Blizzfan hledá redaktory

  redaktor    redakce    blizzfan   

Redakce Blizzfan přijímá redaktory pro weby WoWfan.cz, Hearthstone.cz, Overwatch.cz a Heroesfan.cz. Hledáme lidi, kteří by psali novinky reflektující aktuální dění ve hrách a na e-sport scéně.

Jaké redaktorské pozice aktuálně poptáváme?

  • Novinky pro WoWfan.cz
  • Novinky pro Hearthstone.cz
  • E-sport novinky pro Hearthstone.cz
  • E-sport novinky pro Overwatch.cz

 

Nenašel jsi pozici, o kterou by ses rád ucházel? Nevadí! Napiš nám podle návodu níže – pro kvalitního redaktora se najde místo vždy!

wu4yvmvwuc_405b49053fbe21806af05c433c87b7b5f869c9e1_1552577507_9915.jpg

Co požadujeme?

  • Znalost angličtiny. 99 % zdrojů je v angličtině.
  • Aktivitu, schopnost sledovat aktuální dění. Reddit a další zahraniční fanouškovské weby jsou tvým kamarádem.
  • Kvalitní články – jak obsahově, tak gramaticky. Měl by ses také starat o opravy chyb, o kterých ti řekne šéfredaktor, pokud je tedy neopraví sám.
  • Časté aktualizace – limit je jeden článek za týden. Jinak ti hrozí odstranění přístupu k administraci.
  • Loajalitu k vedení a zkušenějším členům v týmu. Redaktor by neměl svévolně upravovat články jiných autorů.
  • Ochotu spolupracovat s kolegy, ale také samostatnost – není v našich silách být ti stále k dispozici.
  • Mít Discord a být aktivní. Chceme vědět, na čem pracuješ, kdy bude článek nachystaný k vydání atd. Zároveň Discord využíváme na rozdělování článků mezi redaktory.
  • Redaktor nesmí kopírovat články z jiných webů! Výjimkou je, pokud to licence článku dovoluje nebo pokud jde například o licenci s uvedením zdroje. Při čerpání informací ke článku je vždy nutné uvést zdroj.
  • Ochotu pomáhat návštěvníkům webu.
  • Schopnost pracovat s naším redakčním systémem. Neboj, zaučíme tě.
  • Znalost hry, o které budeš psát. Aktivní hraní je výhodou.

Co nabízíme?

  • Práci v kreativním a mladém týmu.
  • Možnost podílet se na rozvoji oficiálních fan stránek.
  • Zaplatíme ti za každý článek, který napíšeš. Nevyděláš si sice na Ferrari, ale když budeš šikovný, něco málo si vyděláš.
  • Určitě by ses rád podíval na IEM, Gamescom či Blizzcon. Případně i na tuzemské herní akce. Můžeme ti k tomu pomoci.
  • Spoustu dalších bonusů, například přístup do uzavřených testování Blizzardích her.

Pokud máš zájem stát se členem našeho týmu, neváhej a pošli e-mail na zana.kom7@gmail.com. Do předmětu napiš, pro jaký web chceš psát (např. redaktor e-sport Overwatch), do těla e-mailu krátce popiš své zkušenosti, své cíle a očekávání, a do přílohy vlož článek v rozsahu jedné A4 na libovolné téma ze hry, o které se chystáš psát. Příloha by měla být ve formátu DOC nebo PDF a měla by splňovat požadavky popsané výše. Určitě se ti ozveme zpět. Budeš tak vědět, zda jsi prošel či nikoliv. 


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

WitekCZ
Vít Plchot

WitekCZ je autorem 275 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Bonox 22.03.2019 10:53

Mám takový dotaz. Nebudu zastírat, že bych rád přispíval svými články na tento web a zhruba před týdnem jsem poslal nástřel článku a dosud jsem nedostal žádnou reakci (i negativní reakce je reakce). V jakém časovém horizontu se dá očekávat nějaká odpověď? Díky

Bellatrix 22.03.2019 13:55

Dneska se k tomu snad konečně dostanu. Omlouvám se za zdržení.

marekrich 19.03.2019 17:48

Zdravím, nemám sice zájem o to být redaktorem ale mám rád váš web a měl bych i návrhy po budoucí redaktory
Například dříve se zde překládali veškeré změny a novinky týkajicí se hry, nyní se přeloží jen pár hotfixu ale třeba kompletní seznam všech změň v 8.1.5 by lidé uvítali (osobně si to teda většinou přečtu na wowheadu ale sem chodí převážně lidé kteří až tak moc neovládají angličtinu tak je pro ně wowhead pasé ) .. (třeba jsem ten článek jen přehlédl )
zrovna překlad není na buh ví kolik hodin, společně se stylistikou to nezabere déle než pul hodinky, hodinku

příběhy které tu dříve byly, byly naprosto super, bylo by fajn kdyby se nějakej nováček ujal třeba čistě jen psaní příběhu (i kdyby nevycházeli nějak často, web by to oživilo)
Honba za pokladem která teď vychází je skvělá ale bylo by super kdyby tu bylo více příběhu

stejně tak teorie nejsou k zahození, je spousta teorií, popřípadě většina wow fanoušků má i své vlastní teorie ohledně wow samotného ale zde se objeví jen minimálně nějaká
nemusí to být vždy jen teorie z aktuálního děnní, svět wow je protkaný užasnými příběhy

k těm in-game příběhum, jak jsem psal, wowko je protkaný užasnými příběhy takže i kdyby nebyla inspirace, stačí si zajít udělat někam loremastera a číst si q, je spousta story liný který by se krásně četli kdyby se přepsali a upravily do stylu příběhu či vyprávění

toť asi vše k nápadum snad něco z toho zaujme a třeba se toho někdo i chytne

Bellatrix 19.03.2019 21:04

Děkujeme za tipy. Bylo by rozhodně hezké, kdyby se alespoň na některé tyhle věci někdo našel.

Pokud jde o překlady patch notes, myšleno těch hodně dlouhých, jako jsou třeba právě kompletní patch notes k novému patchi, tak to je asi nejnevděčnější práce, která na tomhle webu vůbec může být. Je to strašně na dlouho, není to ani trochu zábavné a tyhle články mají hodně nízkou čtenost. Čili práce, kterou na takový článek redaktor vydá, je velmi neúměrná tomu, jaký je o ten článek pak zájem, což může dost demotivovat. Takže se nedivím, že se do toho nikomu nechce, a dost obdivuju kohokoli, kdo byl v minulosti ochoten se do toho pustit.

Pokud někdo z čtenářů webu píše nějakou vlastní fanfikci, určitě budeme rádi, když se nám ozve, a mohli bychom se domluvit na vydávání. (Teď se dívám na vás všechny, co tohle čtete a náhodou něco vlastního píšete. )

Ohledně teorií určitě souhlasím, a pokud mě nějaká zase napadne, určitě nějakou sepíšu. Nebo třeba někdo jiný z týmu.

Zajímavým questům se kdysi věnovala Esperanta ve své sérii Blizzard Must Be Crazy, ale Espe už bohužel na webu nepůsobí.

marekrich 19.03.2019 23:06

@Bellatrix

na jednu stranu je fakt že o větších patchu ty patch noty bývají fakt dlouhé takže dobrá, v tomhle dávám za pravdu a po pravdě ani já je nečtu celé, změny v classách skipuju (krom mého maina )
ale je fakt že většinu věcí z patch listu se stejně dost lidí dozví i ve hře od stěžujících si lidí kterým se vždy něco nelíbí

kdysi jsem psal poměrně dlouhou fanfikci tak jestli jí tu ještě budu mít, rád vám jí pošlu a třeba vás i zaujme ale nevím jestli jí najdu, je to už pár let, ještě když jsem měl dostatek času na pisálkovství

a po pravdě Esperanta mi tu celkem chybí, její články jsem měl rád :/ takže jsem rád že alespoň ty tu snáma stále zustáváš pre věřím tomu že bez tebe by tenhle web už umřel uplně takže máš mou poklonu za skvělou práci a přeju hodně štěstí aby se našel nějaký fanoušek který by rád psal články

Bellatrix 20.03.2019 00:50

@marekrich Určitě pošli, pokud najdeš (Kdyžtak na email uvedený v tomhle článku.)

A děkuju

Esperanta 20.03.2019 10:21

@marekrich Díky za vlídná slova. Občas mi to psaní taky chybí, ale nedokážu skousnout to, co se v Blizzardu děje. Ve hře je hromada obsahu, který prostě ale neodměňuje. Jsou určitě lidi, které to baví ale mě ne. Najednou mám hrozně volného času na svoje ostatní projekty. Třeba mě to časem přejde nebo se situace zlepší ale zatím to tak necítím. Každopádně děkuji za feedback

Rekrash 20.03.2019 22:04

@Esperanta můžu vědět na čem ještě děláš?

kuchta 17.03.2019 21:48

Však nemusíte písať len o novinkách hre. Ja by som bol strašne rád keby ste sa vrátili ku príbehom postáv kvôli tomuto som sem prvýkrát zavítal a strašne mi to chýba hlavne teraz keď sa v hre nič moc nedeje.

Bellatrix 18.03.2019 16:29

Nadhodím to v týmu, jestli by někdo zase nechtěl začít s příběhy postav. Díky za tip

Masterblaster 16.03.2019 21:42

Nemám sice co do toho mluvit , ale opravdu velké nároky na redaktora. Chápu, že chcete mít i velkou kvalitu , ale 1 článek týdně kvalitně napsaný . Uvítal bych spíš 1 článek za měsíc a víc redaktorů přece budete platit za ten 1 článek a ne každý je schopný 7dní v týdnu sledovat a tvořit . Přece bych dal šanci i těm co se nechtějí uvazat na tento web a chtějí i žít život . Dobře tak kompromis 1 článek za 14 dní . Přece si myslím že už to má vliv na kvalitu těch 7 dní , jen tím ,že to muže odradit plno zájemců . Pak také kdybych to bral podle mého rozvrhu přes léto a měl bych přidat 1 hodinku strávené nad článkem ,tak bych to zrovna zabalil . Je to jen můj rychlí názor, takže neočekávám odezvu max prostředníček zvednutý u monitoru . Úsměv na tváři vám přeji

Bellatrix 17.03.2019 13:47

Problém je, že ty počítáš se dvěma alternativami: buď málo redaktorů, kteří píšou víc, nebo hodně redaktorů, kteří píšou málo. Jenže ta alternativa s hodně redaktory nikdy nenastala a nikdy ani nenastane, tudíž je nereálná.

Masterblaster 17.03.2019 18:27

@Bellatrix Dobře, tak asi nikdy nenastane , když to říkáš ty . Je to prostě nereálné , snížit nároky na redaktora. Rozumím .To byl spíš jen návrh , který by měl ten zájemce navrhnout . Dík

Bonox 17.03.2019 19:17

No nevím...7 dní na napsání jednoho článku o rozsahu cca 1-2 strany, navíc o hře, respektive o tématu, který redaktora zajímá, tudíž se pohybuje pravidelně mezi zahraničními weby apod., mi nepřijde jako nějaký extrémní nápor. Jo pár hodin to zabere, dalších pár hodin nějaký grafická úprava, ale nepřijde mi to jako něco strašného. Věřím, že daleko větší problém bude spíš o čem psát v sekcích jako je Hearthstone např., kdy aktualizace nebo nějaké novinky nejsou tak často. Zde už redaktor pak v období okurek musí být hodně vynalézavý, aby něco napsal.

kritik 18.03.2019 00:00

Ja bych rekl, ze ted je dost spatna doba na to snažit se psát (kvalitně) o Wowku, nikomu to nezavidim, ono fakt neni skoro o čem, jistě muzete prekladat clanky ze zahraničnich webu,ale to asi neni uplne duvod pro vetsinu aby tento web navštěvovala. Něco jineho jsou dlouhe anglicke texty, jako ruzne povidky tam by asi překlad ocenil každý, ale překládat hotfixy jen aby byl nějaký článek .. no nevim. Ale obecne kdyby se toho ve Wowku dělo víc, tak tech článů je tu víc taky, ale pořád čest těm co se aspoň snaží ..

WitekCZ 19.03.2019 10:27

Taková drzost chtít po redaktorech, aby psali články. Neslýchané! K pásu s náma, jsme hnusní kapitalističtí vykořisťovatelé. Vážně, tvůj příspěvek je absolutně mimo mísu. To je jako kdybys napsal nějaké firmě, která má ve výběrku jasně daná kritéria, a ty jim říkal, co smí a nesmí na danou pozici požadovat. Přesně takové lidi, jako jsi ty, nepotřebujeme. Hodně štěstí v budoucím životě.

Šéfredaktor HeroesFan.cz

Vencino 15.03.2019 09:05

redaktory to chce, tadle stránka neni zrovna moc živá, takže přeju hodně úspěchů, ať se to povede a tedle web trochu ožije

Rambonit 14.03.2019 19:42

Článek požadujete česky/anglicky? Ani jedno není problém, jde mi o požadované náležitosti.

WitekCZ 14.03.2019 21:22

Přinášíme zprávy pro české publikum, tak česky prosím

Šéfredaktor HeroesFan.cz

WitekCZ 14.03.2019 17:35

Ano, můžou

Šéfredaktor HeroesFan.cz

manuel 14.03.2019 17:26

A môžu sa o miesta uchádzať osoby mladšie ako 18 rokov?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet