Mike Morhaime zakládá novou společnost Dreamhaven

  Blizzard    Mike Morhaime    Dreamhaven   

Jsou to už téměř dva roky, co Mike Morhaime skončil jako CEO Blizzardu a od té doby figuroval ve firmě jako poradce, aby pak počátkem roku 2019 opustil Blizzard definitivně. Celý odchod provázela spousta dalších smutných zpráv a ve vzduchu zůstal viset velký otazník, co se vlastně v Blizzardu děje. Hořká pachuť v ústech zůstala dodnes a přátelský Mike mnohým lidem chybí.

 

Jak se zdá, Mike nevydržel odpočívat a s dalšími bývalými veterány ze slunného Irvine neřekli poslední slovo. Ex-CEO a jeho manželka Amy založili novou herní společnost, jenž ponese název Dreamhaven, ale k oficiálnímu oznámení by mělo dojít ještě 23. září. V současné chvíli se společnost skládá ze dvou menších studií, které vedou bývalí zaměstnanci Blizzardu. První se jmenuje Moonshot, druhé Secret Door a podle Washington Post se pracuje již na dvou hrách. Kromě vývoje se Dreamhaven bude věnovat i distribuci.

 

Mike poskytl serveru Washington Post krátký rozhovor, ve kterém se vyjádřil, proč vstupuje podruhé do stejné řeky.

Hodně jsme se naučili o tom, co znamená vytvořit prostředí, které kreativním lidem umožní vydat ze sebe to nejlepší a po mnoho let se nám to v Blizzardu dařilo. Jednoho dne jsme dosáhli bodu, ve kterém jsme museli zhodnotit, co uděláme se zbytky našich životů. Pro mě a Amy to znamenalo udělat krok zpět, zjistit, co bychom mohli potencionálně dělat, nakonec jsme se rozhodli kontaktovat lidi, které známe a kterým můžeme věřit a se kterými sdílíme hodnoty a zjistit, zda by "Hej, se zkušenostmi, které máme, to můžeme zopakovat, ale tentokrát lépe."

Zdá se, že odchody lidí (viz odkazy níže), které proběhly za posledních pár let a jimž jsme byli svědky, nebyly jen tak. Mikovi se povedlo přetáhnout spousty známých tváří a vytvořit z nich výše zmíněná studia.

Moonshot bude podle prvotních informací zaměřen na velké projekty. Vedoucími pracovníky byli ustanoveni lidé níže, mezi další známou tvář můžeme zařadit Hadidjah Chamberlin (Hearthstone).

  • Jason Chayes (výkoný producent, Hearthstone; vedoucí produkce, StarCraft 2)
  • Dustin Browder (herní ředitel, StarCraft 2, Heroes of the Storm, Command and Conquer)
  • Ben Thompson (kreativní ředitel, Hearthstone)

rblmj55vnu_4cf4b1fd7abd1c18364bdc30ba92fcb6453347b9_1600866693_5252.jpg

Secret Doors, jak název napovídá, se má věnovat "intimějším konceptům". Ve vedoucích pozicích nalezneme tyto lidi:

  • Chris Sigaty (výkoný producent, Hearthstone, StarCraft 2, Heroes of the Storm, vedoucí produkce původního Warcraft 3)
  • Eric Dodds (herní ředitel, Hearthstone)
  • Alan Dabiri (herní ředitel, Heroes of the Storm)

6o4y1b6kjs_4cf4b1fd7abd1c18364bdc30ba92fcb6453347b9_1600866693_5327.jpg

Oba týmy budou mít podle Mika tvůrčí svobodu.

Můžou dělat hry, pro které jsou zanícení. Jsou strůjci jejich osudu. Doufám, že se budou cítit, jako by měli z obojího to nejlepší: podnikatelskou duši & stabilitu a zdroje, jež běžně mohou poskytnout pouze velké společnosti.

Mike si pro tentokrát hodlá ponechat plnou kontrolu nad firmou, aby se neopakovala situace z Blizzardu, ale externím investorům se nebudou bránit.

Některé věci, které byly dříve pěkně těžké, se nám nyní budou dělat snáze. Nezačínáme bez peněz. Nemusíme si psát všechny vývojářské nástroje. Existuje spousta řešení, na kterých můžeme stavět a jsou za rozumnou cenu. Obchodní prostředí je přátelštější ke start-upům. Takže nabídneme 10 %, víte, máme strach.

Firma zůstane v kalifornském Irvine.

 

Mikovi a celému nové společnosti přejeme vše nejlepší a mnoho úspěchů na poli her.

 

Zdroj: IGN, Washington Post, Venture Beat


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

WitekCZ
Vít Plchot

WitekCZ je autorom 275 článkov. Viac článkov tohoto autora nájdete na tomto odkaze. Pre viac informácií navštívte profil tohoto autora.

Diskusia

godlike 23.09.2020 23:26

že by se objevil WoW killer?

WitekCZ 24.09.2020 08:10

Od Dreamhaven ještě pár let ne.

Šéfredaktor HeroesFan.cz

godlike 24.09.2020 23:19

@WitekCZ no ono spíš nikdy vytvořit nové univerzum a hypnout miliony lidí něčím novým už asi jen tak nepůjde..jo kdyby to bylo něco jako Oasis to je jiná

Asimerian 23.09.2020 18:19

Blizzard je dead ako ho kúpil Activision ....

Lockdaar 23.09.2020 17:53

No je to velmi zajímavá a překvapivá zpráva tohle, dost mě tedy zajímá s čím přijdou zvláště když to bude řídit stará známá garda, ale zase na druhou stranu řekněme si na rovinu, úspěchy, co udělali v Blizzardu se Starcraftem, Diablem a hlavně s Warcraftem/WoWkem asi jen velmi těžko ještě překonají s něčím jiným...

Batole 23.09.2020 16:48

Milá a pozitivní zpráva.

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet