Proč v Nexu nikdy nebudou gen. Duke a Warfield? Už tam…

  Maiev    Duke    Warfield   

Blizzard překvapil. Poté, co do hry přidal dlouho očekávaného firebata, „porušil“ dlouho předpověděné leaky, o kterých vás Heroesfan.cz nedávno informoval, a namísto Mal’ganise vydal další postavu, po které fanoušci prahli celé roky. Maiev bude dalším přírůstkem do Nexu a nás to nutí ptát se nejen kdo nový se do hry podívá, ale i kdo se do Nexu nikdy nedostane.

 

Nenajdeme moc postav, které by neměly potenciál na střet s dalšími hrdiny v Nexu. Ať už pocházejí z jakéhokoliv univerza, mají jakoukoliv úlohu v příběhu či hovoří jakýmkoliv jazykem, Blizzard si vždy najde, jak z nich udělat plnohodnotné hrdiny. Jinak bychom proti sobě nemohli postavit Abathura s Murkym, Diabla s Azmodanem a Malthaelem nebo Raynora s Kerriganovou.

 

Nedávno se ukázalo, že ani dříve zmiňovaná velikost postav už není takový problém. Na bojišti se tak může utkat Azmodan velký jako třípatrový dům, s Alexstraszou, která si co do velikosti nezadá s Golden Gate Bridge. Je proto stále těžší najít postavy, které se z nějakého důvodu do Nexu nedostanou. Přesto takové existují.

1tyvkksfsx_42aff9663e2bc6c9ee74713a519e32a2be56c6d1_1517481880_7195.jpg

Jednou z nich je komandér Dominionské armády Horace Warfield. Ve StarCraftu by se jeho role dala připodobnit Utherovi z WarCraft univerza a byl jedním z nejbližších pobočníků Jima Raynora a Valeriana Mengska. Není proto náhodou, že za jeho služby mu měla připadnout i role hrdiny v Heroes of The Storm. V neveřejné vývojářské verzi řídil Siege tank a ačkoliv měl slušný dostřel, jeho udílené poškození nebylo zrovna největší. Více se soustřeďoval na práci s minami, nakonec byl ale ze hry odebrán. Z části i proto, že ve StarCraftu se v Siege tanku sám nikdy neobjevil.

 

Jeho roli převzal terranský generál Edmund Duke. Kapitán legendárního bitevníku Norad II je fanouškům StarCraftu velmi dobře známý, pro ty, kteří se v tomto světě nepohybují, pouze uvedeme, že právě Duke je zodpovědný za to, že se z ducha Sarah Kerriganové stala zergská Královna čepelí alias Queen of Blades.

 

Pravý opak komendéra Warfielda ale nakonec také neztvárnil roli pilota tanku. Ta nakonec připadla seržantce, která v původní hře nikdy nebyla a dostavila se až jako majitelka pevnosti v jedné z kooperativních misí. Po několika úpravách tak původní dva piloty tanku vystřídala Sgt. Hammer, která do té doby prakticky neexistovala.

 

Proč se Blizzard rozhodl tyto dva hrdiny nahradit je otázkou, na kterou celou odpověď neznáme. Na jednu stranu je pochopitelné, že posadit do tanku Warfielda, ke kterému tento stroj tak úplně nesedí, není pro fanoušky StarCraftu ideální představou. Na stranu druhou je nově vytvořená postava ještě méně logická.

 

Postav, které se do Nexu nedostanou je ale mnohem víc. Prakticky vzato každá, která už nějakou svou kopii v rámci povolání má. Například Samuro tak nahradil očekávaného Groma Hellscreama nebo Xul sympatického nekromanta Zayla. Přesto bychom nikdy neměli říkat nikdy a je možné, že v tomto ohledu nás Blizzard ještě překvapí. Jak se totiž v minulosti ukázalo, není vyloučeno, že se v Nexu objeví dvě postavy, které mají v původní hře prakticky totožný vzhled, schopnosti i příběh. Jinak bychom dnes neměli na jednom bojišti Jima Raynora a Tycha Findlaye.

 

Článek byl napsán externím redaktorem.


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Metiu 07.02.2018 19:11

Probius, Morales to iste

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet