Jak ovládnout Tracer?

Tracer, první hrdina Overwatch univerza, je v Nexu už něco přes týden. Zahrát si ji mohli jen ti, kteří měli předobjednaný Overwatch přes battle.net. Nyní je již k dispozici pro všechny v herním obchodě.

Blizzard opět pokračuje ve tvorbě originálních hrdinů. Tracer má jako první hrdina v historii Nexu přístupnou heroickou abilitu již od první úrovně. Na desáté si vybírá její vylepšení. Pulse Bomb navíc nemá žádný cooldown, ale dobíjí se tím, jak udělujete poškození svým nepřátelům.

Tracer disponuje sice velmi malým počtem životů, což z ní dělá velmi snadný cíl, ovšem pouze pokud se vám ji podaří odchytnout. Dvě její ability fungují jako pohodlný útěk z těžkých a životu ohrožujících situací. Blink, klasický krátký teleport, se dá využít mnoha způsoby. Tracer se může efektivně a rychle dostat za nepřátelské tanky a zaměřit své zbraně na supporty a silné assassiny. Útěk za pomocí blinků je také velmi účinný. Plný počet použití (charge) dostane hrdinku z Overwatche dostatečné daleko, aby nasedla na svého mounta a utekla.

Melee je klasický útok na blízko, kterým může efektivně dorazit nepřítele. Je to také velmi důležitý generátor heroické ability. Zásah hrdiny vám přidá 10 % k Pulse Bomb, zásah všeho ostatní vám přidá 5 %.

Recall je jedna z nejlepší defenzivních abilit, které v Heroes of the Storm jsou. Tracer se vrátí na místo, kde byla 3 vteřiny zpátky, dobije si náboje a očistí se od všech negativních efektů (slow, silence, root…). Je velmi důležité, abyste vy, jako hráči Tracer, dokázali odhadnout, kde se zrovna objevíte. Je sice pěkné, že touto abilitou utečete jednomu nepříteli, ale můžete se také objevit uprostřed dalších čtyř, což pro vás znamená jistou smrt. Recall se dá použít i na odlákání soupeřů a doražení cíle s malým počtem životů. Představte si situaci, kdy uberete jednomu soupeři polovinu jeho HP a v tu chvíli se na vás sesypou dva jeho spoluhráči. Blinknete se pryč a oni vás budou pronásledovat. Zaběhnete do křoví, mlhy a podobných skrýší, použijete recall a objevíte se u svého starého, zraněného nepřítele. Získáte kill a pohodlný útěk.

Popis všech abilit a talentů najdete v našem článku.

Doporučený build + rozbor talentů

Level 1

Talent Slipstream je jednoznačně nejlepší výběr v tomto tieru. Tracer je velmi chatrná, takže snížení cooldownu na její escape abilitu je opravdu důležité. Navíc se vrátí o další vteřinu dále do minulosti, takže je schopná se vyhnout nepřátelskému pronásledování daleko efektivněji. Uvažovat by se ještě dalo o talentu Tracer Rounds, který uplatníte na neviditelné hrdiny.

Level 4

Zde už je výběr trošku těžší. Untouchable je poměrně riskantní věc, ale velmi efektivní. Doporučuji ho až pokročilejším hráčům, kteří Tracer ovládají. Jedna smrt totiž resetuje veškeré nasbírané stacky. Sázka na jistotu je druhý výborný talent – Parting Gift. Po použití ability Recall zanechá Tracer na místě bomby, které mohou dorazit nepřítele, který se vás snaží pronásledovat. Is That a Health Pack? je také velmi šikovný talent, ale oproti těmto zmíněným se takové popularity nejspíše nedočká.

Level 7

Tento tier se věnuje první abilitě – Blink. Nejhorší varianta mi přijde snížení cooldownu. Z dlouhodobého hlediska je to poměrně zajímavé, ale v průběhu jednoho team fightu to žádnou extra výhodu nepřinese. Zajímavější je talent Jumper, který přidává použití (charge) ability. Ale jedničkou na této úrovni je určitě Spatial Echo. Recall nemusí být dostatečně efektivní při útěku. Stále se můžete objevit mezi nepřáteli a rychle zemřít. Dva blinky, které vám tento talent poskytne, vám již nabídnou stoprocentní možnost útěku.

Level 10

Nejlepší variantou je Pulse Rounds. Tento výběr sice nezpůsobuje dodatečné poškození ani zpomalení, ale umožní používat Pulse Bomb z bezpečné vzdálenosti a daleko častěji. Variant se jménem Sticky Bomb určitě také není špatná, pokud nemáte v týmu dostatek kontrolních prvků (rooty, zpomalení…). Poslední varianta – Quantum Spike - je zase velice efektivní proti kompozicím se dvěma tanky nebo proti hrdinům s vysokým počtem životů (Cho’gall, Stitches v tankovacím buildu…).

Level 13

Nejprve vyřadím talent Leeching Rounds. Léčení není tak efektivní, aby se o tomto talentu dalo uvažovat. Zajímat by nás tedy měly talenty Bullet Spray a Ricochet. O trochu lepší mi přijde první zmíněný talent. Melee způsobuje poměrně velké poškození. Tracer díky tomuto talentu bude mít daleko lepší waveclear a bude působit daleko větší hrozbu všem nepřátelům, kteří jsou na jedné hromadě při zabírání některých objektivů.

Level 16

Sleight of Hand je sázka na jistotu. Automaticky zvýší vaše DPS (poškození za vteřinu) o 20 %. Focus Fire také není vůbec špatný talent, ale pro jeho plné využití budete odkázání na to, abyste vyprázdnili celý zásobník do jednoho cíle. Což ne vždy jde – logicky raději dorazíte polomrtvého nepřítele, který stojí vedle vašeho zamýšleného cíle.

Level 20

Zde je asi nejjednoznačnější výběr – Total Recall. Recall pak dostává úplně jiný smysl. Nejen, že vás může dostat do bezpečí, ale ještě vám navrátí všechny ztracené životy. Tomu se žádný talent v tomto tieru nemůže rovnat.

 


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

dahakere 27.04.2016 21:26

Snadný cíl haha, odchytit haha ...aby se tohle povedlo tak to musí hrát někdo kdo opravdu neví co dělá. (sám jí nemám ale hrát proti tomu je cancer jak sviňa)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet