Přichází do Heroes nový hrdina a „PVE mód“?

  PvE    Braxis    Firebat   

Od Blizzconu neuplynul ani týden a už nyní se zdá, že Heroes čekají další, zatím neoznámené novinky. Jednu z nich může být nový hrdina, který ale není tak úplně nový, a brawl, který může být předzvěstí něčeho většího.

 

Datamineři nespí a jak už to tak bývá, po každém patchi se snaží najít co nejvíce nových informací. A i tentokrát se jim daří, i když, jak známo, za úniky může stejně tak dobře stát samotný Blizzard. Ale dost spekulací o tom, kdo nové informace vypustil, pojďme raději spekulovat o tom, co nás čeká.

 

Oznámení Alexstraszy a Hanza nebylo překvapivé vzhledem k dříve uniklým datům, co však bylo zarážející je žádný nový battleground, event či brawl. To se nyní mění a podle všeho se opět podíváme na Braxis.

 

Ledová, nehostinná planeta ze světa StarCraftu je totálně zdevastovaná a vydrancovaná. Nejdříve ji vyplenili Protossové, během Druhé velké války ji následně obsadili Zergové, které se nakonec Dominionu povedlo vyhnat. Ačkoliv jde o strategicky důležité místo, je chudé na jakékoliv nerostné suroviny a život na ni není lehký. Přesto se o ni v minulosti sváděly těžké boje, a další nás nyní čekají.

 

Právě Braxis totiž má podle všeho být dějištěm dalšího brawlu, a vzhledem k zamrzlému povrchu planety a časové ose Blizzardu, kdy se 15. listopadu dočkáme Alexstraszy a 6. prosince Hanza, se nabízí, že nový brawl „Escape from Braxis“ by mohl být letošním vánočním eventem. Navíc nepůjde o ledajaký brawl, ale o PvE. A na ten jsme dlouhé roky všichni čekali!

xgzpvbg4kb_eafa3ca8ed56c92d0c8cef10b7d9a0a079d995de_1510128848_9415.jpg
Možná nahrávací obrazovka PvE módu.

 

Už na předloňském Blizzconu se Blizzard nechal slyšet, že PvE mód je něco, s čím si vážně pohrává. Aby ne, Heroes staví na enginu StarCraftu II a ten PvE už dávno obsahuje, ať už v podobě populárního coop módu, tak v podobě arkádových her. A právě ty velké spoustě hráčů chybí i v Heroes.

 

Sama přítomnost PvE brawlu tak nemusí být pouze jednorázovou záležitostí. Podobně jako v Overwatch nebo v Hearthstone by se boje proti počítačově řízeným protivníkům určitým způsobem mohly stát nedílnou součástí hry, a je dost možné, že právě na tomto brawlu si Blizzard otestuje chování a reakce hráčů. A my doufáme, že budou co nejlepší, protože jakákoliv přítomnost dungeonů, raidů či jiného PvE obsahu by hru náramně osvěžila.

 

O čem bude samotný „Escape from Braxis“? Z dostupných informací a z příběhové linky StarCraftu se můžeme domnívat, že půjde o klasickou defenzivní mapu. Budeme stát proti ohromné přesile Zergů, kteří ostatně už do hry implementovaní jsou, konkrétně na battlegroundu Braxis Holdout, který se překvapivě odehrává také na Braxisu.

 

Otázkou zůstává, čím se budeme bránit. Představme si proto situaci, která je všem hráčům StarCraftu velmi dobře známá. Bunkry osazené desítkami mariňáků jistí z vyvýšených pozic Siege tanky v dělostřeleckém módu. Po ruce jsou medikové připraveni kdykoliv zasáhnout a postarat se o raněné vojáky. Elitní jednotky Ghostů likvidují rozměrné protivníky jako jsou Ultraliskové a věže se starají o létající Mutalisky. Najednou se proti bunkrům vyřítí záplava malých, ale neuvěřitelně mrštných Zerglingů. A zpoza bunkrů se vzedmou masivní, těžké obrněné exoskelety, které během několika sekund vypálí vše, co jim přijde do cesty, včetně nemilosrdných Zergů. Jednotky Firebatů se hlásí do akce.

Fanouškovský výtvor skinu Firebat.

 

Firebat není tak úplně nový. Už dříve se objevily spekulace o něm i modely a bylo jen otázkou času, kdy se ve hře ukáže. A ruku na srdce, Blizzard by si nemohl vybrat lepší příležitost, než právě obranu Braxisu před hordou krvelačných Zergů. Pokud vše dopadne dobře, věříme, že se v období Vánoc dočkáme jak jeho, tak prvního PvE eventu. A pokud se vše zadaří, nemusel by vůbec být posledním.

 

Zdroje:

Modelování firebata

Espace from Braxis datamining

Potenciální PvE brawl


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet