Report ze Seat for Heroes

V sobotu 6.6.2015 se odehrálo finále turnaje Seat for Heroes. Od května se hrály kvalifikační turnaje na portále PlayZone a z těchto pěti kvalifikací se v Praze sešly týmy Inside Games a ENVi ESPORTS, které hráli o 5 000,- Kč!

Kvalifikace:

1. kvalifikační turnaj vyhráli Inside Games - report
2. kvalifikační turnaji vyhráli eEriness - report
3. kvalifikační turnaj vyhráli Inside Games - report
4. kvalifikační turnaj vyhráli eEriness - report
5. kvalifikační turnaj vyhráli ENVi ESPORTS - report

Tím, že se ENVi v posledním kvalifikačním turnaji podařilo vyhrát, úspěšně zamotali celou tabulku a došlo ke shodnosti bodů mezi týmy iG a eE, kteří tak museli odehrát rozhodující duel ve formátu BO3, který měl rozhodnout o druhém postupujícím. Inside Games se podařilo vyhrát první mapu a kluci z eEriness to pak již nedohráli. Druhým postupujícím se tak stali iG.

Průběh turnaje:

Pořadí map:

Haunted Mines
Garden Terror
Cursed Hollow
Dragon Shire
Blackhearth´s Bay

První mapu Haunted Mines vyhráli právě kluci z ENVi, kteří dokázali v kvalifikaci porazit jak tým Inside Games tak eEriness, takže nikdo nebyl extra překvapený, šance byly stejné na obou stranách.

Začátek druhé hry na mapě Garden Terror byl poměrně vyrovnaný, týmy nedělaly zbytečně chyby, ale v late game vyhrál rozhodujícím team fight iG a stav byl tak srovnán.

Nikdo neměl nic jisté a čekalo se, že zbytek turnaje bude podobně vyrovnaný, ale v týmu ENVi se začala projevovat "nesehranost", kvůli nečekané výměně dvou hráčů těsně před turnajem a Inside Games se chopili šance a i v tomto zápase na batllegroundu Cursed Hollow své protivníky porazili.

IG také vyhráli na následujících dvou mapách a s končeným skóre 4-1 mohli začít slavit! Prvním mistrem ČR ve hře Heroes of the Storm se tak stali Inside Games a tento titul jim již nikdo nikdy nevezme. Gratulujeme!


Vítězný tým Inside Games

Sestava vítězného týmu:

Česká Republika Miloslav "Thrae" Poslední
Česká Republika Jiří "DasDerenecko" Plášek
Česká Republika Jan "Jekyll" Mičuda
Česká Republika Jiří "mikichi" Navrátil
Česká Republika Martin "Hydax" Šinglovič

Na turnaj jsme se moc těšili a rozhodně jsme nezanedbali přípravu, měli jsme připravenou spoustu compů + gameplay asi na všechny mapy kromě Haunted Mines. Ty jsme taky hráli jako první mapu, kterou jsme prohráli. Sice nás to trošku rozhodilo, ale naše skvělá teamplay + skill v picku nás podržel na ostatních mapách. Celou akci jsme si moc užili a chtěl bych moc poděkovat všem organizátorům, komentátorům, fanouškům i našim soupeřům! Bylo to fakt super! - Miroslav "Thrae" Poslední

Hned v úvodu bych chtěl veřejně poděkovat Ward3xovi a Mezemu, že u nás v týmu na poslední chvíli hostovali, jelikož bez nich bychom nemohli ani finále hrát, děkujeme. Teď již k samotnému finálovému dni. Když jsme dorazili do SkillZone, tak nás uvítali komentátoři, že nám moc fandí, protože jsme to v posledních dnech neměli moc lehké, kdyyž nás dosti nepochopitelně opustili dva dny před finálem naši dva hráči. První mapa byla Haunted Mines, kde jsme vyhráli poměrně přesvědčivě. Ve druhé mapě jsme neudělali na začátku nic špatně, až v pozdější části jsme prohráli klíčový team fight, který nám prohrál mapu. Za stavu 1:1 jsme si stále říkali, že je to v pohodě a stále to můžeme vyhrát. Bohužel zbývající tři hry jsme prohráli na špatná rozhodnutí. Myslím si, že za celý tým mohu prohlásit, že si první místo tým Inside Games zasloužil a mají naši velkou poklonu. Pochopil jsem, že dojít k úspěchu a udržet si jej znamená spoustu trénování a mít i štěstí poznat charakterově dobré lidi. Samozřejmě velká pochvala pro organizátory celé soutěže a finálové akce. - David "DAVSA" Halberštát

Emotikona smile

After party v baru Elysium

Poté se všichni aktéři turnaje přemístili do baru Elysium, kde se konala afterparty. Ale ještě předtím jste měli možnost navštívit tento bar a sledovat zde živě přenos z turnaje, vyzkoušet si DXRACER židle a ukořistit si pár plakátů a reklamních předmětů.

Horlivě se zde diskutovalo nejenom o finále a o hře Heroes of the Storm, ale i o spoustě dalších věcech. Pokud máte možnost, určitě se do "Elyska" zastavte na skvělé drinky a příjemnou obsluhu.


Organizátoři si užívají pohodlí v židlích DXRACER

Fotogalerii z akce najdete na facebooku Blizzfan CZ/SK. A brzy budeme mít k dispozici i video report.

  
  



Naposledy upravil/a Gregi1337 08.06.2015 v 21:05:40.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet