Představení reprezentanta - Xargonus, komunitní Gazlowe

  nexus games    reprezentace    xargonus   

Štěpán "Xargonus" Müller hraje Heroes of the Storm už spoustu let. Patřil do dominantního výběru Inside Games kolem roku 2015 a zahrál si i v zahraničním týmu - Elysium Gaming. Hraje na pozici ranged flex / carry a miluje Gazlowa, na kterého připravil i guide video.

Sledovat ho můžete na jeho facebooku.

 

Ahoj, Xargo. Tebe si pamatují hlavně veteráni Heroes of the Storm. Aktivně jsi hrával kolem roku 2015, kde jste společně s Thraem a dalšími spoluhráči vládli CZ/SK scéně za tým Inside Games. Prozraď nám, co byl ten důvod, že se IG tak dařilo?

Zdravím všechny CZ/SK hrdiny. Tým IG dominoval, protože byl jednak sestaven z individuálně nejlepších hráčů na scéně a zároveň měl vždy schopného člověka, který měl rozsáhlé znalosti o hře, calloval a draftoval. Ze začátku to byl Thrae, od kterého jsem se hodně naučil, a o několik desítek až stovek nastudovaných replayů později, jsem to byl já. Další důvod byl, že na naší scéně bylo tehdy asi jen 7 hráčů schopných hrát na úrovni a z toho 5 bylo v IG, takže postavit konkurenční tým bylo nemožné.

cghhi0vsvy_0907707c322166db30012e1495db1bd857961d17_1510501849_3992.jpg

Hrával jsi za Elysium Gaming, takže můžeš do reprezentace přinést i zkušenosti ze zahraničního týmu. Jaké to bylo hrát s anglicky mluvícími spoluhráči a prát se o postup na největší offline turnaje v Evropě?

Jsem za hraní v Elysium Gamingu rád. Viděl jsem, jak draftuje a přemýšlí jiný tým a hodně jsem se od nich naučil. Bylo to samozřejmě super dokázat vzít hru i například týmu, ve kterém hraje adrd. Hrát v anglicky mluvícím týmu má velkou výhodu - máte k dispozici mnohem větší player pool. Když tedy na to někdo v týmu začne kašlat, můžete ho nahradit kýmkoliv jiným, schopným mluvit anglicky. Tento tlak, že můžete být vyhozeni, pokud ze sebe nebudete vydávat maximum, je podle mě hodně důležitý a je to něco, co nám v IG trochu chybělo. Když všichni v týmu ví, že mají pozici v týmu jistou, vede to ke stagnaci.

 

Hodně hráčů si určitě vzpomene na tvého Kael'thase, který kolem zmiňovaného roku 2015 býval nepřekonatelným damagerem. Jak na něj vzpomínáš teď? A baví tě spíše assassini v aktuální metě? Tedy například Genji, Greymane, Valla?

Vždycky hraju ty nejlepší hrdiny, kteří jsou právě k dispozici. Kdo dobře napickuje, nemusí se pak tolik snažit ve hře. Tehdejší metu, kdy v jednom týmu byla Jaina a v druhém vždy Kael'Thas, jsem si užil, protože oba hrdinové mě baví. Každopádně je dobře, že dnes už jsou drafty o něco rozmanitější. Právě teď je můj oblíbený hrdina Genji a Greymanea. Vallu taky hraju rád, takže já jsem pořád spokojený.

 

Když už jsi ji zmínil, jaký máš na Vallu názor? Je ve hře již strašně dlouho a prošla si trnitou cestou. Dříve to byl vynucený pick, když byli ostatní carry hrdinové zabanování nebo picknuti, letos byla hodně upřednostňované carry, ale na HGC Finals na Blizzconu zase jakoby téměř vypadla. Líbí se ti tahle její role? 

Role Vally se mi líbila nejvíc tak 2 roky zpátky, ještě předtím než vyšla Jaina. Prostě dobré ranged DPS které bylo dobré v teamfightech i v 1v1 a dokázalo potahat v Hero League. To, jak se teď hrávala v kombinaci s Tassadarem nebo s Auriel se mi moc nelíbí. Není zábava, když v Hero League máte tým složený z random hrdinů a oni picknou tohle combo.

3steqxpivj_1c471922199d76bb55996ae999215516ca4f5be1_1510501848_4177.jpg

 

Jak se ty, jako carry / ranged flex hráč vyrovnáš s double support metou, na kterou je jedna výborná odpověď - burst (schopnost udělat obrovské množství poškození v krátkém čase). Jsi typ hráče, který radši "upokeuje" nepřátelský tým k smrti, nebo se ti líbí právě nějaká dive kompozice s Genjim a Greymanem a která se snaží vymazat nepřátelského hrdinu z mapy? (poke = schopnost hrdinů vydávat velké poškození po dlouhou dobu a z bezpečné vzdálenosti)

Mám hodně rád dive kompozice. Doufám, že zrovna nějaký takový Genji - Greymane dive comp v Nexus Games vytáhneme. Obecně mám z Hero League víc nahrané dive hrdiny, protože se mi s nimi lépe tahá. (dive = kompozice, která naskočí doprostřed nepřátelského týmu - pozn. redakce)

Plánuješ pokračovat v Nexu i po tomto turnaji a pokusit se prosadit třeba na profesionální scéně?  Ve zmíněném Elysium Gaming jsi k tomu neměl úplně tak daleko. Vnímáš toto jako svou další šanci?

V Nexu budu pokračovat jen na amatérské úrovni. Při hraní s Elysium Gaming jsem si uvědomil, kolik mi ještě chybí k tomu, hrát na profesionální úrovni a kolik tomu člověk musí obětovat. Pokud se tedy budou opakovat Nexus Games nebo budou nějaké CZ/SK offline turnaje, počítejte se mnou, o víc se ale snažit zatím nebudu.

 

Jsi velký fanoušek Gazlowa. Dokonce jsi pro něj vytvořil i guide video. Co myslíš, uvidíme ho v Nexus Games?

Draftovací strategie založené na Gazlowovi byly první věc, kterou jsem týmu navrhl, ale bohužel to neprošlo. Gazlowa bych v Nexus Games viděl rád, ale tým který by ho vytáhl by se musel bát, že jim Blizzard pohrozí postihem za trollení, jako tomu bylo už v Hearthstone.

 

Pár vět nakonec? Co bys chtěl vzkázat čtenářům a fanouškům?

Doufám že nás budete podporovat na streamu ! Uděláme maximum pro to, abychom Česko nezklamali a dostali se v turnaji co nejdál. Pokud se dostaneme ze skupiny smrti, ve které se právě nacházíme, udělám guide na dalšího hrdinu.


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet