto čtyři týmy si odnáší rovnou 10 kvalifikačních bodů.

Fraternitas

Zde máme nejúspěšnější CZ/SK tým této kvalifikace. V prvním kole si hráči poradili 2:0 s The Royals (C.V.), ve druhém porazili zmíněný Envision Esports a v RO32 postoupili na úkor týmu MMLESOX. Probojovali se tak mezi šestnáct nejlepších, kde jejich cestu zastavil profesionální Virtus.pro.

Sestava: MrNex, Kenny, Night, Rakelko, Razzielix

Tímto zasílám obrovskou gratulaci a chválím za zisk 35 bodů.

Za portál Heroesfan.cz děkuji všem CZ/SK týmům za reprezentaci v kvalifikacích a za dobré výsledky. Pevně doufám, že se naše scéna bude dál rozvíjet a v budoucnu se o nás bude mluvit jako o silné konkurenci.

              



Naposledy upravil/a Fredrik 25.01.2016 v 20:49:35.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Fredrik 25.01.2016 20:06

har1bo
Envision vs Fraternitas 1:2 :P:P
Pardon, jednal jsem podle výsledků na ESL. Opravím.

har1bo 25.01.2016 19:32

Envision vs Fraternitas 1:2 :P:P

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet