Blizzcon - Decider matches

Team YL vs. Team Dignitas, mapa Tomb of the Spider Queen

Team YL se opět chtěl spolehnout na svého E.T.C., s powerslide buildem. To Dignitas si mohl po dlouhé době zahrát s Kharazimem, kterého soupeř nezabanoval. YL si zvolil i dalšího oblíbeného hrdinu – Sylvanas a Dignitas překvapil pickem Zagary. Zabanovaní hrdinové od Teamu YL byli Sonya a Kael’thas, Dignitas zvolil Tyrande a Kerrigan.

Sestava:

Team YL: Uther, E.T.C., Muradin, Valla, Sylvanas

Team Dignitas: Jaina, Tyrael, Kharazim, Zagara, Johanna

 

Team Dignitas vletěl do zápasu jako neřízená střela a agresivní hrou si začal pěstovat náskok. YL celý zápas prakticky jen bránil, což se jim dlouhou dobu dařilo. V týmových soubojích měl ale na výběr Team Dignitas. Za řeč stojí hlavně perfektně zahraný Kharazim od Bakeryho a Zagara od adrd. Některé Divine Palm a Maw byly výborně zahrané, což vedlo k instantnímu postupu směrem Core, které v osmnácté minutě padlo. Team Dignitas měl v tu dobu výhodu levelu 20 proti 17.

 

Následoval Battlefield of Eternity, kde Dignitas připravil YL jedno nemilé překvapení. E.T.C. byl tentokrát použit proti teamu YL. I na této mapě se objevil Tyrael a Zagara, kteří jsou na turnaji hodně oblíbení. Ban si nečekaně vysloužil opět Abathur a Kerrigan, Dignitas zabanoval Tassadara a Tyrande.

Sestava:

Team YL: Jaina, Sonya, Muradin, Zagara, Malfurion

Team Dignitas: Uther, Tyrael, Kael’thas, E.T.C., Valla

Na rozdíl od buildu, který používal Team YL se Dignitas rozhodl jít pro Guitas Solo build na E.T.C., což byla při této volbě supporta správná volba. Čínský tým měl drobnou převahu až do úrovně 16. V ten moment začal úřadovat Kael’thas. Tento zápas měl vše, co od zápasu na vrcholné úrovni očekáváme – včetně naprosto fenomenálního konce. Teamu Dignitas se povedlo zabít Muradina a Zagaru, díky čemuž mohli získat svého Immortala. V tento moment byl Core Teamu Dignitas na 91% životů. Core soupeřů byl plný, Immortal musel navíc projít přes oba keepy na horní lince. Tři přeživší hrdinové teamu YL se rozhodli, že Core dorazí. Počkali schovaní, dokud nepadne první keep, aby mohli vyrazit. Team Dignitas to napadlo, tak dva až tři hráči používali hearthstone stále dokola tak, aby jej dokončili téměř do konce. Byli tak připraveni být během několika málo vteřin u svého Core a bránit ho. Team YL tohle chování odradilo a na místo dokončení hry se rozhodl vrátit a bránit. V tento okamžik nastal poslední souboj 5v5, který dopadl lépe pro Team Dignitas, který se tak radoval z konečné výhry 2:0 a postupu do semifinále. 

 

Team DK vs. Team Brave Heart, mapa Garden of Terror

Pro první zápas se DK rozhodli zabanovat Sylvanas a Illidana, Brave Heart pak banovali Kael'thase a Tyraela.

Sestava:

Team DK: Uther, Raynor, Valla, Stitches, The Lost Vikings

Team Brave Heart: Zeratul, Brightwing, Muradin, Abathur, Jaina

V prvním zápase byl pro The Lost Vikings největším nepřítelem Zeratul. Na konci 6 minuty se však tým DK dočkal odvety. Až do deváté minuty probíhal zápas téměř vyrovnaně. Oba týmy měly na svém kontě 2 killy a 5 stojících pevností. Po team fightu, který se odehrál u Siege camp si však tým DK polepšil o jeden kill a následoval push spodní linky. Tým DK pak vedl další push prostřední linkou, avšak nedokázali prorazit obranu týmu Brave Heart, přičemž oba týmy ovládali jednoho Garden Terror. Avšak díky předem nasbírám rostlinkám se tým DK dostal opět do výhody a získal jednoho Garden Terror navíc.  Ve 14 minutě přišel další team fight, ve kterém sice tým DK ztratil dva hrdiny, ale podařilo se mu pushnout i spodní linku, takže týmu Brave Heart zůstali pouze dvě pevnosti na top lince. DK získal náskok dvou úrovní, zabral několik mercenaries camps a rozhodl se pro poslední push na top lince. Při obraně tým Brave Heart chyboval a tým DK se probojoval ke Core. Zápas, který skončil v 18 minutě a 21 sekundě, tak vyhrál tým DK, avšak s téměř vyrovnaným počtem killů na obou stranách (7 pro Brave Heart a 6 pro vítězný DK).

 

Druhý zápas, na mapě Dragon Shire, probíhal ve znamení double tanků a double supportů. DK tentokrát banovali E.T.C. a Stitchese, zatímco od Brave Heart si vysloužili ban Sonya s Tyraelem.

Sestava:

Team DK: Uther, Muradin, Valla, Johanna, Kael'thas

Team Brave Heart: Rehgar, Arthas, Zagara, Tassadar, Jaina

Druhý zápas, odehrávající se na mapě Dragon Shrine, začal celkem nevinně. Žádný z týmů nešel nijak agresivně kupředu, až do 4. minuty, kdy při potyčce získali Brave Heart dva killy a také prvního Dragon Knight. Jen o tři minuty později se pak odehrál další team fight, kde se týmu Brave Heart podařilo zabít tři hrdiny a v zápětí doběhli také Kael'thase. Po dalším team fightu v půlce 13. minuty měl tým Brave Heart na kontě 9 killů, bez ztráty některé pevnosti, zatímco se týmu DK podařil jeden jediný kill a navíc přišli o tři vnější pevnosti. Skvělou podívanou přinesl další team fight, který trval až neuvěřitelně dlouho, přičemž hlavními aktéry byli Rehgar, Tassadar a Arthas, na straně Brave Heart, a celý tým DK. V prvních sekundách se podařilo vyřadit Uthera, pak následovali Kael'thas a Johanna. Valla s Muradinem úspěšně unikli a karta se začala obracet až ve chvíli, kdy se začal vracet Uther. Nátlak týmu Brave Heart však pokračoval. DK se před koncem trochu otřepali, úspěšně chvíli drželi Moon Shrine a lehce pushli top linku.  Bohužel, se jim nepodařilo vyhrát team fight, převahu získal opět tým Brave Heart a zároveň se 4. Dragon Knight v řadě zaútočili na Core. Brave Heart tak vyhráli ve 23:44 zápasu. Vítězný tým také stačil získat celkem 14 killů, zatímco tým DK pouhé tři.

 

Následoval třetí, rozhodující, zápas. Tentokrát na mapě Sky Temple. DK banovali Tyrande a Sonyi, Brave Heart pak Illidana s The Lost Vikings.

Sestava:

Team DK: Uther, Tyrael, Arthas, Sylvannas, Valla

Team Brave Heart: Muradin, Kael'thas, Kharazim, Stitches, Jaina

Do posledního, rozhodovacího zápasu, se tým Brave Heart od začátku opřel, získali první kill a ve třetí minutě měli na svém kontě další tři, zatímco tým DK jeden jediný.  V šesté minutě již tento rozdíl byl 6 na 2, pro tým Brave Heart. Jeho hráči zároveň získali náskok co se zkušeností týče. Avšak s tím, jak tým DK dosáhl 10. Úrovně se začala obracet karta nejen s náskokem zkušenostním. První byl push vedený přes top linku, DK se pak stáhli pro své mercenaries camps a v deváté minutě zamířili pro chrám. Brave Heart ztratili náskok ve zkušenostech a v následném team fightu, který se odehrál na prostředním chrámu, ztratili hned tři hrdiny a byli nuceni se stáhnout. Tým DK využil časové výhody a zamířil rovnou k Bossovi.  Hned na to obsadili oba chrámy a do 11 minuty zápasu vkročili se stále narůstajícím náskokem 1 úrovně. Ačkoliv tým Brave Heart stále vedl co se killů týče (7), ztratil 4 pevnosti. Tým DK prozatím neztratil žádnou pevnost a z team fightů si odnesli 6 killů. Zatímco DK postupovali s nátlakem a získávali mercenaries, tým Brave Heart musel hrát defensivněji, na svých linkách. Ačkoliv 13 minuta přinesla pro Brave Heart velice napínavý souboj pod rozhlednou, nedokázali z toho získat takovou výhodu, aby se dostali zpátky do lepší pozice a tým DK získal jednoznačnou převahu na mapě. V polovině 16. minuty se tým Brave Heart rozhodl obsadit Bosse, a dokonce to vypadalo, že je DK nechá. Bohužel pro tým Brave heart, těsně před tím, než Boss padl, přímo doprostřed naběhl Arthas(scsc), zablokoval camp a těsně za ním už na pomoc přiběhl zbytek týmu DK. Obsadili camp, získali dva killy a vydali se skrz prostřední linku na Core. To znamenalo výhru pro tým DK přesně v 16:51 zápasu, s náskokem téměr 2 a půl úrovně. DK se tak s radostí může těšit na semifinále.



Naposledy upravil/a Fabien 07.11.2015 v 15:09:00.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet