DreamHack Winter Clash - report a statistiky

Švédský DreamHack přinesl mnoho skvělých zápasů, záživných team fightů a napínavých situací. O tu nejnapínavější se postaral poslední zápas. Dokonce poslední vteřiny posledního zápasu, kdy chybělo pár úderů do core soupeře a slavit mohl možná úplně jiný tým. To se ovšem nestalo, proto…

… gratulujeme týmu Fnatic k výhře na DreamHacku.

O tom, jak dopadly skupiny, jsme vám psali již včera

Pro krátké shrnutí:

Team Dignitas a Fnatic si tedy došly pro postup do semifinále jako první. Jako první se s turnajem rozloučil Virtus.pro a TCP-Gaming. Adrdýho kouzlo tedy zatím nezapůsobilo. Uvidíme, jestli vytáhne tento tým v některém dalším turnaji.

Do semifinále se k nim připojil Team Liquid, který si poradil s G2 Esports a mYinsanity. Ten, jako největší překvapení turnaje, postoupil na úkor Teamu ROCCAT.

Semifinále

Ta se hrála systémem Bo5. První tým, který vyhrál tři mapy, postoupil do finále. Jako první byl pro nás přichystaný ten atraktivnější duel.

Finalista Blizzconu Team Dignitas vs. obhájce titulu – Team Liquid.


1. Zápas

Mapa: Dragon Shire

Team Dignitas: Muradin, Falstad, Chen, Zagara, Lt. Morales

Team Liquid: Kharazim, Kael’thas, Raynor, Johanna, Rexxar

Hrál se poměrně opatrný a vyrovnaný zápas. O tom svědčí počet killů – 6:5 pro Dignitas. Ale jak všichni víme, na Heroes of the Storm je velice důležité, jak tým zvládne odehrát mapu. Zabití od Dignitas přišla vždy ve vhodnou chvíli, čímž získal celkem pětkrát Dragon Knighta. Team Liquid si jej neosedlal ani jednou. Ve výsledku nebyl schopný zničit ani jeden fort a Dignitas si po dvaceti třech minutách došel pro core.

2. Zápas

Mapa: Garden of Terror

Team Dignitas: Muradin, Sonya, Zagara, Lt.Morales, Kael‘thas

Team Liquid: Kharazim, Thrall, Falstad, E.T.C., Sylvanas

V tomto zápase jsme mohli vidět ještě vyrovnanější hru než tu předchozí. Zajímavý byl i výběr mapy. Garden of Terror se na celém turnaji hrála jen dvakrát. Team Liquid byl ve všech statistikách o malý krůček lepší – 14:9 killy, 3:2 vyvolaní Garden Terrors. Oběma týmům zůstaly dva forty. Ve dvacáté minutě vyrovnal Team Liquid sérii na 1:1.

3. Zápas

Mapa: Sky Temple

Team Dignitas: Tyrael, Sonya, E.T.C., Kael’thas, Brightwing

Team Liquid: Sylvanas, Muradin, Falstad, Thrall, Kharazim

Kharazim, Thrall a Sylvanas velkou měrou pomohli k výhře v předešlém zápase, tak na ně Liquid vsadil znovu. Opět to byla dobrá volba. Přesto, že Team Dignitas ovládl více templů (čtyři na úkor dvou), Liquid dokázal zničit více fortů (pět) a došel si až pro finální úder do core. Tím se dostal na dohled k finále.

4. Zápas

Mapa: Infernal Shrines

Team Dignitas: Tyrande, Malfurion, Diablo, Falstad, Sonya

Team Liquid: Tassadar, Kharazim, Muradin, Kael’thas, Leoric

Dobře načasované killy vedly k postupu do finále. Přesto, že Team Dignitas dominoval všem podstatným statistikám – 15:9 killy, 3:2 punisheři. Na obou stranách padly jen dva forty. Což je velmi vzácné, hlavně když hra trvala dlouhých dvacet jedna minut. Liquid hrál velmi opatrně, Dignitas měl možná trošku strach z případných chyb a prohry. Možná, kdyby byl trošku odvážnější, dostalo by se toto semifinále až na pátý, rozhodující zápas.

mYinsanity vs. Fnatic


1. Zápas

Mapa: Battlefield of Eternity

mYinsanity: Brightwing, Muradin, Sonya, Tassadar, Kael‘thas

Fnatic: Kharazim, Tyrael, Sylvanas, Falstad, E.T.C.

Čtrnáct minut. Úrovně týmu 16:14. Ano, i takto může být krátký zápas v semifinále prestižního turnaje, jakým je DreamHack. Týmu mYinsanity stačili k výhře tři immortálové, tři zbořené forty a čtyři killy. Fnatic se musel rychle vzpamatovat, aby nepustil soupeře do finále.

2. Zápas

Mapa: Infernal Shrines

mYinsanity: Kharazim, E.T.C., Abathur, Sonya, Raynor

Fnatic: Brightwing, Falstad, Kael’thas, Johanna, Muradin

Tady už favorit zápasu nenechal soupeře utéct a předvedl krásnou dominanci. mYinsanity nebyl schopný zabít ani jednoho hrdinu, neovládl jediného punishera a nezničil jediný fort. Fnatic si v klidu došel pro dvacátý level a ukončil hru. Ani tento zápas netrval tak dlouho – sedmnáct a půl minuty.

3. Zápas

Mapa: Tomb of the Spider Queen

mYinsanity: Tyrande, Falstad, Sylvanas, Tyrael, Muradin

Fnatic: Uther, Valla, Kerrigan, Tassadar, E.T.C.

Tak, jak krátké byly předešlé zápasy, tento to vše vynahradil. Souboj na této mapě trval dlouhých dvacet osm minut. Fnatic stihl posbírat patnáct killů, mYinsanity jen pět. Na straně favorita zůstaly stát tři forty, na straně nováčkla jen dva. Fnatic si do toho jednou stihl dojít i pro bosse. Dlouhým a určitě vyčerpávajícím zápasem si Fnatic došel k druhé výhře.

4. Zápas

Mapa: Cursed Hollow

mYinsanity: Uther, Thrall, Stitches, Tassadar, Falstad

Fnatic: Abathur, Kharazim, Kael’thas, Sonya, Tyrael

Jediné vystoupení Stitchese na tomto turnaji. A bohužel pro tým mYinsanity to nebyl tak šťastný pick. Ovoce nepřinesl a Fnatic slavil. Zničil mYinsanity všechny forty a došel si pro postup do finále.

Grand finále

Team Liquid vs. Fnatic

1. Zápas

Mapa: Cursed Hollow

Team Liquid: Falstad, ETC, Kharazim, Sylvanas,Thrall

Fnatic: Kael’Thas, Sonya, Tyrael, Muradin, Tassadar

Hra začala ve velmi rychlém tempu, které nevydržely dvě věže na spodní lince. O ty se postarala Sylvanas. Díky tomu Team Liquid získal první tribute. First blood si ale připsal Fnatic, který odchytil Falstada na horní lajně. Další tři tribute už ale patřily Fnatic, který tak uvrhl prokletí na své soupeře. Nicméně se mu povedlo zničit jen několik věží a jeden fort. Team Liquid se ze svého sevření probral a ke konci prokletí zabil Kael’thase a Tyrala. K tomu ještě získal svého bosse. Na dostřel ke core se jako první dostal Fnatic, kterému se zatím dařilo o trošku více než soupeři, a zničil vnitřní fort na horní lajně. Další prokletí už ale padlo na Fnatic a Team Liquid jej využil dobře. Puštěný boss se procházel po spodní lajně a způsobil ohrožení pro core soupeře. Závěr zápasu patřil právě Teamu Liquid. Ten se rozhodl ukončit hru, když se čtyři hrdinové vydali spodem zničit core. Falstad zůstal oddělený od týmu a podařilo se mu zabránit protihráčům stáhnout se do báze. 1:0 pro Team Liquid

2. Zápas

Mapa: Battlefield of Eternity

Team Liquid: Kael’Thas, Falstad, Uther, Johanna,Kharazim

Fnatic: ETC, Tyrande, Sonya, Tyrael, Valla

Tento zápas měl v rukách Fnatic. Nenechal Teamu Liquid ani jednoho immortala a způsoboval neustálé ohrožení pro svého soupeře. Třetí immortal se dostal dokonce přes dva forty na spodní lajně. Zápas skončil v momentě, kdy se Team Liquid musel více starat o obranu vlastního core než o vymýšlení různých plánů. Fnatic bez milosti popravil čtyři soupeře a ukončil hru, kterou vyrovnal sérii na 1:1.

3. Zápas

Mapa: Garden of Terror

Team Liquid: Falstad, ETC, Khazarim, Sylvanas, Thrall

Fnatic: Kael’Thas, Uther, Sonya, Tassadar, Muradin

First blood přišel poměrné brzy, kdy Sonya narazila na gang od soupeřů a padla. Při první noci jsme mohli vidět jeden kill na obou stranách. Při druhé už se oběma týmům povedlo vyvolat svého terrora. Ani jeden ovšem neměl pořádný účinek. Teamu Liquid se alespoň povedlo zničit první fort. Při třetí noci se Fnatic povedlo získat dost seedů pro dva terory, se kterými probil fort na prostřední lajně. Team Liquid udělal jedno špatné rozhodnutí, které vedlo ke smrti všech hráčů. Ve čtyřech se rozhodli, že zkusí zničit core soupeře. Fnatic si po úspěšné obraně v pohodě došel pro výhru a otočil tak skóre na 2:1.

4. Zápas

Mapa: Sky Temple

Team Liquid: Kael’Thas, Uther, Sonya, Leoric, Lost Vikings

Fnatic: ETC, Falstad, Muradin, Kharazim, Jaina

Team Liquid si díky Vikingům mohl dovolit běhat po mapě a snažit se odchytit některé nepřátelské hrdiny. Tím se jim povedl first blood na Falstadovi. Jinak byl začátek hry poměrně pasivní. Oba týmy braly po jednom templu. Team Liquid získal level deset jako první, což se jim povedlo před aktivací spodního templu. Díky tomu donutil Fnatic se stáhnout. Na horní lajně byl potom výborným Mosh Pitem odchycen Kael’thas, který padl. Falstad se zaměřil na The Lost Vikings a dokázal je postupně odchytávat, aby soupeři ztráceli zkušenosti. Třetí fáze hry se zadařila týmu Fnatic. Souboj u prostředního templu ovládl. Team Liquid se poté chystal i na bosse, odkud je Fnatic vyhnal. Těm se dařilo vyhrávat daleko více soubojů a pravidelně získával temply. I když byl nucen se stáhnout, po regeneraci se rychle vrátil a získal alespoň finální burst.

Falstad prokázal výborné schopnosti na horní lajně, kde zabil Olafa a s velkou vlnou minionů se vydal proti vnitřnímu fortu. Fnatic poté obíhal horní a prostřední temple, díky kterým se mu podařilo zničit poslední forty Teamu Liquid. Ten naopak dokázal v souboji zabít pár hrdinů a rozhodl se, že zkusí zničit core. Mohli jsme vidět úžasné souboje a brilantní obranu. Core týmu Fnatic zůstalo na šesti procentech! V ten moment padli všichni hrdinové Teamu Liquid a o jejich core se již postarali minioni společně s katapulty.

Celkové umístění

1. Fnatic

2. Team Liquid

3. - 4. Team Dignitas, mYinsanity

5. - 6. G2 Esports, Team ROCCAT

7. - 8. Virtus.pro, TCM-Gaming

Statistiky turnaje

Odehrané mapy

Na turnaji jsme bohužel neviděli Haunted Mines a Blackheart’s Bay. Mapa Towers of Doom nebyla povolena. Nejhranějšími byly Dragon Shire a Tomb of the Spider Queen.

Počet her na jednotlivých mapách:

SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ

Hrdinové

Největší počet banů:

-  Tyrande 27x

-  Tassadar 16x

-  Abathur 15x

-  Uther 12x

Nejvíce výher:

- E.T.C. 18x

- Kael’thas 15x

- Falstad 14x

- Kharazim, Uther 13x

Nejvíce proher:

- Kael’thas 19x

- Falstad 13x

- Kharazim 12x

- Muradin, Sonya, Uther 11x

Nejhranější hrdinové:

- Kael’thas 34x

- E.T.C. 28x

- Falstad 27x

- Kharazim 25x

- Uther 24x

- Muradin 23x

- Sonya 21x

- Tassadar 20x

Součet ban+pick:

- E.T.C., Kael’thas, Tassadar, Uther 36x (ve všech zápasech)

- Tyrande 35x

- Muradin 31x

- Falstad, Sonya 30x

Největší úspěšnost (výhra / prohra)

- Jaina 70%

- E.T.C. 64,29%

- Zagara 60%

- Tassadar 55%

- Uther 54,17%

- Muradin 52,17%

- Kharazim 52%

- Falstad 51,85%

- Johanna 50%

*započítáni jen hrdinové s odehranými 9+ zápasy (tedy ¼ turnaje)

 

Statistiky všech hrdinů:

SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ

 

Všechny zápasy z DreamHacku v následujícím seznamu

 



Naposledy upravil/a Tetrisek 29.11.2015 v 13:40:00.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet