Vše co potřebujete vědět o HGC 2018

  HGC    Heroes Global Championship    2018   

 

Heroes Global Championship 2018 je konečně tady a s ním i změny oproti loňskému roku. Některé malé, jiné velké. Protože jich ale je poměrně hodně, pokusili jsme se pro vás vybrat ty nejdůležitější a nejzajímavější.

 

Aktualizace ligové struktury

 

Stejně jako v loňské sezóně se spolu během 10 týdnů v každém Major regionu (Čína, Evropa, Jižní Korea, Severní Amerika) utká 8 týmů o postup na Mid Season Brawl, který proběhne koncem června v rámci Dreamhack Masters ve švédském Stockholmu. Po prvních 5 týdnech ligové sezóny postoupí nejlepší týmy z Číny, Koreje a Tchaj-wanu na turnaj Eastern Clash do Blizzard Estadium v Tchaj-peji. Zde se utkají o prize pool v celkové výší 100 000 dolarů, stejně jako týmy ze Severní Ameriky a Evropy na Western Clash během Intel Extreme Masters v polských Katovicích.  Tento formát se bude v druhé polovině roku opakovat s tím rozdílem, že se bude hrát o postup na HGC Finals na Blizzconu. Týmy z LATAM (Jižní Amerika), ANZ (Austrálie a Nový Zéland), SEA (Jihozápadní Asie) a Tchaj-wan, budou mít své vlastní soutěže spravované lokálními partnery, které vyvrcholí postupem nejlepších na turnaj Western (Eastern) Wild Card. Tady se rozhodne o postupujích z těchto regionů na MSB/HGC Finals.

 

Asi největší letošní novinkou je, že vítězové Clash turnajů získají pro svůj region tzv. "buddy pass", díky kterému postoupí na MSB, respektivě HGC Finals, další tým z jejich regionu. Například  Ballistix (dříve L5) by díky vítězství v srpnovém Eastern Clash získal dodatečné místo na HGC Finals pro další, celkově čtvrtý, korejský tým. Tato změna jistě okoření playoff regionu, který buddy pass získá, neboť se bude hrát o další postupové místo a šanci postoupit bude mít tudíž více týmů.

 

Komentátoři

 

Severoameričtí komentátoři budou letos na ještě ... ehm ... vyšší úrovni, když Josh "JHow" Howard získal stálé místo u komentátorského stolku. V první polovině první fáze doplní Jaycie "Gillyweed" Gluck a ve druhé oblíbený Wade "Dreadnaught" Penfold. V Evropě se nám vrátí dynamické duo známé z loňského roku, Thomas "Khaldor" Kilian a Tim "Trikslyr" Frazier.

 

Noví hrdinové, patch a meta

 

První fáze této sezóny začne na Blaze patchi ze dne 9. 1. 2018. Desátník Miles "Blaze" Lewis (jehož guide jsme vám přinesli zde) je v prvním týdnu globálně zakázaný a bude povolen až od týdne druhého. I přesto budeme mít konečně možnost vidět v profesionálních zápasech další hrdiny, kteří doposud byli zakázaní nebo tehdy ve hře ještě nebyli. Alexstrasza se již objevila v omezené míře v playoffs Gold Club Championshipu na konci minulého roku, avšak v HGC to letos bude její premiéra. Stejně tak se nám možná poprvé představí Hanzo, který po změnách v tomto patchi patří mezi velmi silné assassiny.

 

Od posledního HGC zápasu uplynula již dlouhá doba a v Nexu se toho stalo hodně. Přišli noví hrdinové, starší obdrželi rework a na konci listopadu proběhl velký nerf většiny supportů. Bude proto velmi zajímavé sledovat, jak se o přestávku mezi sezónami vyvinula meta v jednotlivých regionech a jak se bude rozvíjet nadále. 

 

Změna map poolu

 

Změny se nevyhnuly ani map poolu, tedy mapám, které jsou pro soutěžní zápasy povoleny. V první fázi proto neuvidíme Warhead Junction, kde ukázaly některé z amerických, čínských či korejských týmu zajímavé taktiky, se kterými dokázali na ukončit hru i před 8. minutou (rekord je dokonce 5:12). Namísto Warhead se nám poprvé v profesionálním provedení představí Volskaya Foundry. Bude zajímavé sledovat, jak k této změně týmy přistoupí. Nahradí Volskaya Warhead nejen v map poolu ale i v pozici nejčastěji banované mapy? Bude banovaná, aby týmy nemuseli na nové mapě trénovat a nebo si najdou jako oběť jinou mapu?

 

Map pool pro první fázi HGC 2018 je následující:

Battlefield of Eternity

Braxis Holdout

Cursed Hollow

Dragon Shire

Infernal Shrines

Sky Temple

Tomb of the Spider Queen

Towers of Doom

Volskya Foundry

Vlastnictví týmu

 

Pro sezonu 2018 je nutné, aby každý tým mel jasně určeného vlastníka, ať už osobu fyzickou nebo prostřednictvím nějaké firmy, společnosti. Ten bude tzv. vlastnit HGC spot (místo týmu v lize) a rozhodovat o hráčích týmu, odpovídat za ně, za týmový management a za spolupráci s kanceláří HGC. Bude se primárně starat o administrativu spojenou se členstvím v HGC tak, aby se hráči mohli soustředit na samotné hraní. I když se majitelé týmů mohou ještě měnit, 32 týmů které postoupili mají své místo jisté.

 

Týmy sponzorované před začátkem HGC 2017 pozbyli vlastnictví spotu ve prospěch svého sponzora (např. Dignitas, Fnatic). U ostatních týmů zůstal spot majetkem hráčů, kteří se mohli rozhodnout jej zkusit prodat nějakému sponzorovi a nebo zůstat majitelem sami. Vzhledem k jeho nejasné ceně, se většina týmů bez velkého sponzora rozhodla si jeho vlastnictví ponechat a později jej zkusit prodat za vyšší částku.

 

Pravidlo tří

 

Blizzard před sezónou zavedl nové pravidlo, jež umožnilo týmům vyměnit až 3 hráče, aniž by přišli o své místo v HGC, namísto dřívějších 2. Toto, společně s ukončením či prerušením kariéry některých hráčů, způsobilo po celém světě obrovské otřesy v týmech, pro které se vžilo označení Rostercalypse. Jednalo se o největší počet změn mezi dvěmi sezónami v historii, které způsobily, že došlo k rozpuštění dvou týmů, které tuto podmínku nemohly po odchodech svých hráčů splnit. Korejský Mighty nahradí v nové sezóně Team Feliz a místo severoamerického Lag Force se nám představí LFM eSports.


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet