Jak funguje Ring of Frost?

Na fórech se dost často objevují hlášení toho, že Ring of Frost (Heroic Abilita Jainy) nefunguje tak, jak má. Reporty se různí - od missů uprostřed kouzla až po problém se zamražením soupeřů na okrajích spellu. Na vině je asi částečně neznalost hráčů, částečně také grafický vizuál zaměřování. Nicméně se nakonec ukázalo, že i když byla spousta nahlášených bugů lichých, s Ring of Frost je přeci jen něco v nepořádku.

Nejprve se podívejme, jaké problémy jsou nejčastěji reportovány. První věcí je to, že Ring of Frost nemrazí a nepoškozuje cíle uprostřed kruhu. To je naprosto v pořádku, protože jde o "ring", tedy prstenec, ne o "circle" - kruh. Druhý bug můžete vidět na následujícím obrázku:

etc
Věž zasažena nebyla, ačkoliv opevnění okolo ano.

Podle grafického vizuálu zaměřování je zde ještě jeden menší, vnitřní prstenec, který má být součástí kouzla. Právě tento obrázek donutil hráče Kamiz0ra k tomu, aby se Ring of Frost podíval na zoubek. Rozhodl se, že abilitu otestuje a všem dohadům učiní přítrž. Zde je to, na co přišel:

Vnitřní prstenec uděluje zranění a mrazí, je tedy součástí kouzla, je ale těžké trefit cíl, protože hitbox kouzla (rozuměj oblast, kterou kouzlo zasáhne. Velikost, tvar a podmínky pro zásah má naprogramované, pozn. autora) vypočítává úspěšnost ze středu soupeřova hitboxu (tedy z oblasti, kde je možné hrdinu zasáhnout). To dokazuje tento obrázek:

etc
Arthas není zasažen, ačkoliv se jeho hitbox nachází v hitboxu kouzla, zatímco minion-mág zasažen byl.

Jinými slovy, pokud se střed hitboxu soupeře nenachází v hitboxu kouzla, Ring of Frost mine. Platí to i pro vnější (větší) prstenec:

etc

U ostatních dovedností se ale bere v potaz celý hitbox hrdiny nejen jeho střed:

etc
Zde je vidět hitbox Blizzardu, zaměřen je samotný okraj Arthasova hitboxu.
 
etc
A následný zásah.
 
Kvůli tomu je v některých případech velmi obtížné trefit Ring of Frost správně. Na otázku, zda-li je toto zamýšlené, nebo jestli jde skutečně o bug, se vyjádřili i vývojáři. Spyrian (Community Manager) potvrdil, že tento problém je na seznamu a bude v blízké době vyřešen. Centaurik (Developer) se pak vyjádřil k tomu, proč se uchýlili k tomuto vyhodnocování:
 
Centaurik zdroj

Když jsme původně zavedli tuto dovednost, zjistili jsme, že se větší hrdinové vyhýbají kouzlu velice obtížně a že dostávají zásah i ve chvíli, kdy to vypadá, že jsou v "bezpečné zóně". Abychom toto vykompenzovali, naprogramovali jsme abilitu tak, aby vyhledávala blíže ke středu hrdinova hitboxu namísto jeho vnějšího okraje. V následujícím patchi upravíme toto vyhledávání tak, aby bylo o něco méně shovívavé obzvláště pro budovy, což by mělo abilitu o něco zpřesnit. Kouzlo tak bude více odpovídat vizuálu.

 
V nadcházejícím patchi, který už je téměř za dveřmi, se tedy Jaina dočká menšího vylepšení, což by mohlo zvýšit hratelnost a využitelnost Ring of Frost.
Zdroje:
 


Naposledy upravil/a Glea'ar 16.08.2015 v 19:51:49.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet