Chystá se změna systému rolí - nastane konec specialistů?

  role    rework    změna rolí   

 

Blizzard přidal do svého obchodu nový kousek oblečení - tričko, které má na rukávu 6 symbolů, které jsme v Nexu dosud neviděli. Podle mnohých názorů se jedná o symboly, které jsou dost podobné symbolům rolí. Jen s tím rozdílem, že jich je víc než aktuální počet. Chystá se rozřazení hrdinů do nových rolí?

 

Proč?

Odpověď je poměrně jednoduchá. Aktuální role nestačí. V Heroes of the Storm máme už obrovský počet různých hrdinů a každý z nich je vyvíjen co možná nejunikátněji. Sonya má velké množství redukcí poškození a schopností udržet se naživu. Její poškození se nedá srovnat s většinou melee assassinů, ale zároveň nedokáže udržet takový nápor, jako třeba Muradin nebo Johanna. Je tank nebo assassin?

Rozdělení rolí do vícero různých zaměření je v komunitě úplně běžné. Častěji slýcháme mluvu o tankovi a bruiserovi než o warriorovi. HotsLogs, webová stránka, na kterou mohou hráči uploadovat své replaye a ta pak vyhodnocuje různé zajímavé statistiky, jako win rate, talent buildy atp., má rozdělení do rolí poměrně obrovské - Utility, Siege, Sustained damage, Burst damage, Ambusher, Support, Healer, Bruiser a Tank.

 

2te7j86wv3_21f46d6de319d0b5abfc2e8bda1a2a177af4afa3_1535779192_8255.jpg
Aktuální role ve hře

Čeho se dočkáme v Nexu?

To zatím není úplně jisté. Na rukávech nového trička je umístěno celkem 6 symbolů. Podle mnohých názorů se jedná o:

  • Štít - Tank
  • Boxer - Bruiser
  • Totem - Healer
  • Kolo / Štít - Support
  • Sekera - Melee DPS
  • Luk - Ranged DPS

Čtyři aktuální role se nám takto mohou přeskládat do šesti jiných, které dávají daleko větší smysl. Warrioři (a možná někteří melee assassini) se rozdělí mezi tanky a bruisery, supporti mezi právoplatné healery a supporty, assassini mezi melee a ranged DPS a zbývající specialisti mezi supporty, melee a ranged DPS.

 

9k4lwrrc28_95ee813688e8954e3086e41e0e8ee026a29bc005_1535779221_5233.jpg

Jak by to mohlo vypadat?

  • Tank - Stitches, Muradin, Johanna nebo Garrosh
  • Bruisers - Dehaka, Leoric, Sonya nebo Yrel
  • Healer - Rehgar, Uther, Malfurion nebo Stukov
  • Support - The Lost Vikings, Abathur, Tassadar nebo Medivh
  • Ranged DPS - Zagara, Azmodan, Li-Ming nebo Raynor
  • Melee DPS - Thrall, Maiev, Illidan nebo Xul

Chystá se rework Variana?

To nemůžeme říct jistě. Multi-role je něco, co vypadalo velmi slibně a Blizzard s tím měl velké plány. Ovšem několik měsíců po prvním a posledním multi-role hrdinovi, Varianovi, se někdo z Blizzardu na fóru vyjádřil, že multi-role nakonec nic velkého nebudou a chystají se tuto variantu zrušit. (omlouváme se, ale zdroj se nám už nepodařilo najít).

Na webu Heroes of the Storm ikonu Multi-role nenajdeme. Varian má místo toho u sebe štít i meč, které značí warriora a assassina. Podobně to může být i u nového systému, kde by zřejmě dostal ikonku pro Melee DPS a Tank roli. Nechme se překvapit.


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet