Western Clash 2018 #2: Gazlowe na Sgt. Hammer ve finále…

  western clash    gazlowe    hammer   

 

V uplynulém víkendu se v Blizzard aréně v Los Angeles utkalo 8 nejlepších týmů západní polokoule v rámci turnaje Western Clash o prize pool v celkové výši 100,000 USD. Před turnajem se opět vynořilo několik otázek. Podaří se někomu konečně zastavit dominanci Dignitas? A dokaže NA konečně zabrat a opakovaně porazit EU?

Hned první zápas ukázal, že Dignitas přijel tento turnaj vyhrát, když rychle porazil Team Octalysis 2:0 a postoupil tak do druhého dne. Ale i tak přinesl úvodní den několik překvapení. 4. tým EU HGC Leftovers zvítězil 2:0 nad HeroesHearth Esports, který dominuje NA HGC se skóre 7:0. Dalším překvapením byla porážka Team Liquid v zápase s Team Freedom a následně i s HeroesHearth Esports, které pro tento evropský tým znamenaly konec v turnaji.

 

I v sobotu pokračoval Team Dignitas v ničení svých protihráčů a po další čisté sérii (3:0) postoupil do nedělního finále větve vítězů. Následně Team Freedom porazil Leftovers 3:2. Bohužel pro fanoušky severoamerických týmů se jednalo o poslední moment k radosti. Ve zbývajících sobotních utkáních ve větvi poražených totiž Leftovers i Method hladce porazili své soupeře a zajistili, že se mezi 4 nejlepšími týmy západní polokoule opět objeví 3 zástupci EU.

Neděle byla z pohledu týmu Dignitas jen opakováním předchozích dnů kdy nejprve rychle zničil Team Freedom, aby se následně ve finále utkal s Leftovers, který prošel větví poražených stejně jako v předchozím WC tým Zealots. Dignitas jasně dominoval i nadále a ani bláznivý draft Leftovers, kdy ve druhé hře na Volskaya Foundry picknul Gazlowa, jej nedokázal zpomalit. I proto Team Dignitas s přehledem vyhrál druhý Western Clash v řadě. Tentokrát to dokonce zvládl bez jediné prohrané mapy a dokázal tak, že je jasným králem západu. Svou výhrou současně zajistil místo ve finálovém turnaji na Blizzconu i třetímu evropskému týmu.

3 zajímavostí z Western Clashe

 

1. Existuje Mopsio faktor? Hlavní shotcaller Leftovers působil až do konce minulé sezóny v Zealots, než jej nahradil Robodobah. Zealots se po jeho odchodu přestalo dařit a před tímto turnajem se pozice těchto týmů přesně otočila. Zealots skončil na posledním místě EU HGC a na 4. postupovém místě jej nahradil právě Leftovers. Se svým novým týmem následně Mopsio zopakoval postup do finále přes větev poražených a je jediným hráčem, který se objevil ve dvou finále WC v řadě ve dresu dvou různých týmů.

 

2. Dignitas vylepšil své skóre v této sezóně na 32:2 a ukázal, jaký propastný rozdíl je mezi ním a ostatními západními týmy. I proto nadále zůstává jedním z hlavních favoritů na výhru Heroes Global Championship Finals na Blizzconu.

 

3. I přestože Team Freedom a HeroesHearth ukázaly, že dokáží občas evropské týmy porazit, byl výkon NA zástupců velkým zklamáním. Ukázalo se tak, že nadšení ze zmenšení rozdílu mezi regiony bylo poněkud předčasné.

 

 

Bracket

70n518k3zq_4fa1134129cf3cd2638b5f6edf0a2a7752330998_1534420078_4212.jpg

 

Zajímají vás konkrétní picky a talenty?

Na oficiálním webu, kde si můžete rozkliknout každý zápas v bracketu, ihned uvidíte, jaké hrdiny týmy hrály. Cestováním záložkami Game 1 - Game X objevíte i zvolené talenty.

Odkaz: https://esports.heroesofthestorm.com

 

r53orpx7o6_75b6451c202489bc10a3b5ad39a66a673e3ec7a0_1534420097_9897.jpg


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet