Představení reprezentanta - Kenny, support tělem i duší

  nexus games    reprezentace    kenny   

V době nedostatků kvalitních supportů je pro naší reprezentaci jedině dobře, že se Martin "Kenny" Novotný podívá do Nexus Games!

Kenny sbíral zkušenosti na CZ/SK scéně i mimo ní. S týmem Aeon se dostal na 16. místo v Gosugamers EU žebříčku. Sledovat ho můžete na jeho streamu

 

Ahoj Kenny, jsi jeden z mála hráčů naší scény, kteří si jako svou cestu zvolili support roli a téměř jako jediný kvalitní CZ/SK healer pokračuješ ve hře i dnes. Proč jsi se rozhodl jít touto cestou? Nelákalo tě spíš mazat nepřátelské hrdiny z mapy a vévodit Hero Damage statistice?

Ahoj, abych řekl pravdu tak jsem se k supportění dostal až v týmu s Nexem a Nightem, kde jsem původně hrál pozici tanka. Jenže po pár hrách jsme zjistili, že jsem dost opatrný a bojím se jít dopředu a proto jsem další hru zkusil supporta a už jsem na něm zůstal. Nepotřebuju assasiny, abych vévodil v tabulce hero damage, stačí Kharazim nebo Rehgar.

 

Role supporta je v Heroes of the Storm úplně jiná než v ostatních MOBA hrách. Tady support doslova zachraňuje životy rychlým rozhodováním. Vyhovuje ti takováhle role? Zkoušel jsi supportit i v jiných MOBA?

Heroes of the Storm je jediná MOBA, kde jsem dal šanci supportům, protože u ostatních mi přišlo, že to bylo jen o tom kupovat wardy. A já nerad kupoval wardy. Právě až v Heroes of the Storm mě supporti oslovili, protože jsem viděl, že oni opravdu léčí a mají větší dopad na hru, než v ostatních MOBA hrách. Rychlé rozhodování k MOBÁm patří. Obzvlášt na supportech je to otázka života a smrti.

 

Jsi během team fightů nervózní, že netrefíš heroickou abilitu a bude to tak tvého spoluhráče stát život? A třeba to bude stát celou hru? Nebo tě tohle spíše motivuje se soustředit?

Ze začátku jsem byl hodně nervozní, ale to časem opadlo a teď už se plně soustředím na to, abych spoluhráčům zachránil život a oni se tak na mě mohli spolehnout. Hlavně Dethra se na mě musí nejvíc spolehnout, že ho zachráním, když má lagy.

ylga8ix8z1_58e459285dc23478306faf683c3e5d0d36a33c05_1510600386_9176.jpg

 

Jaká hra ti více vyhovuje? Máš rád nějakou poke kompozici (poke = udělovat poškození z bezpečné vzdálenosti) , nebo naopak brutální dive kombo (kompozice, která naskočí doprostřed nepřátelského týmu) zaměřené na vymazání nepřátelského carry? 

Nejraději mám dive kompozice, protože si většinou zahraju Kharazima. Ale při poke kompozici má support větší klid. Jednou jsme zkoušeli dive kompozici Anubarak, Illidan, Genji, Kharazim a Abathur, která byla opravdu efektivní a zábavná.

 

Co si myslíš o double support metě? Spoustě lidem přijde strašně nezáživná a nudná. Já osobně si ji třeba užívám, protože si představím právě dlouhé team fighty, kde se protočí cooldowny na několika heroických abilitách. 

Double support v competitive mi až tak nevadí, protože to lze obehrávat buď s perfektním cc chainem (= řetězec po sobě jdoucích abilit, která omezí cíli pohyb až na několik vteřin - pozn. redakce) nebo macrem  (= macromanagement - znalosti hry v globálnějším měřítku, jako například znalost map, strategie při pushování, pohybu po linkách atp. - pozn. redakce). Horší to je v QM, HL, kde ta sehranost chybí a když vám nepřátelské carry face checkne bush (= hrdina jde do křoví / místa, kam nevidí - pozn. redakce), zůstane mu 100 životů a během 2 vteřin má zase maximum životů, je opravdu frustrujcí.

 

Kteří hrdinové ti nejvíce svědčí a proč právě oni?

Tak jednoznačne to je Kharazim a Rehgar. Orčí šaman je jeden z mála supportů, který má ještě Cleanse a navíc dokáže i zabít squishy hrdiny (= hrdinové s malým počtem životů - pozn. redakce) + může kousat lidi ve wolf formě. Kharazim dokáže taky zabijet squishy hrdiny a má i Cleanse od 16. lvl, ale tam si radši vemu Way of the Hundred Fists. Navíc jeho neuvěřitelná mobilita přes první spell Radiant Dash a lvl 4 talent Air Ally nebo Earth Ally je skvělá.

7hwlks8lcm_58e459285dc23478306faf683c3e5d0d36a33c05_1510600386_9071.jpg

 
Je nominace do Nexus Games tvým největším esportovým úspěchem? Jaké máš další cíle v Heroes of the Storm? Myslíš, že by tě úspěch v tomto turnaji mohl někam posunout a že by sis mohl zahrát třeba v nějakém evropském týmu?

Já bych řekl, že určitě ano. Bylo tu ještě pár úspěchů s týmem Aeon, kde jsme byli podle Gosugamers 16. v EU. Určitě bych si rád našel v budoucnu nějaký tým buď CZ/SK nebo klidně i zahraniční, pokud uvidím, že na to ti hráči mají. Určitě vidím šanci se v Nexus Games zviditelnit. Máme těžkou skupinu, takže pokud postoupíme, byl by to opravdu úspěch. A navíc můžu ukázat ostatním týmům, že v roli supporta se na mě můžou spolehnout.

Pár vět nakonec? Co bys chtěl vzkázat čtenářům a fanouškům?

Určitě nám přijďte fandit, hrajeme ve středu s Polskem (start v 18:00) , v pátek se Španělskem (start v 19:30) a v neděli s Holandskem (start v 18:30). Máme snad tu nejtěžší skupinu, ale budem se snažit to zahrát co nejlépe. Můžete také sledovat můj stream, kde budu občas streamovat moje soloq ("solo queue" je například Hero League, kam se hráč hlásí jako jednotlivec - pozn. redakce) - samozřejmě za supporty.


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet