Jarní šampionát: souhrn třetí kvalifikace

6. února proběhla třetí kvalifikace do evropského finále Spring Championship, které se bude konat v Katowicích. Z prvního turnaje měly již jistý postup GoogleIshetZont, Team Liquid, Team Dignitas a Fnatic. Favoritem tohoto turnaje byl Natus Vincere, který se objevil mezi nasazenými týmy společně s mYinsanity, Elysium Gaming, Team Sandwich Monkey, Go), Monkeys of the Storm, Fraternitas a Virtus.pro.

Na’Vi se představilo v sestavě AlexTheProG, Crozzby, GranPkt, diqozoY a ethernal. Po porážce italského, německého a francouzského amatérského týmu došlo až do čtvrtfinále, kde se střetlo s mYinsanity. Sestava Blumbi, HasuObs, Nurok, Splendour a darkmok cestou narazila na tým Pigs in Blankets, který si v předešlých kvalifikacích vedl velmi dobře. V tomto turnaji mu ale mYinsanity vystavil stopku.

DirtySweed, Mitchbttk, Monderk, Sakka a Xargonus byla sestava týmu Elysium Gaming na tomto turnaji. Ten navázal na úspěchy z předešlých turnajů a dostal se do čtvrtfinále. Cestou porazil mimo jiné Sector One. V cestě do semifinále ho čekal Team Sandwich Monkey, parta adrd, SportBiLLy, bkbgrnrjefek, shtyr a snow přešla například přes polský EURONICS Gaming.

Třetí čtvrtfinálová dvojice – Go) vs. Monkeys of the Storm. První jmenovaný tým se v RO16 potrápil s Evil Murkies. Go) se z pověsti neznámého týmu protlačil až na černého koně kvalifikace, z čehož může mít sestava Arden, Magnifico, TeRRoR, ikside a wolfz velkou radost. MotS, v sestavě Bimbz, Devizz, Kesil, nande a mTwRaiDbawZ, měl naopak poměrně jednoduchou cestu předchozími koly.

Tým Fraternitas tentokrát musel být s losem velmi nespokojený. Cestu do čtvrtfinále mu křižovaly týmy Mad Corps a Bubble Squad. Dva velmi zkušené a kvalitní celky. Stopku jim vystavil již první jmenovaný, který posléze v RO16 podlehl Bubble Squad. Nakonec tedy ze silného trojúhelníku vyšla vítězně sestava ETFonTop, Lampi, Lassive, Pheilox a cursen. Jeho soupeřem ve čtvrtfinále se podle očekávání stala sestava CEBKAJE, Lunarn, Neon, PowerOfDreams a Toxical hájící barvy Virtus.pro.

Závěr kvalifikace

Na’Vi porazilo mYinsanity poměrem 2:1 na mapy a v semifinále ho čekal Team Sandwich Monkey, který stejným rozdílem vyhrál nad Elysium Gaming. Třetí mapa rozhodla i toto semifinále. Na konci slavil Natus Vincere, který si konečně vybojoval postup do Katowic.

Stejně vyrovnané byly i zbývající dvě čtvrtfinále. Celkovou výhrou 2:1 se radovaly Monkeys of the Storm a Virtus.pro. Dle mého názoru se jednalo o dost slabší semifinálovou dvojici, než byla ta první. Nepochybuji, že by Na’Vi a Team Sandwich Monkey měly problém tyto týmy porazit a postoupit. Los je los a tak tento semifinálový souboj nakonec vyhrál Virtus.pro a stal se šestým týmem, který postoupil do Katowic.

CZ/SK stopa v kvalifikaci

INAE Banana Corp.

RO128 mu soupeře nepřinesl a v RO64 byl naopak příliš silný. INAE padl se Sector One.

Sestava: Bax, Cvoky, Iddqd, Pupu, valapatt0

FiveHero

Podobný osud měl i tým FiveHero. Free win a soupeř nad jeho síly – italský ManaMakers.

Sestava: Orlocker, Mitchi, mici, Jimmy233, Bull

Oba týmy si odnáší 10 kvalifikačních bodů.

Fraternitas

FTS si sice v RO64 poradil s Bro of the Storm, ale v RO32 již podlehl zmíněnému MadCorps.

Sestava: Kenny, Nex, Night, Razzielx, Rakelko

eSuba

Stejně jako ostatní CZ/SK týmy i eSuba měla v prvním kolem free win. V RO64 porazila Leadon a v RO32 narazila na Virtus.pro, který bez problémů postoupil dál.

Sestava: prayer, Vakama, Whaller, Restik, Gw1n

Týmy získaly 20 kvalfikačních bodů.

Za portál Heroesfan.cz děkuji všem CZ/SK týmům za reprezentaci v kvalifikacích a za dobré výsledky. Pevně doufám, že se naše scéna bude dál rozvíjet a v budoucnu se o nás bude mluvit jako o silné konkurenci.

               



Naposledy upravil/a Tetrisek 18.02.2016 v 11:20:42.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet