Blizzcon - Elimination matches

Zápasy o eliminaci máme za sebou a loučí se s námi dva týmy – GIA a Tempo Storm. První jmenovaný prohrál 2:0 s Týmem YL a druhý překvapivě proti Brave Hearth.

 

GIA vs. Team YL, mapa Tomb of the Spider Queen

YL se rozhodl jako prvního zabanovat Azmodana, který dokáže být velmi silný na této mapě. GIA nechtěl přenechat soupeři Uthera, jednoho z nejlepších supportů. YL se jako první pick rozhodl pro Tyrande, soupeři vzali Tassadara a Jainu. Další kolo přineslo překvapení v podobě E.T.C., doprovázeného Kerrigan. Zagara a Tyrael se stali dalšími zabanovanými hrdiny. Poslední překvapením byl Rehgar, kterého jsme za poslední dobu neměli šanci mnohokrát vidět.

Sestava:

GIA: Tassadar, Jaina, Johanna, Sonya, Rehgar

Team YL: Tyrande, E.T.C., Kerrigan, Valla, Sylvanas

Tým YL se ujal role favorita hned ze začátku a povedlo se mu ulovit osamocenou Sonyu hned ze začátku zápasu. Stejně tak hráči odchytli i Johannu. Po dvě stě deseti vteřinách zápasu už Team YL vedl 4:0 na zabití s náskokem jednoho levelu. V šesté minutě získal k dobru druhou úroveň a díky dalším dvou killům byli hráči schopni zničit keep na prostřední lajně. V sedmé minutě se tým YL pyšnil náskokem o čtyři úrovně (8:12) a deseti zabitími. To je vedlo k trochu riskantnímu tahu a v deváté minutě si došli pro bosse, kterého pustili společně s pavouky a po třech killech padl i Core týmu GIA – v desáté minutě!

 

Druhou mapou se stal Battlefield of Eternity, kde tým GIA ihned zabanoval Tyrande, která jako samostatný support dokázala obstát na výbornou, a k tomu dokázala rozdat pár dobře mířených šípů. Tým YL se rozhodl pro ban Abathura a pick Jainy a E.T.C, proti kterým nastoupilo trio Uther, Muradin a Kael’Thas. Posledními zajímavějšími picky se stali Zagara, Anub’arak nebo Diablo, kteří se poslední dobou také moc neviděli.

Sestava:

GIA: Uther, Muradin, Kael’Thas, Zeratul, Diablo

Team YL: Jaina, E.T.C., Zagara, Anub’arak, Malfurion

Tým YL opět začal velmi dobře a ve druhé minutě už vedl o dva killy, rychle sebral polovinu životů vyvolanému Immortalovi a donutil tým GIA pouze sbírat XP na lajnách, díky čemuž si pohodlně došel pro první objektiv. Ve čtvrté minutě se Teamu YL povedlo zabít tři nepřátelské hrdiny na horní lince. Anub’arak mezitím zůstává téměř pořád osamocený dole, sbírá XP a doprovází Immortala. Krátce poté jsme mohli vidět krásný kousek Diabla, který ukradl Siege kemp soupeři, bohužel to tým GIA stálo životy dvou hrdinů. Druhého Immortala si Team YL pohodlně zabírá, protože jejich soupeři se snaží dosáhnout desáté úrovně, aby se mohli účastnit týmových bojů. Souboj desátých úrovní na sebe nenechal dlouho čekat a my mohli vidět nádhernou AOE výměnu, kdy byl použit Void Prison, Phoenix, Ring of frost a další ultimátní schopnosti. Týmu GIA se sice podařilo zabít tři nepřátelské hrdiny, ale stálo je to předposlední keep. Ostatní statistiky v osmé – deváté minutě byly velmi vyrovnané – 12:12 úrovně, 6:8 zabití. Souboj o třetího Immortala započal tak, že se je oba týmy rozhodli ubít na 50% životů. Poté se čekalo na první chybu, která by přinesla velkou výhodu pro soupeře. Ta přišla, když Kael’thase chytl stun od Immortala, kterého poté tým YL pohodlně dorazil a s ním další dva hrdiny. Poté už běžel přímo na soupeřův Core. Velmi efektivní na tomto zápase byla kombinace Void Prisonu s Apokalypsou a Maw s Ringem of frost na druhé straně.

 

Tempo Storm vs. Brave Heart, mapa Infernal Shrines

Tempo storm začalo banem pro Abathura, soupeři se nejvíce obávali Uthera. Naopak první pick amerického týmu byla stále populárnější Sonya, proti které BH nasadil Jainu a Muradina. Dalšími zabanovanými hrdiny se stali Tassadar a Tyrande.

Sestava:

Tempo Storm: Sonya, Sylvanas, Tyrael, Valla, Malfurion

Brave Heart: Jaina, Muradin, Kael’Thas, Kharazim, Arthas

Prvního zabití se hned v první minutě dočkal tým Brave Heart. Krátce před začátkem první Shriny se BH povedl další kill, díky kterému mohli jít pro svatyni jen čtyři hrdinové. Arthas mezi tím bral zkušenosti z ostatních lajn. Frozen Punisher ovšem rychle padnul a nikdo neměl výhodu vyšší úrovně.  BH se daří odchytávat zatoulané a osamocené hrdiny. Jako další to odnesla Sylvanas. V momentě, kdy se pouští další svatyně, se Tempo Storm rozhodl dodělat desátou úroveň, na kterou to měl podstatně dál než soupeř. Do tohoto momentu Brave Heart stihl zabít dvacet strážců. O tom, kdo bude vlastník příštího Punishera rozhodl jeden jediný strážce – Tempo storm vyhrál boj o svatyni v poměru 40:39. Souboj o další Shrine dopadl lépe pro Tempo Storm, kdy po jednom zabití mu sice jeden hrdina také zemřel, ale ostatní soupeři měli nedostatek životů, který je donutil se stáhnout. Zajímavá událost se stala při dalším souboji o svatyni, kdy si TS nechal jednoho strážce k porážce svatyně, a vydal se nabrat zkušenosti na lajny. To donutilo soupeře vydat se ke svatyni, kde už na ně Tempo Storm čekal. Souboj sice dopadl lépe pro BH, který zabil tři nepřátelské hrdiny, přičemž mu padli pouze dva. Další zápas o Shrine musel Tempo Storm vynechat, kvůli brzké smrti jejich supporta, Malfuriona. Na místo toho se rozhodl dorazit jeden z keepů. Následný souboj o punishera byl již poslední. Po vyrovnaném souboji se zbytek přeživších z TS vydal dorazit Core soupeře.

 

Na Sky Temple se banoval Abathur, Tyrande, Illidan a Kael’Thas. Radost mi udělala vracející se Zagara a často se objevující kompozice Sonya s Tassadarem.

Sestava:

Tempo Storm: Uther, Sonya, Valla, Tassadar, Sylvanas

Brave Hearth: Jaina, Muradin, Tyrael, Brightwing, Zagara

Již od začátku bylo jasné, že se bude jednat o velmi opatrnou hru. Oba týmy si rozebraly jeden chrám a pokračovaly ve sbírání zkušeností. První smrt přišla po čtyřech minutách hry, kdy Valla udělala chybu, za kterou pykala. Na stavu se nic nezměnilo až do desáté minuty, kdy Brave Heart vyhrál team fight, čímž získal dva chrámy jen pro sebe a výhodu dvou úrovní navíc. Minutu na to se hráči TS rozhodli, že se vydají na bosse. Tento velmi riskantní tah jim vůbec nevyšel a k několika padlým hrdinům věnovali soupeři i kemp. Poté se již opět odehrávala klidná a velmi opatrná hra. K rozruchu došlo až v patnácté minutě při týmovém souboji, který nepřežili dva hrdinové na obou stranách. Po pár minutách udělala Valla další chybu, čímž získal BH dvacátý level, společně s bossem zbořil keep na spodní lajně a došel až do finále – 1:1.

 

Rozhodovalo se na mapě Dragon Shire, kde došlo k banům dvou supportů – Uthera a Rehgara. Týmy se představily ve složení:

Tempo Storm: Sonya, Johanna, Zagara, Zeratul, Brightwing

Brave Hearth: Tyrande, E.T.C., Kael’Thas, Tyrael, Tassadar

Tým BH se rozhodl vejít do zápasu velmi agresivně, na což doplácel. Gang na Zagaru ho stál smrt dvou hrdinů. Při pokusu zabít Johannu, která utekla, zemřeli dokonce tři hrdinové, čímž získal Tempo Storm úroveň náskok. V šesté minutě stále trvá souboj o první Shire. Ten skončil minutu na to, kdy  Zagara na desetinu vteřiny stihla Dračího rytíře získat. Být tam o chvilku déle, zasáhl by ji Phoenix vyslaný Kael’Thasem. Poté se začalo dařit Zeratulovi, který výborně chytil tři lidi, což vedlo celkem ke čtyřem zabitím nepřátelských hrdinů. Následovala chyba Tyraela, který se se Zeratulem utkal jeden proti jednomu. Neuvědomil si, že mu může kdykoliv přijít na pomoc Brightwing, což ho stálo život. I druhého rytíře získal Tempo Storm, který jej používal spíše na zdržovaní a sbírání zkušeností na ostatních lajnách. Dalšího Dračího rytíře získal už Brave Hearth, který s ním dokázal získat lehkou nadvládu na mapě a dostal soupeře pod tlak. Dvacátá úroveň jim pomohla vyhrát souboj a po zabití tří hrdinů si trošku nečekaně došli pro vítězství v tomto zápase.

 


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet