TF KilluZiioN: Alex bude dobrá v HL i v profesionálních…

  Interview    Rozhovor    HGC   

1wzfy3eloq_0ad6133fbe21a9c8c33636943674ac37f2e5a75a_1502451518_1698.png

 

english translation

 

Alexstrasza před pár dny přišla do Nexu a mnoho z vás může přemýšlet o tom, jak dobrá ve skutečnosti je a jaké buildy s ní máte hrát. Sednuli jsme si proto s KilluZiioNem, supportem severoamerického Team Freedom a čtvrtfinalistou z Blizzconu 2017. Podělil se s námi o svůj názor na Alexstraszu, její buildy a dokonce i pár užitečných tipů a triků.

 

Jérôme "KzN" Tanguay

Support Týmu Freedom, čtvrtfinalista z Blizzconu 2017
TwitterWebová stránka týmuTýmový Twitter

 

 

Ahoj KzN (KilluZiioN si nedávno změnil jméno na KzN), Alexstrasza je už pár dní v Nexu. Než se na ni podíváme podrobněji, co si myslíš obecně o jejím kitu?

Alexstrasza je skvělá. Její kit je velmi zajímavý a činí jí unikátním hrdinou. Myslím, že bude dobrá v profesionálních zápasech i v Hero League, z čehož mám velkou radost.

 

Vypadá vskutku skvěle, i díky jejímu traitu Dragonqueen. Jeho použití ji přemění na draka, obnoví její cooldowny a zesílí všechny její ability. Jak ho nejlépe použít, když pomyslně funguje jako druhá heroická abilita?

Dragonqueen je opravdu velká část jejího kitu a je tím, co ji aktuálně číní tak dobrou. Nejlepší doba, kdy trait použít, je v kritických momentech, jako Tribute, boss fight, atd. Tento cooldown je velice důležitý, takže si dejte pozor, abyste jej nepromrhali zbytečně. Také nezapomeňte, že při použití Cleansing Flame v dračí podobě, se Dragonqueen až do konce heroické ability přeruší. Hledejte dobré příležitosti při přistání po Cleansing Flame!

 

Gift of Life je její základní healing abilita s cooldownem 7 sekund a při plných životech léčí za poměrně hodně (847 životů při 20 levelu). Avšak její healing se rychle snižuje s klesajícím procentem Alexiných životů. Jakým chybám v použití Q by se měli hráči vyhnout?

Myslím si, že většinou je to o sledováních svých životů, jako u Gul'dana. Posbírejte všechny healing globy, které jsou na mapě k dispozici a léčete se pomocí Abundance. Největší chybou, kterou můžete udělat, je dostat se do špatné pozice kvůli léčení spoluhráčů. Hrajte zezadu a používejte Gift of Life s rozumem a trefujte každý Flame Buffet (s talentem Fire Within na 7. levelu), abyste se udrželi naživu.

 

I když je Abundance, která po 3 sekundách léčí všechny spoluhráče v cílové zóně za 20 % (30 % v dračí formě), silný healing, také nepřátelům signalizuje, kde chcete za 3 sekundy být. Kam ji nejlépe umístit, aby se z ní nestala smrtící past pro všechny zraněné squishy hrdiny, kteří chtějí vyléčit?

Použití Abundance se zdá strašně jednoduché, ale popravdě je mnohem těžší, než vypadá. V případě poke si myslím, že je nejlepší ji použít stejně, jako Auriel Ray of Heaven. Stáhnout se na vteřinu dozadu, obdržet healing a vrátit se zpět do boje. V podstatě, buď ji umisťujte bezpečně dozadu, anebo pokud vyhráváte boj, tak naopak dopředu, ať váš tým dostane healing při chasování nepřátel. Pokud hrajete proti Alexstrasze, můžete využít hrdiny jako Zeratul, ETC, Ana, prostě libovolného hrdinu, který těží ze stackování nepřátelského týmu, abyste je za to potrestali.

 

Flame Buffet je její jedinou neheroickou damage abilitou s velmi krátkým cooldownem, která odměňuje opakované zasáhnutí nepřátel a v dračí formě odhodí nepřátele. Dokáže tím udělat nějakou slušnou damage, nebo je spíš na wave clear jako Tassadarova Storm?

Má pro Alex mnohem větší využití než jen wave clear. Při použití Flame Buffet buildu (o kterém si myslím, že je ten správný), snižuje cooldown traitu, zpomaluje nepřátele a léčí Alexstraszu. Trochu mi připomíná Jainy Frostbolt. Je obtížné se mu vyhnout a utéct před ním. Posílená verze v dračí formě je v podstatě mini verze Gustu na 4 sekundovém cooldownu.

 

A nakonec heroické ability Cleansing Flame a Life-Binder. Co si o nich myslíš, protože obě vypadají slušně?

Myslím si, že Cleansing Flame je mnohem lepší. Dělá slušnou damage, dobře léčí, může vás dostat z problémů a vytvořit možnost pro agresivní použítí Wing Buffet. Na papíře vypadá Life-Binder celkem dobře až do chvíle, kdy ji chcete použít na například ETC s 1 životem, když jste na 100 %. Najednou vás Chromie trefí kombem a Life-Binder nic neudělá. V tu chvíli jsem si uvědomil, že tahle heroická abilita může být v pohodě, ale nejspíš ji v profesionálních zápasech neuvidíme.

 

Už před chvílí jsi zmínil E damage build. Mohl bys nám přiblížit, proč si myslíš, že je to nejlepší build a vidíš nějaké možné použití Q/W healing buildu, který někteří hráči používají (včetně ex-Dignitas Bakeryho, který ho zmínil jako ideální build pro double support compy)?

Nejdříve bych chtěl zmínit, že si nemyslím, že Alex je vhodná jako solo healer, ale může být velmi dobrá v double support compech. Myslím si, že E damage build je lepší jednoduše proto, že pokud v draftu chcete plného healera (který dělá méně damage a víc healingu), tak existuje jiný hrdina, který dělá to, co chcete, lépe než Alex. Myslím si, že bude situační pick, jako Tyrande / Medivh, ale v určitých situacích bude velmi silná. Pamatujte, že je to pro všechny stále nový hrdina a velmi doufám, že se v tom mýlím a že ji budu moct hrát častěji.

Doporučovaný E build

 

Alex stejně situační jako Tyrande mi zní trochu podivně, protože vypadá jako silný a všeobecně dobrý pick. Myslíš si, že se bude hrát víc než Tyrande, anebo ji v profesionálních zápasech uvidíme jen občas?

Mnohem víc. Myslel jsem to spíše tak, že se nejedná o materiál pro first pick / first ban. Také pokud si nyní chcete picknout na začátku draftu solidního healera, nemáte na mysli Alex. Rozhodně se bude v HGC hrát, ale spíš jako situační / reakční pick.

 

Dva z jejích level 13 talentů, Pacify (obdoba Shrink Ray) a Life Unbound (healing za 15 % maximálních životů), mají zajímavou mechaniku. Můžeš nám ji přiblížit a poradit, jak z ní dostat co nejvíce?

Oba jsou aktivní talenty s 60 nebo 90 sekundovým cooldownem. Cooldown se dále snižuje o 30 sekund, kdykoli vyléčíte spoluhráče, který je stunned, rooted nebo silenced. V podstatě se jedná o „cleanse“ abilitu pro Alex. Jakmile dosáhnete levelu 13, tak na to při léčení myslete. Když nepřítel omráčí vašeho spoluhráče, použijte Pacify nebo Life Unbound, poté ho vylečte Gift of Lifem a snižte si tím cooldown. Je strašně důležité hrát kolem této mechaniky, pokud z Alex chcete dostat maximum.

 

Jsou i nějaké jiné situační talenty, které chceš brát jen někdy, nebo je tvůj build pevně daný?

Zkoušel jsem Exuberance na levelu 4 společně s E buildem a nebylo to vůbec špatné. Nevím, v jaké situaci je lepší, ale rozhodně není špatné jej vzít. Také jsem na 20 zkoušel Blessing of the Red a v extrémně dlouhých hrách by mohl být dobrý, ale myslím si, že Ancient Flame bude většinou určitě lepší.

 

Alex má dobrou synergii se spoustou hrdinů, ať už s těmi se spoustou životů, díky procentuálnímu léčení, nebo s dalšími supporty, díky mechanice jejího Q. Do jakých kompozic pasuje?

Jak už jsem řekl, většina double support kompozicí s Alex bude fungovat dobře. Hlavně protože toho moc nevydrží a potřebuje sustain, aby dosáhla svého potenciálu. Bude dobrá na každé mapě s dlouhým objektivem, jako Cursed Hollow, Infernal Shrines, Battlefield of Eternity atd.

 

Ty samé mechaniky ji dělají slabou proti jiným hrdinům. Proti komu je slabá a komu by se hráči s ní měli vyhnout?

Všem s poke nebo hard engage. Pokud se k ní nepřítel dostane, než se může přeměnit pomocí traitu a nebo použít Cleansing Flame, je mrtvá. Nezapomeňte, že aktivaci Dragonqueen je možné přerušit. Její self-sustain je velmi nízký a každý poke jako Chromie je pro ni velmi nepříjemný. Proto s Alex doporučuji druhého supporta.

 

Použití abilit před aktivací Dragonqueen, použití Cleansing Flame jako útěk nebo jako globální abilitu. O jaké další užitečné tipy a triky se s námi můžeš podělit?

Abundance lze použít jako návnadu na ability nepřátel. Pokud hrajete proti týmu s poke a vaši spoluhráči jsou zdraví, použijte Abundance blízko sebe, aniž byste do ní vešli a doufejte, že nepřátelé na ni použijí své ability. S Flame Buffet buildem dokáže Alex udělat dobré množství damage a je těžké jí utéct. Pokud jich za sebou pár trefíte, dokážete dokonce vyhrát 1v1 fighty.

 

Děkuji ti za tento poněkud rozsáhlý rozhovor, nějaká poslední slova, poděkování?

Děkuju tobě za tuhle příležitost. Shoutout mému týmu Freedom a EsportsUS (neziskové organizaci používající esports jako platformu pro pomoc dětem v nouzi), všem jejím fanouškům a stále nám v HGC 2018 fanděte!


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet