Souboj e-sportu proti hokeji: Co v Dánsku zvítězí?

Podaří se Dánům vůbec poprvé v historii zorganizovat MS v hokeji, nebo celá akce skončí propadákem? A jak dopadne hokej ve srovnání s e-sporty? To se dozvíme už v následujících dnech.

 

Dánsko dlouhodobě patří mezi největší hráče na evropském e-sportovém poli. Počítačové hry jsou v zemi neuvěřitelně populární a progamingové turnaje se hrají v moderních halách, které jsou téměř vždy beznadějně vyprodány. Mistrovství světa v ledním hokeji 2018, které se koná od 4. května do 20. května, tak může být poměrně zajímavým srovnáním.

 

Zjistěte, jakou mají Češi šanci na medaili, kliknutím zde

 

Hokejový šampionát je populární zejména v Evropě. V době vrcholících bojů o Stanley Cup se zkrátka zámořským fanouškům nelze divit, že svojí pozornost upírají na nejlepší hokejovou ligu světa. I přes absenci největších hvězd dosahuje Mistrovství světa v hokeji přibližně 700 milionů zhlédnutí, pokud bereme v potaz veškeré diváky televizí po celém světě. Letošní ročník bude mít navíc mnohem lepší obsazení i než turnaj na olympijských hrách. Svou účast totiž přislíbily takové hvězdy jako Connor McDavid, nebo Ryan Nugent-Hopkins.

 

E-sporty bohužel není tolik vidět v televizi

E-sporty na rozdíl od klasických sportovních akcí bohužel stále narážejí na neochotu televizí přenášet živé zápasy profesionálních hráčů her. Tyto herní klání jsou proto povětšinou k vidění pouze na streamovacích platformách jako je Twitch.

 

Evropská základna fanoušků progamingu je nicméně na obrovském vzestupu a podle názorů odborníků je pravděpodobné, že v budoucnu bude mnohem větší než ta hokejová. Průzkumy dokonce tvrdí, že například ve Švédsku sleduje e-sporty každý pátý obyvatel. Podobná čísla se samozřejmě dají očekávat i v Dánsku.

 

MS v ledním hokeji 2018, které se koná v Kodani a Herningu, je vůbec prvním pořadatelským počinem Dánska v oblasti světového hokeje. Předseda Dánského svazu ledního hokeje Henrik Bach Nielsen dokonce šampionát označil za největší sportovní akci v historii své země.

 

Právě proto bude velmi zajímavé sledovat návštěvnost hokejových fanoušků přímo v halách. Následné srovnání například s turnajem ve hře Counter Strike Blast Pro Series může být totiž velice zajímavé. Blast Pro Series se na dánské půdě koná v listopadu a už teď je jisté, že bude celá akce kompletně vyprodána. A jak si povede hokej? Bude to propadák, nebo příjemné překvapení? To se dozvíme už brzy.

 

18+ Hrajte zodpovědně. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Tento článek je placenou reklamou

djmetla
Patrik Hoffmann

djmetla je autorem 23 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.