Zajímá vás jak dopadne 8. série Hry o trůny?

SPOILER ALERT

 

Viděli jste Hru o trůny? Jestli zní odpověď „ne“, tak to ihned jděte napravit, protože se připravujete o pravděpodobně nejlepší fantasy seriál historie. Ve článku jsou navíc propáleny ty největší spoilery z poslední série, takže byste se připravili o překvapení, kterých je ve Hře o trůny opravdu obrovské množství.

 

 Pro ty, kteří se o tento televizní skvost neochudili, tu máme několik teorií o tom, kdo se po konci 8. série Hry o trůny, která je navíc poslední, stane vládcem (nebo vládkyní?) Sedmi království a usedne na Železný trůn.

Jon Snow se ukázal jako hlavní hrdina seriálu

Neviděli jste seriál a nedali na radu o tom, že byste měli přestat číst? Teď máte poslední šanci, protože opravdu začínáme spoilerovat a žádné další varování nebude. Inu dobrá, Jon Snow je právoplatným dědicem celého království. K tomuto odhalení se schylovalo několik sérií a v zásadě několik finálových dílů se právě původu Jona věnovalo.

 

Kromě toho se Jonovi podařilo přežít vlastní smrt a několikrát se setkat s ultimátním záporákem v podobě Nočního krále, se kterým má spoustu nevyřízených účtů. To by v tom byl čert, aby Jon nakonec nevyhrál, i když je pravda, že zvlášť v knihách byly osudy hlavních hrdinů utnuty velmi rázně a brutálně.

Jon už ale prošel tolika strastmi a jeho rodiče se řešili tak dlouho, že by bylo minimálně dost zvláštní, kdyby nakonec právě fakt, že by na Trůn měl usednout, nebude hrát nějakou větší roli. Jon je každopádně největší favorit. Smrt mu neprorokujeme a jediné, co by ho od trůnu mohlo dělit, je jeho zodpovědnost vůči Severu, kam by se dost možná chtěl vrátit.

Daenerys o Železný trůn usiluje od začátku

První sezóna celého seriálu byl spíš takový rozjezd, ale Daenerys Targaryen postupně získala moc, vliv, největší armádu a 2 obrovské draky. Na trůn ji také žene obrovská motivace a navíc i (mylná) víra v to, že je právoplatnou dědičkou.

 

Odstřelení takto významné postavy se zdá relativně málo pravděpodobné, na druhou stranu, proč by se nemohla stát po boku Jona královnou? Mají k sobě blízko (po konci 7. série možná až moc), a i když je Dany Jonovou tetou, už jsme se v seriálu dočkali horších věcí.

 

Proč má Dany šanci na výhru? Právě ve faktu, že Jona by mohl více lákat Sever a Železného trůnu se dobrovolně v její prospěch vzdá.

Špatný konec? I Noční král má šanci

Tvůrci opakovaně ukázali, že jsou ochotni zavraždit v zásadě kohokoli, i když se zrovna jeví jako hlavní postava. Ke konci s tímto masakrem zpomalili, protože už hlavních postav na zabití není tak moc, ale konec celého příběhu k vyvraždění všech přeživších musí obrovsky svádět. Závěr seriálu má být solidní masakr a konflikt se rozhodně nevyřeší u partičky Prší.

 

Noční král navíc ukázal, že umí jedním hodem oštěpem sestřelit i draka. Na druhou stranu informace, že zabití jednoho Bílého chodce zničí i všechny jím vytvořené zombíky, nás vede k tomu, že právě smrt Nočního krále ukončí celou válku.

Bude to někdo úplně jiný?

Favorité jsou jasní a další postavy jako, Cersei, Tyrion, Sansa nebo dokonce Samwell Tarly, jsou spíše konspirační teorie, i když pro mnohé velmi lákavé. Kromě asi Cersei nemá žádná z těchto postav vysoké ambice pro to na Trůn usednout, takže spíše věříme Jonovi a/nebo Danenerys.

 

Jestli se tvůrce předlohy George R.R. Martin rozhodl opravdu vyhladit veškeré obyvatelstvo a proměnit ho na nemrtvé, tak bychom mohli vidět i opravdu špatný konec, ale tato možnost je oravdu velmi nepravděpodobná.

Máte svého favorita? Sázkovky vypsaly zajímavé kurzy

Víte něco, co my ne, fandíte své oblíbené postavě nebo si prostě chcete závěr seriálu ještě více okořenit? Sázková kancelář Chance dokonce na konec Hry o trůny vypsala velmi zajímavé kurzy.

Jestli jste v této sázkovce nikdy nesázeli, využít můžete i bonusu 200 Kč, který dostanete ihned na ruku a se kterým si tak vsadit úplně bez rizika.

 

Vsaďte si na konec Hry o trůny s bonusem 200 Kč na ruku

 

 

18+ Hrajte zodpovědně. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Tento článek je placenou reklamou

Blizzfan redakce

Blizzfan redakce je autorem 4 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.