Heroes Global Championship je zpět!

  Heroes Global Championship    HGC    Fnatic   

Heroes Global Championship je zpět!

 

Po více než měsíční pauze pokračuje evropská a americká část Heroes Global Championship (HGC) - profesionální ligy pořádané Blizzardem. Stejně jako v první polovině soutěže se každý týden utká 8 týmů o důležité body, které rozhodnou o jejich dalším osudu v HGC.

 

1. místo – Vítěz zamíří přímo na červnový Mid-Season Brawl do Stockholmu. Tady se společně s 11 dalšími účastníky z celého světa popere o část Prize Pool ve výši 250,000 dolarů.
2. – 6. místo – Postupují do HGC Playoffs. Zde se spolu utkají ve formátu Stepladder. 6. tým vyzve 5., vítěz zápasu 4. atd, až zbyde pouze jeden, který vyzve tým na 2. pozici. Vítěz si poté rovněž zahraje v Mid-Season Brawl.
7. – 8. místo – Na dva nejhorší celky čeká tzv. Crucible. Zde se utkají se dvěma nejlepšími amaterskými týmy z HGC Open Division a to formátem na čtyři vítězné hry. Vítěz získá právo hrát HGC příští sezónu a 100,000 dolarů jako startovné.

 

Evropa: Ať žije král! Ale kdo je král?

 

O pozici nejlepšího evropského týmu a 2 místa na Mid-Season Brawl jako již tradičně soupeří Liquid (dříve hrající pod organizacemi mYinsanity a Misfits), Fnatic a Dignitas.


Liquid vede po první polovině ligy tabulku s perfektním skóre 7-0. Bohužel v semifinále Western Clash, turnaje o 250,000 dolarů, kterého se účastní nejlepší týmy z Evropy i Ameriky, podlehli Dignitas. Od té doby se žádného turnaje nezúčastnili a není proto jisté, v jaké formě se předvedou.


Fnatic, jeden z tradičně nejsilnějších evropských týmů, porazil v semifinále Western Clash Liquid. Ve finále sice podlehl Dignitas, avšak pouze o jednu hru. Toto, společně s jeho průběžným druhým místem v HGC,  z něj dělá jednoho z favoritů na postup na Mid-Season Brawl.


Dignitas, držící se v lize na třetím místě, prohráli s oběma zmiňovanými týmy. Ve Western Clash nejdříve opět nestačili na Liquid, ale poté vyhráli 13 her v řadě, včetně finále proti Fnatic. Tímto se, alespoň dočasně, stali „králi západní polokoule“.  Naneštěstí pro ně se jejich skóre 5-2 přenáší do druhé poloviny HGC, a tak musí v přímem souboji porazit oba soupeře. Toto, společně s faktem, že se jim tradičně v online turnajích proti nejlepším příliš nedaří, znamená, že musí zbytek HGC dohrát bez jediného zaškobrtnutí.


Expert, černý kůň složený veteránem a géniem draftování Adrianem „Adrd“  Wojcikem, ztrácí na Dignitas pouze jednu výhru. Před týdnem šokoval výhrou ve finále turnaje King of Nordic nad Fnatic a ukázal, že v aktuální formě porazí i nejlepší evropské celky. Dokáže si dlouhodbě udržet aktuální formu? Pokud ano, musí se s Expert počítat.


Poperou se Liquid, Fnatic a Dignitas o obě postupová místa pouze mezi sebou? Nebo se podaří týmu Expert, shodou okolností zahajujícímu serií proti Fnatic druhou polovinu HGC, narušit tradiční monopol těchto gigantů?


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet