Jak na Fenixe, ft. Team Freedom YoDa

  Fenix    Yoda    Team Freedom   

 

Legendární protosský válečník Fenix znovu ožil ve formě Dragoona, tentokrát jako ranged assassin a nejnovější hrdina v Nexu. Yannick LeJacq z Blizzardu a flex hráč týmu Freedom Orie "Yoda" Guo vám společně přináší nápady, jak nejlépe na bojišti za Aiur položit život.

 

Yoda vidí Fenixe jako vysoce přizpůsobivého ranged assassina zaměřeného na základní útoky, který pasuje do mnoha team compů. Doporučuje dva ruzné talent buildy, každý zaměřený na jeden z auto attack módů mezi kterými může Fenix přepínat - rychlý Repeater Cannon na blízko a Phase Bomb, způsobující poškození v blízkém okolí zasaženého cíle, na dálku.

 

Poke z bezpečné vzdálenosti

 

YoDův preferovaný build o kterém si myslí, že je bezpečnější a efektivnější ve většině situací a který se zaměřuje  na dosáhnutí maximálního poškození z Fenixovy Phase Bomb.

 

"Spoléhá se na zvýšený dostřel a plošné poškození Phase Bomb pro způsobení sustained damage a poke z bezpečné vzdálenosti," říká YoDa. "Pokud si tento build zvolíte, jediné na co si musíte dávat pozor, je udržet se v bezpečí a mimo dosah nepřátelského engage zatím co je postupně ostřelujete."

 

I když by se mohlo zdát nepřirozené si u "bezpečného poke buildu" zvolit vylepšení Weapon Modes na 1. a 4. úrovni a následně Divert Power: Weapons, který umožňuje vyměnit Fenixův štít za větší poškození, YoDa říká, že jím doporučované early game talenty nakonec pasují s talenty vylepšující jeho mobilitu a štít na vyšších úrovních lépe a umožní mu tak později v team fightech přežít.

Na první pohled může zdát nebezpečný, protože je založený na Divert Power: Weapons, avšak nezapomeňte, že díky synergii s Emergency Protocolem, který zvyšuje Fenixovu rychlost pohybu když dojde k vyčerpání jeho štítu, se budete v back line pohybovat velmi rychle. Jakmile dosáhnete 13. levelu, Fenix si bude díky Auxiliary Shields obnovovat štít každým základním útokem.

 

"Snažte se dorážet nepřátele - ať už z bezpečné vzdálenosti pomocí Divert Power: Weapons nebo přes celou mapu s Planet Cracker," doplňuje YoDa, odkazující na Fenixovu globální heroickou abilitu, která vystřelí gigantický paprsek smrti přes celou mapu.  "Také ale nezapomeňte, že vaší rolí je působení sustained damage a wave clear. Nikdy neriskujte svůj život jen pro jedno zabití, protože váš tým bez vás 4 proti 4 nejspíš prohraje."

"Občas také můžete použít Divert Power: Weapons jako poke, ale pamatujte, že tím přijdete o štít a budete zranitelní vůči engage na velkou vzdálenost jako Shadow Charge od Diabla. 
Mimo hard engage je pro vás největším nebezpečím assassin, který zaútočí z křídla nebo takový, který dokáže následovat váš Warp, například Zeratul nebo Tracer. Proti tomu je vaší nejlepší obranou Repeater Cannon kombinovaný s Auxiliary Shields a spolehnutí se na váš tým, že pro vás bude peelovat."

 

Tento poke build skvěle hodí do týmů s větším množstvím crowd controlu, takže může Fenix bezpečně útočit s Phase Bomb a Planet Cracker. Ability jako Leoricova Entomb nebo Mosh Pit od ETC dokáží nepřátele udržet na místě po celé 4 vtěřiny Fenixova smrtícího paprsku a skvěle tak k němu pasují.

 

Rychlost Warpu

 

Jako riskatnější, ale potenciálně mnohem více smrtící doporučuje YoDa alternativní build založený na Warp Conduit, který resetuje cooldown jeho teleportu kdykoli je zabit nepřátelský hrdina. Ten z Fenixe dělá do určité míry hrdinu podobného Li-Ming, přičemž jeho damage pochází namísto abilit ze základních útoků.

 

"Tento build zavisí na schopnosti vašich spoluhráčů vám vytvořit příležitost skočit dovnitř a s pomocí Repeater Cannonu a Warp talentů způsobit řetězový reset cooldownu," říká YoDa. "Na druhou stranu se vzdáváte hodně talentů zaměřených na sustained damage a musíte warpovat dovnitř team fightu pro killy, takže je velmi riskantní. Avšak pokud se vám to povede, má extrémně vysoký damage a carry potenciál."

 

"Na začátku každého boje použijte Plasma Cutter jako zpomalení pro Purification Salvo a poté sledujte nepřátelské cooldowny, obzvláště heal a cc. Když nejsou připravené, skočíte dovnitř a pomocí Plasma Cutter a Repeater Cannon se pokusíte někoho zabít zatímco máte buffy z Warp Warfare a Adanium Shell. Pokud uspějete, můžete se warpovat od cíle k cíli a zabíjet další nepřátele díky talentu Warp Conduit. Pokud se vám to nepovede, nejspíš umřete."

Podle Yody tento Fenixův reset build skvěle doplňuje týmy založené na rychlém burstu nepřítele nebo opakovaných resetech. Hrdinové jako Malthael s Last Rites, Li-Ming nebo Genji tak společně s Fenixem dokáží způsobit hotovou řetězovou reakci.


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet