Jarní šampionát: souhrn druhé kvalifikace

30. ledna proběhl druhý kvalifikační turnaj o postup do evropského finále v Katowicích. Týmy bojovaly o dvě postupující místa a kvalifikační body do posledního turnaje. Mezi nasazenými se tentokrát objevily Natus Vincere, mYinsanity, Team Sandwich Monkey, Tean Dignitas, Virtus.pro, Go), Fraternitas a Fnatic. Šest profesionálních celků doprovodily dva úspěšné týmy první kvalifikace.

I v tomto turnaji byl Fnatic považován za největšího favorita. Nastoupil v nezměněné soupisce - Schwimpi, Atheroangel, QuackNiix, Smexystyle a samozřejmě Breeze. Švédská organizace se bez problémů dostala až do čtvrtfinále, kde jej čekal Elysium Gaming, ve kterém opět hostoval kmenový hráč Inside Games - Xargonus. I s ním si Fnatic poradil a o postup do Katowic se utkal s Virtus.pro.

Tým Go) opět dokázal, že se s ním může v Evropě počítat. Probojoval se až do čtvrtfinále, kde mu stopku vystavil zmíněný Virtus.pro. Ten měl cestu do této fáze turnaje také poměrně jednoduchou, kdy mu byla vylosována neznámá jména.

Ve třetím čtvrtfinále si adrd, který vede Team Sandwich Monkey, zahrál proti bývalým spoluhráčům – Teamu Dignitas. Utkali se proti sobě hráči Bakery, JayPL, Wubby, Snitch, Zarmony na straně Dignitas a adrd, bkbgrnrjefek, SportBiLLy, snow a shtyr na straně druhé. Team Dignitas nakonec svého soupeře porazil a čekal ho semifinálový boj o postup do Katowic.

Tam postoupil tým Natus Vincere na úkor Monkeys of The Storm. Na’Vi si cestu probojoval přes český tým chazmorekar a ještě například Evil Murkies. MoTS měl cestu poměrně těžší. V RO16 jej čekal kvalitní soupeř - mYinsanity. Ten sice ještě zvládl, ale sestava AlexTheProG, Crozzby, ethernal, GranPkt a Méné již byla nad jeho síly.

Závěr kvalifikace

První semifinálová dvojice – Fnatic vs. Virtus.pro měla jasného favorita. Hodně málo lidí ruskému celku v nové sestavě věří. Podle očekávání nezvládl VP ani jednu mapu a prohrál 2:0. Fnatic tak uvidíme v Katowicích.

Druhé semifinálové utkání opět přineslo dva nesmiřitelné rivaly – Team Dignitas  a Natus Vincere. Za poslední dobu není turnaj, kde by na sebe tyto dva celky nenarazily. Minulý týden se potkaly ve čtvrtfinále, které ovládlo Na’Vi. Tentokrát bylo vše jinak a parta kolem kapitána Bakeryho vyhrála poměrem 2:1 a Team Dignitas se stal čtvrtým tým, který postoupil do Katowic.

CZ/SK stopa v kvalifikaci

TerranLaboratory

Slovenskému týmu byl do prvního kola vylosován polský TheAlphaKillers, který byl nad jeho síly a zápas prohrál 2:0.

Sestava: DeadlyKitten, Aligy, Asako, LordNeard, Narcotika

Tým získal 4 body do finální kvalifikace.

chazmorekar

Český tým si v prvním kole poradil proti britskému Shai LaBin, který porazil 2:0. V RO64 ho čekala obrovská zkušenost - již několikrát zmíněný tým Natus Vincere. Toto kolo již podle předpokladu znamenalo pro naše hráče konečno, ale pevně věřím, že na to hráči budou dlouho vzpomínat.

Sestava: Verbos, zyl, formator, scrio, uCho0

MajstriSvetla

Tým postoupil rovnou do druhého kola (RO64), kde se střetl s Elysium Gaming, o kterém jsme se již také zmínili. EG si s českým týmem poradilo 2:0 a postoupilo dál.

Sestava: undeadsx, wilerek, Medor, Krionel, Erael

FiveHero

Podobně na tom byl i tým FiveHero, který se po automatickém postupu utkal s PogChampions, který byl nad jeho síly.

Sestava: Grauzi, Orlocker, Mici, Mitchi, RincewindCZ

eSuba

Štěstí vystřídala smůla. I tým eSuba postoupil automaticky do RO64, kde jej čekal silný EURONICS Gaming, který je porazil 2:0.

Sestava: Prayer, Restik, Vakama151, Whaller, Gw1n

Pro tyto čtyři týmy znamenal konec v RO64 zisk 10 bodů.

INAE Banana Corp.

Další tým, který se v prvním kole nedočkal svého soupeře, se v RO64 utkal s francouzským Monolith, který porazil 2:0. Stopka přišla až v RO32, kde nestačil na českého zástupce – tým Fraternitas.

Sestava: Jilian, Kollino, Mikro, Pupu, StoneMoss

INAE Banana Corp. Tak získal 20 kvalifikačních bodů.

Fraternitas

V RO64 se FTS utkal s TheAlphaKillers, který vyřadil slovenský TL. O bratrovražedném souboji s INAE v RO32 jsme se také zmínili a konečnou mu nasadil až Elysium Gaming v RO16.

Sestava: MrNex, Kenny, Night, Rakelko, Razzielix

Fraternitas si tak odnáší dalších 35 bodů a mají slušně nakročeno do finální kvalifikace.

Za portál Heroesfan.cz děkuji všem CZ/SK týmům za reprezentaci v kvalifikacích a za dobré výsledky. Pevně doufám, že se naše scéna bude dál rozvíjet a v budoucnu se o nás bude mluvit jako o silné konkurenci.

             



Naposledy upravil/a Fredrik 16.02.2016 v 17:08:31.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet