Známe přímo postupující týmy HGC na Blizzcon

  HGC    Blizzcon    Playoff   


V neděli skončil předposlední týden základní sezóny HGC Europe a HGC North America. Nyní již známe dva týmy z každého regionu, které přímo postupují na závěrečný turnaj v rámci Blizzconu. Ostatní týmy se poperou o jedno zbývající místo v rámci playoff.

 

HGC North America

 

Týmy Roll20 a Team Freedom se díky výsledkům v posledních několika týdnech dělí o první místo se skóre 10-3 a postupují přímo na Blizzcon. Příští týden se pouze rozhodne o tom, kdo z z nich postoupí prvního místa. Umístění ostatních týmů je již také dané, budou spolu proto zápasit pouze o lepší skóre v tabulce a sebevědomí před playoff.

 

V HGC North America se týmy v playoff utkají následnovně:

1. série: SpaceStation Gaming proti Superstars
2. série: Vítěz 1. série proti Tempo Storm
3. série: Vítěz 2. série proti Gale Force Esports

HGC Europe

 

V EU jsou již jistými postupujícími Fnatic (12-1) a Dignitas (9-4), avšak zbytek týmů stále hraje o umístění v tabulce, postup do playoff a případný pád do Crucible.

 

O tom, kdo spadne do Crucible a bude bojovat o udržení v HGC, se nejspíš bude rozhodovat mezi Zealots a Playing Ducks. Nicméně pokud by PD dokázali porazit Fnatic, Zealots Team Good Guys, Liquid by prohráli s Expert a Tricked esport s Dignitas, nastala by zajimavá situace, kdy čtyři týmy skončí se stejným počtem bodů na sdíleném čtvrtém místě, a musel by rozhodovat vzájmený zápas, skóre nebo dodatečné zápasy.


Tato situace je velmi nepravděpodobná, nicméně PD již dokázali na konci první fáze Fnatic porazit a není vyloučeno, že se jim to nepodaří znovu. Obzvlášť když si Fnatic letos poprvé dopřáli po postupu dovolenou a snížili délku tréninku na polovinu (na 3-4h denně). Vzhledem k jejich již jistému postupu je šance, že ke hrám nebudou přistupovat tak seriózně a soustředěně jako doposud. 

 

Nejpravděpodobnější ovšem je, že playoff HGC Europe bude vypadat následovně:

1. série: Zealots proti Liquid / Tricked esport
2. série: Vítěz 1. série proti Liquid / Tricked esport
3. série: Vítěz 2. série proti Expert

V obou playoff platí, že vítěz poslední série postupuje jako třetí tým ze svého regionu na závěrečný turnaj na Blizzcon.

 

A jak dopadne každé playoff podle vás? Které dva týmy doprovodí čtyři již jisté postupující na Blizzcon?


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet