Příručka pro nováčky

Vítejte v Nexu! Právě teď přichází tvá šance chopit se unikátního hrdiny z Blizard universa. Bojuj jako John Raynor ve vinoucích se píscích na mapě Sky Temple, ponoř se do neblahých Haunted Mines jako Jaina Proudmoore azdolej ohromného golema uvnitř nebo šiř paniku mezi hráčema jako Diablo při sbírání tribute pro Raven Lorda. Je tu ale jeden problém - neumíš to hrát a si noob!

To ale společně s námi můžeš změnit! Předpokládáme, že tutoriál maš už odehraný a nebudeme tě teda zaneprázdňovat úplnými základy. Pokud jej za sebou nemáš, zahraj si jej! Za prvné získáš přehled, o co v té hře jde a za druhé dostaneš 1 000 zlatých, jako příjemný bonus do začátku hry.

V Heroes of the Storm, podobně jako v jiných MOBA hrách mají jednotlivý hrdinové vymezené své role: Assasins, Warriors, Supports a Specialists. Účelem těchto rolí je, abyste byli schopní vybudovat vybalancovaný tým, se kterým můžete dosáhnout vítězství. Obecně by měl být v týmu alespoň jeden assasin (DPS), jeden support (Heal) a jeden warrior (Tank).

Assasins - obecně se jim říká DPS. Jsou určeni k rychlému zabití svých nepřátel a mohou útočit jak na dálku, tak i z blízka. Na druhou stranu jsou však slabší a hráč si musí dávat větší pozor, aby zbytečně nezemřel.

Warriors - běžně jim říkáme tanci. Jak již jejich název napovídá, jsou t válečníci a jejich předností je velký počet HP a ability, které redukují přijímané útoky od nepřátel. Primárně jsou určeni na boj z blízka.

Supports - jsu to hrdinové, kteří podporují svůj tým léčivými schopnostmi nebo jim dávají dočasný šťít, který je ochrání před útoky nepřátel. Tito hrdinové jsou ceněni a mohou být ovšem pro začátečníky těžší na zvládnutí.

Specialists - tito hrdinové nespadají do žádné jiné role a jsou označování jako specialisti. Můžou to být solidní DPS nebo hrdinové zaměřující se na ničení nepřátelských budov a taktéž mohou být dobří na pushování lajn.

Které hrdiny pro začátek?

LiLi - je nejlepší volba do začátku, pokud chcete hrát supporty. Její helaovací abilita automaticky vyléčí hrdinu s nejnižším počtem HP okolo ní. Cloud serpent je super DPS boost pro váš tým, stačí jej dát na někoho, kdo jde do fightu.

 

Muradin - tento trpaslík je pro začátek skvělý tank. Pokud správně vyberete talenty, můžete skákat pomocí abilit do teamfightu, zastunovat a zpomalit nepřítele a potom v pořádku vyskočit z boje pryč.

 

Valla - Pokud nemáte rádi boje na blízku a jenom se tak chcete nachomítnout, všechny postřílet a utéct, perfektně se pro vás hodí Valla. Je to výborný hrdina na to, jak se naučit kam si stoupnout, abyste v boji zbytečně nedostávali stuny a nezemřeli dříve, než váš tým.

 

Mějte na paměti, že tito hrdinové jsou vybráni kvůli tomu, že je snadné se je naučit a hrát s nimi na začátku vaší cesty a nejsou vybráni podle popularity nebo aktuální mety. Vyhněte se hrdinům, kteří nejsou pro začátečníky vhodní a když s nimi budete hrát, určitě vám zenchutí hru, protože nebudete mít dostatek zkušeností na jejich ovládání. Nepickujte proto tyto hrdiny:

 


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet